Aug 22

Website update Isaac

Nieuws

Tags; Isaac, Tehava, Eurobike

Website update Isaac

Een jaar geleden werd Isaac terug in de markt gebracht door distributie bedrijf Tehava na enige periode van inactiviteit. Sinds kort heeft Isaac er ook een mooie en "up-to-date" website bijgekregen. Op de nieuwe website van Isaac vind je alle informatie terug over de huidige modellen; Boson, Meson, Proton en Proton FlyWeight.

Sinds kort kan je als Isaac eigenaar ook (kosteloos) Isaac Member worden door een registratie formulier in te vullen op de website. Het grote voordeel hiervan is dat je bovenop de gebruikelijke garantie van 3 jaar er 1 jaar garantie extra bijkrijgt.

Verder lezen...() Reacties
Aug 20

Ridley Flandrien

Nieuws

Tags; Ridley, Flandrien, Selle San Marco

Ridley Flandrien

Sinds kort luid er bij Ridley de slogan "We are Belgium". Voor enkele 2011 modellen gaan ze nog een stap verder en brengt Ridley een speciale Flandrien versie uit. De frames verschillen qua techniek niet van de gewone frames maar zijn wel onder gedoopt in een Fandrien design.

Ook de onderdelen zijn specifiek aangepast voor het zwaardere Flandrien werk. De fietsen worden onder meer gemonteerd met lage wielen voorzien van een paar 25 mm brede Vredestein banden. Daarnaast krijgen de fietsen een klassieke stuurbocht en een San Marco Regal zadel met aangepast Flandrien design.

Verder lezen...() Reacties
Aug 19

Sapim Superspoke

Wielen

Tags; Tune, Sapim, AX-Lightness

Sapim Superspoke

De Duitse fabrikant van lichte onderdelen Tune heeft in samenwerking met de Belgische spaken fabrikant Sapim een nieuwe super lichte spaak ontwikkeld. De spaak krijgt de naam "Superspoke" opgespeld. De nieuwe spaak is specifiek ontwikkeld voor lichte wielsets onder de kilogram.

Het verschil in gewicht met de huidige top spaak van Sapim, de CX-Ray, zou 47 gram bedragen voor 64 spaken in de lengte 260mm. Om dit te bekomen is de spaak dunner (1,8mm of 15G) dan de meeste huidige lichte spaken op de markt (2mm of 14G). Aan de kop en schroefdraad heeft de Sapim Superspoke een diameter van 1,8mm en in het middengedeelte 1,4mm.

Verder lezen...() Reacties
Aug 17

Mavic 2011

Wielen

Tags; Mavic, Exalith, Team Garmin-Transitions

Mavic 2011

Voor 2011 heeft Mavic het hele assortiment wielen aangepakt. Er zijn verschillende types vernieuwd maar ook zijn er compleet nieuwe technieken en wielen ontwikkeld. Mavic komt ook op de proppen met een compleet gamma banden en tubes.

De grootste vernieuwing is de nieuwe harding op de remrand "Exalith" genaamd. Dit is een donkere harding die twee maal langer meegaat en de remprestatie ten goede zou komen. De Exalith techniek word toegepast op de Cosmic Carbon SLR, R-Sys SLR en Ksyrium SLR. Voor wielen met de Exalith remrand zijn wel speciale remblokken vereist (meegeleverd door Mavic).

Verder lezen...() Reacties
Aug 14

ThinBike

Nieuws

Tags; Graham Hill, Schindelhauer Bikes, Shimano Alfine

ThinBike

Graham Hill had een leuk idee en vond in Schindelhauer bikes de perfecte partner om dit uit te werken. Zo ontstond de "ThinBike", een fiets die na enkele aanpassingen een stuk smaller word dan een traditionele fiets. Dit kan handig zijn voor mensen die in een appartement wonen of beperkt zijn in ruimte.

Naast het strakke witte design bevat de fiets enkele handig snufjes. Zo kan je door middel van een klik systeem het stuur 90 graden draaien en word de fiets al een heel stuk smaller. Daarnaast kun je de pedalen omplooien zodat ze niet meer uitsteken.

Verder lezen...() Reacties
Aug 06

Salsa Mukluk (fatbike)

Nieuws

Tags; Salsa Cycles, Mukluk, Sandman Bikes

Salsa Mukluk (fatbike)

Na lang testen introduceert Salsa Cycles een zogenaamde "fatbike" in hun gamma. Een fatbike is geschikt voor het ruwere terrein, hierbij denken we aan sneeuw, zand, rotsen,… bij Salsa denken ze in de eerste plaats aan "snow bikinig". Hiervoor is de geometrie van het frame dan ook optimaal. Er is zoveel mogelijk stabiliteit en controle bekomen bij een lage snelheid.

Het verschil met een traditionele mountainbike zit hem in de zeer brede banden. De brede banden kunnen makkelijk het zwaardere werk aan. Maar om met zulke brede banden te rijden heb je ook een aangepast frame nodig.

Verder lezen...() Reacties
Jul 06

Geel groene Eddy Merckx fiets voor Chavanel

Team fietsen

Tags; Eddy Merckx, Quick Step, Sylvain Chavanel

Geel groene Eddy Merckx fiets voor Chavanel

Wie de Ronde van Frankrijk op de voet volgt zag Sylvain Chavanel gisteren na een mooie vlucht glansrijk winnen. Omdat Chavanel met heel wat voorsprong over de meet kwam, door diverse valpartijen in het peloton, veroverde hij zowel de gele leiderstrui als de groene puntentrui.

Fietsen sponsor Eddy Merckx had natuurlijk Quick Step voorzien van een geel frame voor het geval dat een Quick Step renner de gele trui zou veroveren. Op de combinatie van de gele en groene trui was de ploeg niet voorzien.

Verder lezen...() Reacties
Jun 28

Officiële foto's Shimano XTR M980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR 980, Yumeya

Officiële foto's Shimano XTR M980

Shimano heeft vandaag de vernieuwde XTR groep voorgesteld. De grootste vernieuwing, zoals ondertussen al geweten, is de intrede van de 2 tandbladen vooraan en 10 kroontjes achteraan. Naast het vernieuwde design werd er ook heel wat gewicht bespaard. Maar liefst 200 gram tegenover de vorige Shimano M970 XTR groep.

Naast de traditionele "race" groep voorziet Shimano nu ook een aangepaste "trial/all mountain" groep. In deze versie verschilt onder meer het trapstel (3 tandbladen), pedalen (breder platform) en de naven (oversized (schroef) as).

Verder lezen...() Reacties
Jun 08

Eerste foto's Shimano XTR 980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR 980, Yumeya

Eerste foto's Shimano XTR 980

De eerste foto's van de nieuwe Shimano XTR 980 groep zijn opgedoken op het internet. Hierop is de achterderailleur, cassette, shifter, remhendel en remklauw zichtbaar. Voorlopig is er veel gepolijst metaal te zien, maar het kan zijn dat op de foto's een pre productie groep te zien is.

De stijl van de remhendel en remklauw is te vergelijken met huidige modellen van Avid. Ook word de shifter en remhendel aan één beugel op het stuur bevestigd, dit kennen we ook al van Avid (matchmaker).

Verder lezen...() Reacties
May 31

Scott Scale 899

Nieuws

Tags; Scott, Scale 899, Nino Schurter

Scott Scale 899

Voor de collectie 2011 pakt Scott uit met een compleet nieuw Scale mountainbike frame. Het nummer 899 staat voor het gewicht van het frame, slechts 899 gram ontwikkeld met IMP3 carbon. Hiermee doet Scott nog beter als het Cannondale Flash frame dat 950 gram op de weegschaal neertelt. Ondanks dit lage gewicht werd er door de ingenieurs bij Scott toch aandacht besteed aan stijfheid en comfort.

Om het lage gewicht van 899 gram te bekomen werd de achtertrein opnieuw ontwikkeld. Zo word er gebruik gemaakt van carbon achterpatten en is er een carbon post mount bevestiging voorzien voor de schrijfrem. Bij de liggende buis van de achtertrein word er gezorgd voor extra stijfheid, in tegenstelling tot de schuine buis. Hier werd het SDS-Shock Damping System ingebouwd voor extra comfort. Zo word het comfort volgens Scott met 20% verhoogd.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - Pagina: 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links