Aug 14

ThinBike

Nieuws

Tags; Graham Hill, Schindelhauer Bikes, Shimano Alfine

ThinBike

Graham Hill had een leuk idee en vond in Schindelhauer bikes de perfecte partner om dit uit te werken. Zo ontstond de "ThinBike", een fiets die na enkele aanpassingen een stuk smaller word dan een traditionele fiets. Dit kan handig zijn voor mensen die in een appartement wonen of beperkt zijn in ruimte.

Naast het strakke witte design bevat de fiets enkele handig snufjes. Zo kan je door middel van een klik systeem het stuur 90 graden draaien en word de fiets al een heel stuk smaller. Daarnaast kun je de pedalen omplooien zodat ze niet meer uitsteken.

Verder lezen...() Reacties
Aug 06

Salsa Mukluk (fatbike)

Nieuws

Tags; Salsa Cycles, Mukluk, Sandman Bikes

Salsa Mukluk (fatbike)

Na lang testen introduceert Salsa Cycles een zogenaamde "fatbike" in hun gamma. Een fatbike is geschikt voor het ruwere terrein, hierbij denken we aan sneeuw, zand, rotsen,… bij Salsa denken ze in de eerste plaats aan "snow bikinig". Hiervoor is de geometrie van het frame dan ook optimaal. Er is zoveel mogelijk stabiliteit en controle bekomen bij een lage snelheid.

Het verschil met een traditionele mountainbike zit hem in de zeer brede banden. De brede banden kunnen makkelijk het zwaardere werk aan. Maar om met zulke brede banden te rijden heb je ook een aangepast frame nodig.

Verder lezen...() Reacties
Jul 06

Geel groene Eddy Merckx fiets voor Chavanel

Team fietsen

Tags; Eddy Merckx, Quick Step, Sylvain Chavanel

Geel groene Eddy Merckx fiets voor Chavanel

Wie de Ronde van Frankrijk op de voet volgt zag Sylvain Chavanel gisteren na een mooie vlucht glansrijk winnen. Omdat Chavanel met heel wat voorsprong over de meet kwam, door diverse valpartijen in het peloton, veroverde hij zowel de gele leiderstrui als de groene puntentrui.

Fietsen sponsor Eddy Merckx had natuurlijk Quick Step voorzien van een geel frame voor het geval dat een Quick Step renner de gele trui zou veroveren. Op de combinatie van de gele en groene trui was de ploeg niet voorzien.

Verder lezen...() Reacties
Jun 28

Officiële foto's Shimano XTR M980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR 980, Yumeya

Officiële foto's Shimano XTR M980

Shimano heeft vandaag de vernieuwde XTR groep voorgesteld. De grootste vernieuwing, zoals ondertussen al geweten, is de intrede van de 2 tandbladen vooraan en 10 kroontjes achteraan. Naast het vernieuwde design werd er ook heel wat gewicht bespaard. Maar liefst 200 gram tegenover de vorige Shimano M970 XTR groep.

Naast de traditionele "race" groep voorziet Shimano nu ook een aangepaste "trial/all mountain" groep. In deze versie verschilt onder meer het trapstel (3 tandbladen), pedalen (breder platform) en de naven (oversized (schroef) as).

Verder lezen...() Reacties
Jun 08

Eerste foto's Shimano XTR 980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR 980, Yumeya

Eerste foto's Shimano XTR 980

De eerste foto's van de nieuwe Shimano XTR 980 groep zijn opgedoken op het internet. Hierop is de achterderailleur, cassette, shifter, remhendel en remklauw zichtbaar. Voorlopig is er veel gepolijst metaal te zien, maar het kan zijn dat op de foto's een pre productie groep te zien is.

De stijl van de remhendel en remklauw is te vergelijken met huidige modellen van Avid. Ook word de shifter en remhendel aan één beugel op het stuur bevestigd, dit kennen we ook al van Avid (matchmaker).

Verder lezen...() Reacties
May 31

Scott Scale 899

Nieuws

Tags; Scott, Scale 899, Nino Schurter

Scott Scale 899

Voor de collectie 2011 pakt Scott uit met een compleet nieuw Scale mountainbike frame. Het nummer 899 staat voor het gewicht van het frame, slechts 899 gram ontwikkeld met IMP3 carbon. Hiermee doet Scott nog beter als het Cannondale Flash frame dat 950 gram op de weegschaal neertelt. Ondanks dit lage gewicht werd er door de ingenieurs bij Scott toch aandacht besteed aan stijfheid en comfort.

Om het lage gewicht van 899 gram te bekomen werd de achtertrein opnieuw ontwikkeld. Zo word er gebruik gemaakt van carbon achterpatten en is er een carbon post mount bevestiging voorzien voor de schrijfrem. Bij de liggende buis van de achtertrein word er gezorgd voor extra stijfheid, in tegenstelling tot de schuine buis. Hier werd het SDS-Shock Damping System ingebouwd voor extra comfort. Zo word het comfort volgens Scott met 20% verhoogd.

Verder lezen...() Reacties
May 09

Bradley Wiggins Pinarello Graal

Team fietsen

Tags; Pinarello Graal, Bradley Wiggins, Shimano

Bradley Wiggins Pinarello Graal

Naast de Colnago C59 word er in de Ronde van Italië nog meer moois onthuld. Gisteren kon u Bradley Wiggens de proloog zien winnen op het nieuwe tijdrit monster van Pinarello. Wiggens kreeg de nieuwe Pinarello Graal ter beschikking. Het frame is nog steeds een pre-productie prototype en combineert het beste van het Montello piste frame en het Dogma frame. Met de overwinning van de Proloog maakte de Graal al meteen een goede start.

Wiggens heeft 2 fietsen ter beschikking, één met de mechanische Shimano Dura Ace groep en één met de elektronische Shimano Dura Ace DI2 groep. Gisteren reed hij met de fiets met de mechanische groep die uitgerust is met een speciaal design. Om niets aan het toeval over te laten werden de lagers van de wielen, het trapas en derailleurwieltjes voorzien van keramische lagers van Ultimate Ceramic Bearings. Bij de wielen werden zelf de stofkappen (sealings) verwijderd voor minimale weerstand.

Verder lezen...() Reacties
May 08

Colnago C59

Team fietsen

Tags; Colnago, Colnago CSF Inox, Campagnolo

Colnago C59

Aandachtige kijkers van de Ronde van Italië zullen een nieuw Colnago frame opmerken. Sacha Modolo heeft van Colnago het splinternieuwe C59 frame ter beschikking gekregen om de Ronde van Italië mee te rijden. De Colnago CSF Inox renner zal morgen voor de eerste keer kunnen mee strijden voor de overwinning met het nieuwe Colnago C59 frame.

Later dit jaar zal Colnago het C59 frame pas voorstellen aan het grote publiek. Daarna gaat het frame in productie en zal het te koop worden aangeboden voor consumenten.

Verder lezen...() Reacties
May 02

De fiets van Alexandre Vinokourov

Team fietsen

Tags; Alexandre Vinokourov, Astana Cycling Team, Specialized

De fiets van Alexandre Vinokourov

Dat Alexandre Vinokourov weer helemaal terug is, na zijn schorsing wegens doping, bewees hij vorige week door Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Alexandre behaalde de overwinning op zijn splinternieuwe Specialized S-Works SL3 met aangepast Vino design.

De fiets is afgemonteerd met Sram Red en Zipp wielen, voor Luik-Bastenaken-Luik koos Vino voor de Zipp 202/404 combinatie. Zoals al de voorgaande fietsen van Vino werd er veel goud verwerkt in het design en natuurlijk verschillende verwijzingen naar Astana. Nog speciaal aan de fiets is het SRM (wattage meting) systeem met bijhorend Specialized trapstel afgewerkt met goud kleurige bladbouten.

Verder lezen...() Reacties
May 01

Campagnolo 2011

Nieuws

Tags; Campagnolo, Athena, Centaur, Veloce, 11 Speed

Campagnolo 2011

Voor 2011 introduceert Campagnolo een nieuw trapstel. Het Power Torque System bestaat nu uit één volledige as dat in de linker crank word bevestigd en niet meer uit 2 losse delen aan beide traparmen. Alle 2011 Athena, Centaur en Veloce groepen zullen het nieuwe Power Torque System trapstel bevatten.

Ook nieuw is het "Power-Shift" mekanisme dat Campagnolo toepast in de shifters. Het mekanisme is simpeler als voorheen. Opschakelen verloopt per één kransje en afschakelen kan tot 3 kransjes ineens. Dit systeem word ook toegepast op de Athena, Centaur en Veloce groepen voor 2011. Hiernaast krijgen de groepen ook een nieuwe combinatie vooraan van 52/39.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - Pagina: 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links