Oct 25

Elektronische Campagnolo groep

Nieuws

Tags; Campagnolo, Shimano Dura Ace DI2, Pinarello

Elektronische Campagnolo groep

Onderdelen fabrikant Campagnolo heeft de laatste sprint ingezet om Shimano bij te benen. Campagnolo maakte bekend dat het Spaanse team Movistar volgend jaar zal rijden met een elektronische schakelgroep van Campagnolo. Als dit vlekkeloos verloopt wordt de nieuwe elektronische groep waarschijnlijk snel ter beschikking gesteld voor de consumenten. Al blijft dit afwachten aangezien Campagnolo al sinds 2003 tevergeefs probeert een elektronische groep op de markt te brengen.

De groep lijkt op het eerste zicht op de Shimano Dura Ace DI2 groep. Maar Campagnolo introduceerde enkele jaren geleden 11 speed en brengt dit ook over op de elektronische schakelgroep. De onderdelen hebben voorlopig het opschrift Campy Tech lab, wat zoveel is als de naam van de ontwikkeling afdeling van Campagnolo.

Verder lezen...() Reacties
Oct 24

Tacx Alpinista

Nieuws

Tags; Tacx Alpinista, Furiio, ICC

Tacx Alpinista

Op Bikemotion 2010 pakt Tacx uit met een primeur, de nieuwe Tacx Alpinista trainer. De trainer ziet er uit als een loopband, die op zijn beurt gekoppeld is aan de Virtual Reality software van Tacx. Zo wordt er naast de traditionele weerstand een nieuwe functie toegevoegd. De Tacx Alpinista kan een helling nabootsen tot 24%.

Helemaal nieuw is dit systeem ook niet. Vorig jaar konden we alreeds kennis maken op Bike Motion met de Furiio Alpinista trainer. Dit bracht Tacx blijkbaar op ideeën en hieruit vloeide een samenwerking voort met Furiio. Het systeem is nu verder ontwikkeld en gekoppeld aan de Virtual Reality software van Tacx.

Verder lezen...() Reacties
Oct 21

Parktool 2011

Werkplaats

Tags; Parktool, Shimano, Effetto Mariposa

Parktool 2011

Elke fietser die zelf aan de fiets sleutel heeft goed gereedschap nodig. Het Amerikaanse Parktool is hiervoor zowat de referentie. Voor 2011 breidt Parktool het gamma weer uit met enkel nieuwe gereedschappen. Hieronder bespreken we enkele van deze nieuwe gereedschappen.

De HMR-4 hamer van Parktool heeft naast de traditionele slagkop, die je bij een hamer verwacht, aan de andere zijde een kunststof kop. Deze is speciaal bedoeld voor de montage van trapstellen met een as (of te wel het Shimano Hollowtec II principe). Soms schuift de as van het trapstel moeilijk door de stofkappen van de lagers, de HRM-4 is hierop het antwoord. Zonder het trapstel te beschadigen kunnen de trapstellen nu met iets "hardere hand" gemonteerd worden.

Verder lezen...() Reacties
Oct 05

Campagnolo CX

Nieuws

Tags; Campagnolo CX, 10 & 11 speed, ICC

Campagnolo CX

De Italiaanse onderdelen fabrikant Campagnolo richt zich deze winter helemaal op cyclo-cross. Met de speciale onderdelen lijn "Campagnolo CX" beantwoord Campagnolo de vraag van de veldrijders. De speciale CX onderdelen bestaan uit trapstellen voor 10 en 11 speed en een speciale versie van de Scirocco, Vento en Khamsin wielsets.

De Campagnolo CX trapstellen zijn zowel verkrijgbaar in aluminium als carbon. Voorzien van de gekende 50-34 compact combinatie en nog een specifiekere 46-36 combinatie.

Verder lezen...() Reacties
Oct 04

G-Form Brake Hood

Nieuws

Tags; G-Form, Sram, Shimano

G-Form Brake Hood

Iedereen kent het wel, pijnlijke handen na een lange dag fietsen. Diverse gel toepassingen in handschoenen en stuurlint bestaan al om dit probleem te verhelpen. Bij G-Form gaan ze nog een stap verder en ontwikkelde ze een nieuwe cover voor de shifters van racefietsen.

De covers bevatten bovenaan een gel toepassing die de trillingen wegfilteren en zo armen en schouders moeten ontlasten. Er zijn twee versie ontwikkeld. Eén bestaat uit een volledig cover, om deze te installeren dient de originele cover verwijderd te worden. Vind je dit wat te moeilijk bestaat er ook nog een gel toepassing die op de huidige cover wordt gekleefd.

Verder lezen...() Reacties
Oct 02

Campagnolo Revolution 11 test tour

Evenement

Tags; Campagnolo, 11 Speed, test tour

Campagnolo Revolution 11 test tour

Vandaag is de Campagnolo Revolution 11 test tour van start gegaan. Campagnolo zet een charmeoffensief in om de consument te overtuigen van de voordelen van 11 speed. Vanaf dit weekend zullen er elk weekend 10 test fietsen ter beschikking staan bij de verschillende Campagnolo Pro Shops.

Zowel bij Belgische als Nederlandse wielerzaken zal de test tour van Campagnolo passeren. De aftrap wordt vandaag gegeven bij Sportivo Fietsen in Bavikhove. Tot einde december gaat de tour nog verder.

Verder lezen...() Reacties
Oct 01

Schwalbe 2011 goes Fixie

Nieuws

Tags; Schwalbe, Durano Skid, Insider

Schwalbe 2011 goes Fixie

Fixed gear of de zogenaamde "fixie" fietsen duiken meer en meer op in het straatbeeld. Een fixie is een fiets met maar één versnelling en wordt vaak gebruik zonder remmen. Afkomstig uit de grootsteden en voornamelijk geliefd bij fietskoeriers. Ook bandenfabrikant Schwalbe is deze trend niet ontgaan en speelt hierop in.

In het 2011 gamma van Schwalbe vinden we de nieuwe Durano Skid band terug. De term "skidden" staat voor het tegen houden van de vaste versnelling en wordt gebruik om te remmen met een fixie fiets. Door deze methode te gebruiken zijn traditionele remmen overbodig. De techniek vraagt wel enige oefening en stelt de achterband zwaar op de proef. De Schwalbe Durano Skid kreeg dan ook een bijzonder dikke laag rubber en ook een robuuste zijwand.

Verder lezen...() Reacties
Sep 30

Tacx Vortex

Nieuws

Tags; Tacx, Vortex, Stardealers

Tacx Vortex

Vorige week kon u bij Wielernet al lezen hoe de Belgische selectie zich voorbereiden op de Tacx trainers voor het WK. Bij Tacx zitten ze uiteraard ook niet stil en presenteerde ze de nieuwe Tacx Vortex trainer. Deze ergotrainer is afgeleid van de Tacx Bushido.

Helemaal draadloos is de Vortex niet want netspanning is vereist. De communicatie tussen de stuurcomputer en rem is wel draadloos. Ook is er geen aparte kabel voor de cadans meting meer nodig, deze wordt berekend in de rem. De Tacx Vortex bevat geen geheugen, de hellingshoek en het vermogen dienen handmatig worden ingesteld. De stuurcomputer heeft een groot display, net als de Tacx Bushido.

Verder lezen...() Reacties
Sep 29

Trid Design Jack Stack

Nieuws

Tags; Trid Design, Jack Stack, Jack Stack Jr.

Trid Design Jack Stack

Simpele ideeën zijn vaak de beste ideeën. Dat moeten de bedenkers van de "Jack Stack" bij Trid Design ook gedacht hebben. Sinds de uitvinding van de ahead stuurpen passen we de stuurhoogte aan door gebruik te maken van "spacers" of tussenringen.

Om niet steeds nieuwe tussenringen te moeten aanschaffen en makkelijk te kunnen experimenteren met de stuurhoogte, werd de "Jack Stack" ontwikkeld. Door de tussenring, die uit twee delen bestaat, te draaien ten opzichte van elkaar bekom je een andere hoogte.

Verder lezen...() Reacties
Sep 27

FSA Vision Metron

Tijdrit

Tags; FSA, Vision, Metron

FSA Vision Metron

Fabrikant FSA produceert al enkele jaren onder de naam Vision specifieke onderdelen voor tijdrit/triatlon gebruik. Onlangs is de nieuwe Vision Metron groep voorgesteld. Deze groep bevat (barend) shifters, voorderailleur, achterderailleur en een cassette. Daarnaast wordt de groep vervolledigd met het bestaande Vision Trimax Carbon trapstel.

In het oog springen de speciale barend shifters die lijken op mini remhendels. Maar dat is slechts schijn, het zijn wel degelijk goed doordachte aërodynamische barend shifters. Het idee achter de Metron shifters is dat de rijder kan schakelen zonder de hand of de pols uit positie te moeten halen. Opschakelen gebruikt door aan de hendel te trekken, achteraan kun je maximaal 3 kroontje in één beweging opschakelen. Om terug af te schakelen dient er met de duim op de schifter (body) gedrukt te worden.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - Pagina: 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links