Sep 26

Eddy Merckx 2011

Nieuws

Tags; Eddy Merckx, EMX-7, EMX-5, EMX-3, Quick Step CT

Eddy Merckx 2011

De website van Eddy Merckx heeft een update gekregen en de nieuwe modellen voor 2011 staan online. Hieronder het nieuwe parade paardje van Eddy Merckx de EMX-7. Het frame bestaat uit een 62HM/HS carbon. Deze carbon soort is momenteel de hoogst waardige soort die gebruikt wordt voor fietsen.

Van de EMX-7 zal een beperkte oplage van 200 stuks verschijnen naar de wensen van Eddy Merckx zelf, het betreft hier de "Limited Anniversary Edition". Die ontworpen werd naar aanleiding van de 65ste verjaardag van Merckx. Daarnaast is het frame nog verkrijgbaar in 3 andere kleuren; zwart, rood en in de Quick Step kleuren. Want ook de renners van het Quick Step Cycling team rijden volgend jaar op de Eddy Merckx AMX-7 in aangepaste team kleuren.

Verder lezen...() Reacties
Sep 25

WK verkenning op Tacx Fortuis

Nieuws

Tags; Tacx Fortius, Philippe Gilbert, Dexters Sport

WK verkenning op Tacx Fortuis

Volgend week is het zover, het WK wielrennen in Melbourne. Bij de nationale ploeg wordt vanzelfsprekend Philippe Gilbert naar voor geschoven als kopman. Een kopman die goed voorbereid het WK aanvangt. Al in het voorjaar, tussen Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl, verkende Gilbert het WK parcours. Niet in Australië maar virtueel op het Tacx Fortius training systeem.

De verkenning gebeurde in Opglabeek bij fietsenzaak Dexters Sport waar permanent het Tacx Fortius systeem staat opgesteld om klanten de virtuele trainingen te laten ervaren. Voor de verkenning van het WK werd er gebruik gemaakt van de Real Life training functie van de Tacx Fortius. Hiermee kan een parcours worden uitgetekend of geïmporteerd met een GPS bestand. Daarna wordt het traject weergegeven via Google Earth.

Verder lezen...() Reacties
Sep 23

Titus DI2 29er project

Nieuws

Tags; Titus, Shimano Dura Ace DI2, Fair Wheel Bikes

Titus DI2 29er project

Ondertussen is het een traditie dat Fair Wheel Bikes met een speciale fiets uitpakt op Interbike. Dit jaar is het "Titus Project-29" aan de beurt, een mountainbike met 29" wielen. Als frame werd er gekozen voor een titanium frame van Titus. Het frame werd voorzien van een Cannondale Lefty Carbon voorvork.De rest van de fiets werd afgewerkt met super lichte onderdelen van onder andere Edge, KCNC en Tune. Afgewerkt weegt de mountainbike slecht 7,3 kilogram.

Het unieke aan deze mountainbike met DI2 is dat er slecht met één shifter wordt gewerkt. Er zijn verschillende mogelijkheden, de derailleurs afzonderlijk bedienen of voor en achter samen laten schakelen. Daarbij wordt er niet zomaar gebruik gemaakt van een voor programmatie. Het nieuw ontwikkelde "brain" zorgt ervoor dat er altijd een mooie ketting lijn bekomen wordt met zo min mogelijk schakelingen vooraan.

Verder lezen...() Reacties
Sep 17

Shimano brengt kleur in je fiets

Nieuws

Tags; Shimano, SIS-SP41, SLR

Shimano brengt kleur in je fiets

Tegenwoordig zijn hippe designs niet meer weg te denken uit het peloton. Naast het design worden de onderdelen van de fietsen ook steeds meer op elkaar afgestemd. Hierbij denken we aan gekleurde zadels, stuurlint, remrubbers en kabels. Ook Shimano gaat mee met deze trend en brengt ons gekleurde kabels.

Voor het eerst brengt Shimano diverse kleuren uit in hun top kabels. Zo zullen de SIS-SP41 versnellingsgaine en SLR remgaine verkrijgbaar zijn in het wit, oranje, geel, groen, blauw en rood. Daarnaast blijven de standaard kleuren grijs en zwart ook nog steeds beschikbaar.

Verder lezen...() Reacties
Sep 05

Look Kéo Power

Nieuws

Tags; Polar, Look, Kéo Power

Look Kéo Power

Polar en Look slaan de handen in elkaar en ontwikkelde een wattage meter. Het geheel zit niet ingewerkt in de achternaaf (Powertap) of trapstel (SRM), maar in de pedalen. Voor dit gedeelte is Look uiteraard verantwoordelijk. In de pedaal assen, dus zowel links als rechts, zitten 8 meetpunten ingewerkt. Deze registreren het vermogen dat wordt geproduceerd bij elke pedaal omwenteling. De pedalen zijn een aangepaste versie van de Kéo Blade en kregen de toepasselijke naam; Look Kéo Power.

Om alle data te kunnen aflezen komt Polar in de "picture". Op de Polar CS600(X) en CS500 fietscomputer kunnen de gegevens worden afgelezen. Aan de pedalen dient ook nog een zender van Polar, de P5, bevestigd te worden om alle gegevens draadloos te kunnen verzenden. Naast het vermogen (wattage) en de trapfrequentie (cadance) verteld het systeem ook nog het evenwicht tussen rechts en links. Deze functie is handig om een eventueel krachtsverschil tussen het linker en rechter been te detecteren en weg te werken.

Verder lezen...() Reacties
Aug 30

Colnago 2011

Nieuws

Tags; Colnago, C59, Shimano Dura Ace DI2

Colnago 2011

Al eerder op Wielernet kon u een artikel lezen over de nieuwe Colnago C59. De C59 is voor 2011 het parade paardje van Colnago. Net hieronder in het gamma vind je de, ook al gloednieuwe, Colnago M10.

De M10 is een monocoque frame afgeleid van de CX-1. Het frame is enkele grammen lichter dan de CX-1 maar zou toch stijver zijn. Om het comfort te bewaren op lange afstanden is er verticale flexibiliteit voorzien. Het frame heeft, net zoals bij de C59, een interne kabelloop. Er worden twee versies aangeboden van de Colnago M10, één traditioneel frame en één frame geschikt voor Shimano Dura Ace DI2.

Verder lezen...() Reacties
Aug 22

Website update Isaac

Nieuws

Tags; Isaac, Tehava, Eurobike

Website update Isaac

Een jaar geleden werd Isaac terug in de markt gebracht door distributie bedrijf Tehava na enige periode van inactiviteit. Sinds kort heeft Isaac er ook een mooie en "up-to-date" website bijgekregen. Op de nieuwe website van Isaac vind je alle informatie terug over de huidige modellen; Boson, Meson, Proton en Proton FlyWeight.

Sinds kort kan je als Isaac eigenaar ook (kosteloos) Isaac Member worden door een registratie formulier in te vullen op de website. Het grote voordeel hiervan is dat je bovenop de gebruikelijke garantie van 3 jaar er 1 jaar garantie extra bijkrijgt.

Verder lezen...() Reacties
Aug 20

Ridley Flandrien

Nieuws

Tags; Ridley, Flandrien, Selle San Marco

Ridley Flandrien

Sinds kort luid er bij Ridley de slogan "We are Belgium". Voor enkele 2011 modellen gaan ze nog een stap verder en brengt Ridley een speciale Flandrien versie uit. De frames verschillen qua techniek niet van de gewone frames maar zijn wel onder gedoopt in een Fandrien design.

Ook de onderdelen zijn specifiek aangepast voor het zwaardere Flandrien werk. De fietsen worden onder meer gemonteerd met lage wielen voorzien van een paar 25 mm brede Vredestein banden. Daarnaast krijgen de fietsen een klassieke stuurbocht en een San Marco Regal zadel met aangepast Flandrien design.

Verder lezen...() Reacties
Aug 19

Sapim Superspoke

Wielen

Tags; Tune, Sapim, AX-Lightness

Sapim Superspoke

De Duitse fabrikant van lichte onderdelen Tune heeft in samenwerking met de Belgische spaken fabrikant Sapim een nieuwe super lichte spaak ontwikkeld. De spaak krijgt de naam "Superspoke" opgespeld. De nieuwe spaak is specifiek ontwikkeld voor lichte wielsets onder de kilogram.

Het verschil in gewicht met de huidige top spaak van Sapim, de CX-Ray, zou 47 gram bedragen voor 64 spaken in de lengte 260mm. Om dit te bekomen is de spaak dunner (1,8mm of 15G) dan de meeste huidige lichte spaken op de markt (2mm of 14G). Aan de kop en schroefdraad heeft de Sapim Superspoke een diameter van 1,8mm en in het middengedeelte 1,4mm.

Verder lezen...() Reacties
Aug 17

Mavic 2011

Wielen

Tags; Mavic, Exalith, Team Garmin-Transitions

Mavic 2011

Voor 2011 heeft Mavic het hele assortiment wielen aangepakt. Er zijn verschillende types vernieuwd maar ook zijn er compleet nieuwe technieken en wielen ontwikkeld. Mavic komt ook op de proppen met een compleet gamma banden en tubes.

De grootste vernieuwing is de nieuwe harding op de remrand "Exalith" genaamd. Dit is een donkere harding die twee maal langer meegaat en de remprestatie ten goede zou komen. De Exalith techniek word toegepast op de Cosmic Carbon SLR, R-Sys SLR en Ksyrium SLR. Voor wielen met de Exalith remrand zijn wel speciale remblokken vereist (meegeleverd door Mavic).

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - Pagina: 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links