May 09

Bradley Wiggins Pinarello Graal

Team fietsen

Tags; Pinarello Graal, Bradley Wiggins, Shimano

Bradley Wiggins Pinarello Graal

Naast de Colnago C59 word er in de Ronde van Italië nog meer moois onthuld. Gisteren kon u Bradley Wiggens de proloog zien winnen op het nieuwe tijdrit monster van Pinarello. Wiggens kreeg de nieuwe Pinarello Graal ter beschikking. Het frame is nog steeds een pre-productie prototype en combineert het beste van het Montello piste frame en het Dogma frame. Met de overwinning van de Proloog maakte de Graal al meteen een goede start.

Wiggens heeft 2 fietsen ter beschikking, één met de mechanische Shimano Dura Ace groep en één met de elektronische Shimano Dura Ace DI2 groep. Gisteren reed hij met de fiets met de mechanische groep die uitgerust is met een speciaal design. Om niets aan het toeval over te laten werden de lagers van de wielen, het trapas en derailleurwieltjes voorzien van keramische lagers van Ultimate Ceramic Bearings. Bij de wielen werden zelf de stofkappen (sealings) verwijderd voor minimale weerstand.

Verder lezen...() Reacties
May 08

Colnago C59

Team fietsen

Tags; Colnago, Colnago CSF Inox, Campagnolo

Colnago C59

Aandachtige kijkers van de Ronde van Italië zullen een nieuw Colnago frame opmerken. Sacha Modolo heeft van Colnago het splinternieuwe C59 frame ter beschikking gekregen om de Ronde van Italië mee te rijden. De Colnago CSF Inox renner zal morgen voor de eerste keer kunnen mee strijden voor de overwinning met het nieuwe Colnago C59 frame.

Later dit jaar zal Colnago het C59 frame pas voorstellen aan het grote publiek. Daarna gaat het frame in productie en zal het te koop worden aangeboden voor consumenten.

Verder lezen...() Reacties
May 02

De fiets van Alexandre Vinokourov

Team fietsen

Tags; Alexandre Vinokourov, Astana Cycling Team, Specialized

De fiets van Alexandre Vinokourov

Dat Alexandre Vinokourov weer helemaal terug is, na zijn schorsing wegens doping, bewees hij vorige week door Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Alexandre behaalde de overwinning op zijn splinternieuwe Specialized S-Works SL3 met aangepast Vino design.

De fiets is afgemonteerd met Sram Red en Zipp wielen, voor Luik-Bastenaken-Luik koos Vino voor de Zipp 202/404 combinatie. Zoals al de voorgaande fietsen van Vino werd er veel goud verwerkt in het design en natuurlijk verschillende verwijzingen naar Astana. Nog speciaal aan de fiets is het SRM (wattage meting) systeem met bijhorend Specialized trapstel afgewerkt met goud kleurige bladbouten.

Verder lezen...() Reacties
May 01

Campagnolo 2011

Nieuws

Tags; Campagnolo, Athena, Centaur, Veloce, 11 Speed

Campagnolo 2011

Voor 2011 introduceert Campagnolo een nieuw trapstel. Het Power Torque System bestaat nu uit één volledige as dat in de linker crank word bevestigd en niet meer uit 2 losse delen aan beide traparmen. Alle 2011 Athena, Centaur en Veloce groepen zullen het nieuwe Power Torque System trapstel bevatten.

Ook nieuw is het "Power-Shift" mekanisme dat Campagnolo toepast in de shifters. Het mekanisme is simpeler als voorheen. Opschakelen verloopt per één kransje en afschakelen kan tot 3 kransjes ineens. Dit systeem word ook toegepast op de Athena, Centaur en Veloce groepen voor 2011. Hiernaast krijgen de groepen ook een nieuwe combinatie vooraan van 52/39.

Verder lezen...() Reacties
Apr 23

Cannondale Flash met Shimano DI2

Nieuws

Tags; Cannondale, Shimano DI2, Roel Paulissen

Cannondale Flash met Shimano DI2

Cannondale pakte dit jaar op de Sea Otter Classic uit met een bijzondere mountianbike. Een Cannondale Flash Ultimate voorzien van een elektronische schakel groep. Ben Cox, eigenaar van een bikeshop in California, bouwde deze unieke fiets voor Cannondale.

Kosten noch moeite werden gespaard voor dit project. Zo werden er speciale 2 x 10 speed duim shifters gemaakt, die gecombineerd werden met Shimano Dura Ace DI2 derailleurs. De Notubes ZTR Poduim MMX velgen werden bewerkt zodat ze een spiegel effect kregen en het frame kreeg een speciaal design mee.

Verder lezen...() Reacties
Apr 16

Nieuwe Shimano XT en SLX 10sp MTB groepen

Nieuws

Tags; Dyna-Sys, Shimano XT, SLX

Nieuwe Shimano XT en SLX 10sp MTB groepen

Shimano heeft de vernieuwde XT en SLX mountainbike groepen voorgesteld. Grote vernieuwing is dat de groepen ook 10 kroontje achteraan zullen bevatten. Vooraan word er niet afgeslankt naar twee tandbladen, maar blijven de drie tandbladen trouw op post. Echter past Shimano wel de vertanding aan voor optimale combinaties met de 10 kroontjes achteraan. Vooraan worden de trapstellen voorzien van een 42-32-24 combinatie die gepaard gaat met de nieuwe 11-36 cassette achteraan.

Naast de nieuwe combinaties ontwikkelde Shimano ook een specifieke 10 speed mountainbike ketting, die niet compatibel is met de weg groepen. De ketting krijgt nu ook een draairichting, zoals bij de huidige Ultegra 6700 en Dura-Ace 7900 groepen. Daarnaast werden de vier hoeken van de buitenplaatjes aan de rechterkant geoptimaliseerd voor vlot op te schakelen op de voorste tandbladen en aan de linkerkant voor vlot op te schakelen achteraan op de cassette. De nieuw ontworpen buitenplaatjes werden ook geoptimaliseerd voor modder afvoer.

Verder lezen...() Reacties
Feb 07

Team Garmin-Transitions test prototype Mavic

Nieuws

Tags; Mavic, Team Garmin-Transitions, David Millar

Team Garmin-Transitions test prototype Mavic

Vorige maand testen het Garmin-Transitions team een prototype wielset van Mavic op hun jaarlijkse training kamp in Calpe. Verschillende renners van het team waar onder David Millar, Ryder Hesjedal en Tom Danielson testen verschillende Mavic wielsets en gaven hun feedback aan het begeleidende team van Mavic.

Vorige jaar merkte we de wielen ook al op bij team Liquigas tijdens de Ronde van Italië. Toen bestond het prototype wielset nog uit een carbon velg met aluminium velgrand, gebaseerd op het huidige model Cosmic. Ondertussen ziet het er naar uit dat Mavic is overgeschakeld op een volledige carbon velg.

Verder lezen...() Reacties
Jan 30

Lightweight accessoires

Nieuws

Tags; Lightweight, CarbonSports, Lance Armstrong

Lightweight accessoires

Iedereen kent ondertussen de bekende carbon wielen van Lightweight wel. Alle grote toppers in de wielerwereld waren al te bewonderen op deze wielen, dit zowel op de weg als in het veld. Nu dat iedereen bekend is met het wielen gamma van Lightweight komt producent CarbonSports met een accessoire lijn.

Bij de nieuwe accessoires word er uiteraard ook als hoofdonderdeel carbon gebruikt. Zo kan je in de online shop van CarbonSports een Lightweight aktetas, spiegel en kleerhanger bestellen. De spiegel is omringt door een originele Lightweight carbon velg en ook de kleerhanger bestaat uit een stuk carbon velg.

Verder lezen...() Reacties
Jan 22

Shimano XTR M980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR M980, Yumeya

Shimano XTR M980

Op een Japans forum is er een afbeelding opgedoken van de nieuwe Shimano XTR groep. In navolging van Sram gaat Shimano ook een dubbel (2x10) mountainbike groep lanceren. Vorige jaar verscheen er op het zelfde forum een foto van de Sram XX groep die achteraf correct bleek te zijn, dus de bron lijkt betrouwbaar.

Samen met de foto verscheen er ook een product lijst waaruit we al enkel specificaties van de nieuwe groep kunnen afleiden. Zoals gewoonlijk volgt de product code bij Shimano op, de nieuwe XTR groep krijgt de code M980.

Verder lezen...() Reacties
Jan 09

Astana Specialized Tarmac SL3

Team fietsen

Tags; Specialized, Tarmac SL3, Astana

Astana Specialized Tarmac SL3

Na het vertrek van Lance Armstrong bij Astana en hierbij ook fiets constructeur Trek, moest het team opzoek naar een nieuwe fiets sponsor. Astana tekende een contract met fiets constructeur Specialized. De renners, waaronder Ronde van Frankrijk winnaar Alberto Contador, zullen dit seizoen rijden op de Specialized Tarmac SL3.

Ondertussen hebben we enkele foto's kunnen bemachtigen van het nieuwe design dat Specialized creëerde voor Astana. Het ontwerp bestaat uit de kleuren geel, licht blauw, wit en zwart zodat het perfect aansluit bij de team kleding van Astana. Verder werd het frame afgewerkt met kleine details in het lakwerk en uiteraard met het logo en de naam van Astana.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - Pagina: 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links