Oct 29

KMC 11 speed

Nieuws

Tags; KMC, 11 speed, X11SL, X11L

KMC 11 speed

Bij KMC vind je kettingen voor alle fietsen, van BMX tot racefiets. Laatst bijgekomen zijn de 11 speed kettingen compatibel met de 11 speed groepen van Campagnolo. Twee modellen zijn verkrijgbaar bij KMC, de X11SL en de X11L, beide verkrijgbaar in zilver (nickel) en goud (nitride gold).

Ook bied KMC een handig kettingslotje aan of de zogenaamde "MissingLink" voor 11 speed kettingen. In tegenstelling tot de 9 en 10 speed slotjes, is het 11 speed model niet terug te openen.

Verder lezen...() Reacties
Oct 28

Isaac Proton XC

Nieuws

Tags; Isaac, Proton XC, Tehava

Isaac Proton XC

Wie afgelopen weekend aanwezig was op Bike Motion heeft misschien de nieuwe mountainbike van Isaac al opgemerkt. Het nieuwe Isaac Proton XC mountainbike frame, dat in primeur werd voorgesteld op Eurobike, was ook in Utrecht te bewonderen.

De kabels lopen netjes onder de bovenbuis door, dit systeem kennen we al van onder andere de Scott frames. Op de achtertrein kan de schijfremklauw rechtstreeks gemonteerd worden op de post mout bevestiging. Veel meer is er nog niet bekend over het nieuwe carbon mountainbike frame van Isaac.

Verder lezen...() Reacties
Oct 27

Campagnolo YouTube kanaal

Nieuws

Tags; Campy Tech Lab, YouYube, Campagnolo

Campagnolo YouTube kanaal

In een vorig artikel over de elektronische Campagnolo groep kon u al lezen waarvoor Campy Tech Lab staat. De ontwikkeling en onderzoek afdeling van Campagnolo zet nu ook de deuren open voor het grote publiek. In het YouTube kanaal van Campagnolo worden er regelmatig nieuwe filmpjes geplaatst die betrekking hebben tot de laatste nieuwe technologieën die Campagnolo ontwikkelde.

In het YouTube kanaal zijn al enkel interessante filmpjes terug te vinden van het Campy Tech Lab. Onder meer over de Campagnolo aandrijving en wielen. Naast de laatste technologieën vindt je in het kanaal ook handige instructie filmpjes terug.

Verder lezen...() Reacties
Oct 26

Bike Motion 2010

Evenement

Tags; Bike Motion, Jaarbeurs, Utrecht

Bike Motion 2010

Vele wielerfanaten konden afgelopen weekend hun hart ophalen in jaarbeurs halen van Utrecht. Dit jaar kwamen er wel iets minder bezoeker naar Bike Motion, een kleine 600 bezoekers minder als vorig jaar. Toch zet dit geen domper op de feestvreugde want de algemene reacties waren zijn positief.

Al werd de beoogde grens van 30.000 bezoekers niet behaald, Daniël Bentveld van Bike Motion toonde zich toch tevreden. "Zeker in deze marktomstandigheden. Een beurs is toch altijd een afspiegeling van de markt. Als je ziet dat de fietsenverkoop dit jaar ongeveer 7% inlevert en wij blijven onder die neergang, dan ben ik inderdaad tevreden."

Verder lezen...() Reacties
Oct 25

Elektronische Campagnolo groep

Nieuws

Tags; Campagnolo, Shimano Dura Ace DI2, Pinarello

Elektronische Campagnolo groep

Onderdelen fabrikant Campagnolo heeft de laatste sprint ingezet om Shimano bij te benen. Campagnolo maakte bekend dat het Spaanse team Movistar volgend jaar zal rijden met een elektronische schakelgroep van Campagnolo. Als dit vlekkeloos verloopt wordt de nieuwe elektronische groep waarschijnlijk snel ter beschikking gesteld voor de consumenten. Al blijft dit afwachten aangezien Campagnolo al sinds 2003 tevergeefs probeert een elektronische groep op de markt te brengen.

De groep lijkt op het eerste zicht op de Shimano Dura Ace DI2 groep. Maar Campagnolo introduceerde enkele jaren geleden 11 speed en brengt dit ook over op de elektronische schakelgroep. De onderdelen hebben voorlopig het opschrift Campy Tech lab, wat zoveel is als de naam van de ontwikkeling afdeling van Campagnolo.

Verder lezen...() Reacties
Oct 24

Tacx Alpinista

Nieuws

Tags; Tacx Alpinista, Furiio, ICC

Tacx Alpinista

Op Bikemotion 2010 pakt Tacx uit met een primeur, de nieuwe Tacx Alpinista trainer. De trainer ziet er uit als een loopband, die op zijn beurt gekoppeld is aan de Virtual Reality software van Tacx. Zo wordt er naast de traditionele weerstand een nieuwe functie toegevoegd. De Tacx Alpinista kan een helling nabootsen tot 24%.

Helemaal nieuw is dit systeem ook niet. Vorig jaar konden we alreeds kennis maken op Bike Motion met de Furiio Alpinista trainer. Dit bracht Tacx blijkbaar op ideeën en hieruit vloeide een samenwerking voort met Furiio. Het systeem is nu verder ontwikkeld en gekoppeld aan de Virtual Reality software van Tacx.

Verder lezen...() Reacties
Oct 21

Parktool 2011

Werkplaats

Tags; Parktool, Shimano, Effetto Mariposa

Parktool 2011

Elke fietser die zelf aan de fiets sleutel heeft goed gereedschap nodig. Het Amerikaanse Parktool is hiervoor zowat de referentie. Voor 2011 breidt Parktool het gamma weer uit met enkel nieuwe gereedschappen. Hieronder bespreken we enkele van deze nieuwe gereedschappen.

De HMR-4 hamer van Parktool heeft naast de traditionele slagkop, die je bij een hamer verwacht, aan de andere zijde een kunststof kop. Deze is speciaal bedoeld voor de montage van trapstellen met een as (of te wel het Shimano Hollowtec II principe). Soms schuift de as van het trapstel moeilijk door de stofkappen van de lagers, de HRM-4 is hierop het antwoord. Zonder het trapstel te beschadigen kunnen de trapstellen nu met iets "hardere hand" gemonteerd worden.

Verder lezen...() Reacties
Oct 05

Campagnolo CX

Nieuws

Tags; Campagnolo CX, 10 & 11 speed, ICC

Campagnolo CX

De Italiaanse onderdelen fabrikant Campagnolo richt zich deze winter helemaal op cyclo-cross. Met de speciale onderdelen lijn "Campagnolo CX" beantwoord Campagnolo de vraag van de veldrijders. De speciale CX onderdelen bestaan uit trapstellen voor 10 en 11 speed en een speciale versie van de Scirocco, Vento en Khamsin wielsets.

De Campagnolo CX trapstellen zijn zowel verkrijgbaar in aluminium als carbon. Voorzien van de gekende 50-34 compact combinatie en nog een specifiekere 46-36 combinatie.

Verder lezen...() Reacties
Oct 04

G-Form Brake Hood

Nieuws

Tags; G-Form, Sram, Shimano

G-Form Brake Hood

Iedereen kent het wel, pijnlijke handen na een lange dag fietsen. Diverse gel toepassingen in handschoenen en stuurlint bestaan al om dit probleem te verhelpen. Bij G-Form gaan ze nog een stap verder en ontwikkelde ze een nieuwe cover voor de shifters van racefietsen.

De covers bevatten bovenaan een gel toepassing die de trillingen wegfilteren en zo armen en schouders moeten ontlasten. Er zijn twee versie ontwikkeld. Eén bestaat uit een volledig cover, om deze te installeren dient de originele cover verwijderd te worden. Vind je dit wat te moeilijk bestaat er ook nog een gel toepassing die op de huidige cover wordt gekleefd.

Verder lezen...() Reacties
Oct 02

Campagnolo Revolution 11 test tour

Evenement

Tags; Campagnolo, 11 Speed, test tour

Campagnolo Revolution 11 test tour

Vandaag is de Campagnolo Revolution 11 test tour van start gegaan. Campagnolo zet een charmeoffensief in om de consument te overtuigen van de voordelen van 11 speed. Vanaf dit weekend zullen er elk weekend 10 test fietsen ter beschikking staan bij de verschillende Campagnolo Pro Shops.

Zowel bij Belgische als Nederlandse wielerzaken zal de test tour van Campagnolo passeren. De aftrap wordt vandaag gegeven bij Sportivo Fietsen in Bavikhove. Tot einde december gaat de tour nog verder.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - Pagina: 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links