Oct 01

Schwalbe 2011 goes Fixie

Nieuws

Tags; Schwalbe, Durano Skid, Insider

Schwalbe 2011 goes Fixie

Fixed gear of de zogenaamde "fixie" fietsen duiken meer en meer op in het straatbeeld. Een fixie is een fiets met maar één versnelling en wordt vaak gebruik zonder remmen. Afkomstig uit de grootsteden en voornamelijk geliefd bij fietskoeriers. Ook bandenfabrikant Schwalbe is deze trend niet ontgaan en speelt hierop in.

In het 2011 gamma van Schwalbe vinden we de nieuwe Durano Skid band terug. De term "skidden" staat voor het tegen houden van de vaste versnelling en wordt gebruik om te remmen met een fixie fiets. Door deze methode te gebruiken zijn traditionele remmen overbodig. De techniek vraagt wel enige oefening en stelt de achterband zwaar op de proef. De Schwalbe Durano Skid kreeg dan ook een bijzonder dikke laag rubber en ook een robuuste zijwand.

Verder lezen...() Reacties
Sep 30

Tacx Vortex

Nieuws

Tags; Tacx, Vortex, Stardealers

Tacx Vortex

Vorige week kon u bij Wielernet al lezen hoe de Belgische selectie zich voorbereiden op de Tacx trainers voor het WK. Bij Tacx zitten ze uiteraard ook niet stil en presenteerde ze de nieuwe Tacx Vortex trainer. Deze ergotrainer is afgeleid van de Tacx Bushido.

Helemaal draadloos is de Vortex niet want netspanning is vereist. De communicatie tussen de stuurcomputer en rem is wel draadloos. Ook is er geen aparte kabel voor de cadans meting meer nodig, deze wordt berekend in de rem. De Tacx Vortex bevat geen geheugen, de hellingshoek en het vermogen dienen handmatig worden ingesteld. De stuurcomputer heeft een groot display, net als de Tacx Bushido.

Verder lezen...() Reacties
Sep 29

Trid Design Jack Stack

Nieuws

Tags; Trid Design, Jack Stack, Jack Stack Jr.

Trid Design Jack Stack

Simpele ideeën zijn vaak de beste ideeën. Dat moeten de bedenkers van de "Jack Stack" bij Trid Design ook gedacht hebben. Sinds de uitvinding van de ahead stuurpen passen we de stuurhoogte aan door gebruik te maken van "spacers" of tussenringen.

Om niet steeds nieuwe tussenringen te moeten aanschaffen en makkelijk te kunnen experimenteren met de stuurhoogte, werd de "Jack Stack" ontwikkeld. Door de tussenring, die uit twee delen bestaat, te draaien ten opzichte van elkaar bekom je een andere hoogte.

Verder lezen...() Reacties
Sep 27

FSA Vision Metron

Tijdrit

Tags; FSA, Vision, Metron

FSA Vision Metron

Fabrikant FSA produceert al enkele jaren onder de naam Vision specifieke onderdelen voor tijdrit/triatlon gebruik. Onlangs is de nieuwe Vision Metron groep voorgesteld. Deze groep bevat (barend) shifters, voorderailleur, achterderailleur en een cassette. Daarnaast wordt de groep vervolledigd met het bestaande Vision Trimax Carbon trapstel.

In het oog springen de speciale barend shifters die lijken op mini remhendels. Maar dat is slechts schijn, het zijn wel degelijk goed doordachte aërodynamische barend shifters. Het idee achter de Metron shifters is dat de rijder kan schakelen zonder de hand of de pols uit positie te moeten halen. Opschakelen gebruikt door aan de hendel te trekken, achteraan kun je maximaal 3 kroontje in één beweging opschakelen. Om terug af te schakelen dient er met de duim op de schifter (body) gedrukt te worden.

Verder lezen...() Reacties
Sep 26

Eddy Merckx 2011

Nieuws

Tags; Eddy Merckx, EMX-7, EMX-5, EMX-3, Quick Step CT

Eddy Merckx 2011

De website van Eddy Merckx heeft een update gekregen en de nieuwe modellen voor 2011 staan online. Hieronder het nieuwe parade paardje van Eddy Merckx de EMX-7. Het frame bestaat uit een 62HM/HS carbon. Deze carbon soort is momenteel de hoogst waardige soort die gebruikt wordt voor fietsen.

Van de EMX-7 zal een beperkte oplage van 200 stuks verschijnen naar de wensen van Eddy Merckx zelf, het betreft hier de "Limited Anniversary Edition". Die ontworpen werd naar aanleiding van de 65ste verjaardag van Merckx. Daarnaast is het frame nog verkrijgbaar in 3 andere kleuren; zwart, rood en in de Quick Step kleuren. Want ook de renners van het Quick Step Cycling team rijden volgend jaar op de Eddy Merckx AMX-7 in aangepaste team kleuren.

Verder lezen...() Reacties
Sep 25

WK verkenning op Tacx Fortuis

Nieuws

Tags; Tacx Fortius, Philippe Gilbert, Dexters Sport

WK verkenning op Tacx Fortuis

Volgend week is het zover, het WK wielrennen in Melbourne. Bij de nationale ploeg wordt vanzelfsprekend Philippe Gilbert naar voor geschoven als kopman. Een kopman die goed voorbereid het WK aanvangt. Al in het voorjaar, tussen Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl, verkende Gilbert het WK parcours. Niet in Australië maar virtueel op het Tacx Fortius training systeem.

De verkenning gebeurde in Opglabeek bij fietsenzaak Dexters Sport waar permanent het Tacx Fortius systeem staat opgesteld om klanten de virtuele trainingen te laten ervaren. Voor de verkenning van het WK werd er gebruik gemaakt van de Real Life training functie van de Tacx Fortius. Hiermee kan een parcours worden uitgetekend of geïmporteerd met een GPS bestand. Daarna wordt het traject weergegeven via Google Earth.

Verder lezen...() Reacties
Sep 23

Titus DI2 29er project

Nieuws

Tags; Titus, Shimano Dura Ace DI2, Fair Wheel Bikes

Titus DI2 29er project

Ondertussen is het een traditie dat Fair Wheel Bikes met een speciale fiets uitpakt op Interbike. Dit jaar is het "Titus Project-29" aan de beurt, een mountainbike met 29" wielen. Als frame werd er gekozen voor een titanium frame van Titus. Het frame werd voorzien van een Cannondale Lefty Carbon voorvork.De rest van de fiets werd afgewerkt met super lichte onderdelen van onder andere Edge, KCNC en Tune. Afgewerkt weegt de mountainbike slecht 7,3 kilogram.

Het unieke aan deze mountainbike met DI2 is dat er slecht met één shifter wordt gewerkt. Er zijn verschillende mogelijkheden, de derailleurs afzonderlijk bedienen of voor en achter samen laten schakelen. Daarbij wordt er niet zomaar gebruik gemaakt van een voor programmatie. Het nieuw ontwikkelde "brain" zorgt ervoor dat er altijd een mooie ketting lijn bekomen wordt met zo min mogelijk schakelingen vooraan.

Verder lezen...() Reacties
Sep 17

Shimano brengt kleur in je fiets

Nieuws

Tags; Shimano, SIS-SP41, SLR

Shimano brengt kleur in je fiets

Tegenwoordig zijn hippe designs niet meer weg te denken uit het peloton. Naast het design worden de onderdelen van de fietsen ook steeds meer op elkaar afgestemd. Hierbij denken we aan gekleurde zadels, stuurlint, remrubbers en kabels. Ook Shimano gaat mee met deze trend en brengt ons gekleurde kabels.

Voor het eerst brengt Shimano diverse kleuren uit in hun top kabels. Zo zullen de SIS-SP41 versnellingsgaine en SLR remgaine verkrijgbaar zijn in het wit, oranje, geel, groen, blauw en rood. Daarnaast blijven de standaard kleuren grijs en zwart ook nog steeds beschikbaar.

Verder lezen...() Reacties
Sep 05

Look Kéo Power

Nieuws

Tags; Polar, Look, Kéo Power

Look Kéo Power

Polar en Look slaan de handen in elkaar en ontwikkelde een wattage meter. Het geheel zit niet ingewerkt in de achternaaf (Powertap) of trapstel (SRM), maar in de pedalen. Voor dit gedeelte is Look uiteraard verantwoordelijk. In de pedaal assen, dus zowel links als rechts, zitten 8 meetpunten ingewerkt. Deze registreren het vermogen dat wordt geproduceerd bij elke pedaal omwenteling. De pedalen zijn een aangepaste versie van de Kéo Blade en kregen de toepasselijke naam; Look Kéo Power.

Om alle data te kunnen aflezen komt Polar in de "picture". Op de Polar CS600(X) en CS500 fietscomputer kunnen de gegevens worden afgelezen. Aan de pedalen dient ook nog een zender van Polar, de P5, bevestigd te worden om alle gegevens draadloos te kunnen verzenden. Naast het vermogen (wattage) en de trapfrequentie (cadance) verteld het systeem ook nog het evenwicht tussen rechts en links. Deze functie is handig om een eventueel krachtsverschil tussen het linker en rechter been te detecteren en weg te werken.

Verder lezen...() Reacties
Aug 30

Colnago 2011

Nieuws

Tags; Colnago, C59, Shimano Dura Ace DI2

Colnago 2011

Al eerder op Wielernet kon u een artikel lezen over de nieuwe Colnago C59. De C59 is voor 2011 het parade paardje van Colnago. Net hieronder in het gamma vind je de, ook al gloednieuwe, Colnago M10.

De M10 is een monocoque frame afgeleid van de CX-1. Het frame is enkele grammen lichter dan de CX-1 maar zou toch stijver zijn. Om het comfort te bewaren op lange afstanden is er verticale flexibiliteit voorzien. Het frame heeft, net zoals bij de C59, een interne kabelloop. Er worden twee versies aangeboden van de Colnago M10, één traditioneel frame en één frame geschikt voor Shimano Dura Ace DI2.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - Pagina: 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links