Jan 29

Grinta! Granfondo Team bike

Team fietsen

Tags; Grinta!, Ridley, Sram Red

Grinta! Granfondo Team bike

Onder impuls van het wielermagazine Grinta! werd het eerste Belgische cyclo team opgericht. Het Grinta! Granfondo team bestaat uit vier heren en één dame. De renners kunnen rekenen op een groot aantal partners voor het materiaal en ondersteuning van het team.

De fiets en vrijetijdskleding wordt verzorgd door Craft, aangevuld met accessoires van Specialized en brillen van Rudy Project. De trainingsbegeleiding gebeurt door Energy Lab en met Polar hartslagmeters. Als fietsleverancier wordt er beroep gedaan op Ridley, die de renners voorziet van een Helium kader en 4ZA onderdelen. Daarnaast is de fiets afgemonteerd met Sram Red, Vredestein banden en Tacx drinkfleshouders.

Verder lezen...() Reacties
Jan 08

Leopard Trek Madone 6.9 SSL

Team fietsen

Tags; Leopard-Trek, Trek, Shimano Dura Ace DI2

Leopard Trek Madone 6.9 SSL

Het mysterie rond het nieuwe team van de broertjes Schleck is opgehelderd nu het team officieel is voorgesteld. Team Leopard-Trek is een team met de basis in Luxemburg en bestaat uit 29 renners. Een andere belangrijke naam naast de gebroeders Schleck is Fabian Cancellara.

De teamnaam verraad al meteen de materiaal sponsor van de Pro Tour ploeg. Komend seizoen zullen de renner van team Leopard-Trek te bewonderen zijn op een Madone 6.9 SSL team edition. Ook de afwerking en wielen zijn uiteraard van Trek eigen onderdelen merk Bontrager. Voor de aandrijving werd gekozen voor de elektronische Shimano Dura Ace DI2 groep.

Verder lezen...() Reacties
Dec 31

Pinarello Dogma Team Movistar

Team fietsen

Tags; Campagnolo, 11 speed, Record Ultra

Pinarello Dogma Team Movistar

De eerste foto's van de teambike van het Spaanse team Movistar zijn opgedoken. Het Pinarello Dogma frame bevat de elektronische 11 speed schakelgroep van Campagnolo. De renners van Movistar zullen volgend jaar als enigste rijden met deze nieuwe groep van Campagnolo.

Verder wordt de fiets afgemonteerd met Most stuur en stuurpen, Selle Italia zadel, Elite drinkfleshouders en Look pedalen. Naast de groep sponsort Campagnolo ook de wielen die voorzien zijn Continental tubes.

Verder lezen...() Reacties
Dec 26

Shimano Ultegra DI2 6770 elektronische groep

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra 6770, Dura Ace DI2

Shimano Ultegra DI2 6770 elektronische groep

Enkele jaren geleden bij de introductie van de Shimano Dura Ace DI2 groep waren er verschillende twijfels over het systeem. Is het geheel waterbestendig? Gaat de batterij lang genoeg mee? Er werden veel vragen bij gesteld. Maar deze vragen en twijfels zijn feilloos van tafel geveegd door de DI2 schakelgroep.

Uiteraard werd er meteen gedacht aan een goedkopere variant die in de toekomst zou volgen. Nu is ook voor het eerst het gerucht opgedoken dat Shimano in 2012 een goedkopere versie onder de Ultegra (6770) groep zal lanceren. Hiermee zal Shimano dan meteen de elektronische schakelgroep van Campagonolo counteren, die hoogst waarschijnlijk in 2012 voor consumenten zal verschijnen.

Verder lezen...() Reacties
Dec 03

Shimano Dura-Ace Di2 Satellite

Nieuws

Tags; Shimano, Dura Ace DI2, Satellite (SW-7972)

Shimano Dura-Ace Di2 Satellite

Na de uitbreiding voor de tijdrijders en Parijs-Roubaix renners, zijn nu de sprinters aan de beurt. Shimano voegt een extra paar knoppen toe aan de Di2 familie. De Dura Ace Di2 Satellite is speciaal ontwikkeld voor in de laatste rechte lijn, zodat sprinters makkelijker kunnen schakelen.

Met rechts een knop om zwaarder en links een knop om lichter te schakelen word het mogelijk te schakelen in het heetst van de strijd. De zeer compacte knoppen kunnen naar voorkeur op het stuur gemonteerd worden in verschillende posities.

Verder lezen...() Reacties
Nov 23

Win toegangstickets voor Velofollies

Evenement

Tags; Velofollies, Shimano, Wedstrijd

Win toegangstickets voor Velofollies

Wie 2011 sportief wenst in te zetten kan op 21, 22 en 23 januari terecht op Velofollies. De 5de editie van de fietsbeurs vind dan weer plaats in de Kortrijk Xpo. Verschillende grote fietsmerken en fabrikanten zijn present zodat u de nieuwe trends voor 2011 kan ontdekken op Velofollies.

Naast de verschillende standen van de exposanten is er op vrijdag 21 januari ook voorstelling van het Quickstep cycling team. De voorstelling zal doorgaan om 16u, een uur eerder, om 15u, kan u terecht bij de stand van Eddy Merckx Cycles voor een signeersessie van Tom Boonen.

Verder lezen...() Reacties
Nov 21

Lemond Revolution

Nieuws

Tags; Lemond Fitness, Greg Lemond, FitSupply

Lemond Revolution

De naam Greg Lemond, de eerste Amerikaan die de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef, kent iedereen wel. Maar het merk LeMond Fitness is tot nu toe nog niet zo gekend in de lage landen. In het gamma vinden we enkele moderne hometrainers en spinning fietsen terug. Met als parade paardje de Lemond Revolution.

Het systeem is dan ook wel degelijk revolutionair te noemen. De Revolution is vergelijkbaar met een indoor rollen systeem. Echter hier bevestig je de fiets rechtstreeks op de trainer zonder achterwiel. Dit lost meteen heel wat van de gekende problemen op. Zo heb je geen slijtage meer van de achterband, geen aangepaste snelspanner en geen verhoog voor je voorwiel nodig. Bovendien is de beste eigenschap van de Lemond Revolution misschien wel dat je feilloos kan wisselen tussen racefiets, crossfiets en mountainbike zonder aanpassingen aan de trainer.

Verder lezen...() Reacties
Nov 13

Standardized Headset Identification System

Nieuws

Tags; S.H.I.S, Cane Creek, Ritchey

Standardized Headset Identification System

Zes balhoofd fabrikanten slaan de handen in elkaar. Acros, Cane Creek, Hope, Race Face, Reset en Ritchey willen een nieuwe standaard voor balhoofden ontwikkelen. Dat er een wildgroei is aan verschillende types en verschillende maten staat buiten kijf. Met het Standardized Headset Identification System oftewel S.H.I.S. willen de zes hier een einde aan maken.

De nieuwe standaard maakt een onderscheid tussen het externe balhoofd (EC), semi-geïntegreerd balhoofd (ZS) en het geïntrigeerd balhoofd (IS). Daarnaast word er gebruikt gemaakt van vier maten; (1) vorkbuis top diameter (waar de stuurpen klemt), (2) vorkbuis onder diameter (net boven de vorkkroon), (3) balhoofdbuis top diameter en (4) balhoofdbuis onder diameter.

Verder lezen...() Reacties
Nov 11

Ritchey Classic

Nieuws

Tags; Ritchey, Classic, Fixie

Ritchey Classic

Retro is deze dagen weer helemaal in. Tal van fabrikanten spelen in op deze trend en dus ook Ritchey. De nieuwe Ritchey Classic lijn is vervaardigd uit moderne materialen met een tijdloze zilveren afwerking. De Classic onderdelen spitsen zich voornamelijk toe op fixies (fixed gear), stalen fietsen en mondere fietsen met retro design.

De Ritchey Classic onderdelen bestaan uit een mountainbike stuur, race stuur, stuurpen en zadelpen. In het mountainbike stuur zijn er twee varianten, één model met 10° buiging. Dit stuur buigt meer naar de rijder toe zonder in hoogte te veranderen. Het stuur is 660mm breed en weegt 340 gram. Het klassieke 5° model is traditioneel recht en is 560mm breed, met een gewicht van 202 gram.

Verder lezen...() Reacties
Oct 31

Avid Shorty Ultimate

Nieuws

Tags; Avid, Sram, Zdenek Stybar

Avid Shorty Ultimate

Dit weekend kunnen we volop genieten van veldrijden. Vandaag staat de Superprestige veldrit in Zonhoven op het programma en morgen de GVA-trofee op de Koppenberg. Sinds kort laat de UCI schijfremmen toe in de wedstrijden, maar tot nu toe nemen deze nog niet de bovenhand. Waarschijnlijk om verschillende redenen, zo speelt het gewicht een rol en door de standaard (race)shifters is het nog niet mogelijk om met hydraulische schijfremmen te rijden.

Vorig jaar stelde Avid de Shorty Ultimate voor op Eurobike en introduceerde hiermee een goede remset voor veldrijders. Dat bleek al snel toen Zednek Stybar Wereldkampioen werd in Tabor met Avid Shorty Ultimate remmen op zijn fiets.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - Pagina: 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links