Mar 05

Gios Parijs-Roubaix Roger De Vlaminck 1977

Team fietsen

Tags; Gois Torino, Roger De Vlaminck, Campagnolo

Gios Parijs-Roubaix Roger De Vlaminck 1977

Op de website van Gios Torino staan enkele foto's van een prachtig restauratie project. Samen met zoon Marco restaureert Aldo Gios de fiets van Roger De Vlaeminck. In 1977 won De Vlaeminck met deze fiets voor de 4de keer Parijs-Roubaix en werd "Monsieur Paris-Roubaix". Een record dat vandaag de dag nog steeds stand houd.

Van 1973 tot 1977 reed De Vlaeminck bij de ploeg Brooklyn die op Gios Torino fietsen de wedstrijden betwiste. Nu 34 jaar later blazen ze bij Gios Torino nieuw leven in de originele Parijs-Roubaix fiets van 1977. Dit wordt met veel zorg en unieke onderdelen gedaan.

Verder lezen...() Reacties
Feb 27

Tune U20 MTB slechts 22 gram

Nieuws

Tags; Tune, U20 MTB, DC15

Tune U20 MTB slechts 22 gram

Begin deze maand stelde Tune het lichtgewicht DC15 steekas voor. Nu vestig Tune een wereldrecord met de lichtste snelspanners voor de mountainbike. De Tune U20 MTB is een nieuwe generatie lichtgewicht snelspanners die afklokken op 22 gram per paar. Hiermee is dit de lichtste snelspanner in de wereld voor mountainbikes. Voor de racefiets was de U20 al eerder verkrijgbaar en vanaf nu dus ook voor de mountainbike.

De as is vervaardigd uit carbon en dit verklaart het lage gewicht. Aan het begin en uiteinde zijn er titanium buisje op de as gelijmd. Het gelijmde oppervlak is twee maal zo groot gemaakt als nodig, hierdoor wordt er hoge veiligheid gegarandeerd. Een bewijs hiervan is dat er geen rijder gewicht limiet geld voor de U20 MTB snelspanners.

Verder lezen...() Reacties
Feb 24

Sram Red Black

Nieuws

Tags; Sram, Red, Black

Sram Red Black

Vorige zomer kleurde de Sram Red groep geel voor de gelimiteerde Tour editie. Na dit succes pakt Sram uit met een zwarte afwerking voor hun top groep. De normaal grijze Sram Red groep krijgt een blikende zwarte afwerking en ziet er hierdoor nog strakker uit. Op de onderdelen vinden we nog steeds de zilverkleurige details met rode accenten terug.

Technisch veranderd er niets aan de groep, enkel de kleur. De groep bevat shifters, voor en achter derailleur, remmen, cassette (inclusief 11-28 optie), trapstel met zwart geadoniseerde tandbladen, ketting en trapas met keramische lagers. Ook claimt Sram nog steeds de lichtste groep op de markt te hebben, in de BB30 versie, met 1800 gram.

Verder lezen...() Reacties
Feb 20

Easy Washer mobiele reiniger

Werkplaats

Tags; Easy Washer, EX-1028, EX-1030, Wielernet

Easy Washer mobiele reiniger

Iedereen kent het fenomeen wel, na een vermoeiende mountainbike toertocht in de rij staan om je fiets te kunnen afspuiten. De mobiele reiniger van Easy Washer bied hier de oplossing. Ook voor mensen die in de stad wonen is deze mobiele reiniger een goed alternatief in plaats van de tuinslang.

In het gamma van Easy Washer worden twee modellen aangeboden. Het EX-1028 model heeft een 17 liter grote water tank en naast de 12 volt aansluiting voor in de wagen ook een oplaadbare interne accu. Het compactere model EX-1030 heeft enkel de 12 volt aansluiting en een water tank van 15 liter. Beide modellen worden geleverd met een uitgebreid accessoire pakket. Hierin vinden we een 6m lange slang met pistool terug, een borstel met zeepreservoir, draagband en een douchekop. Deze laatste is handig bij een fietsvakantie omdat de Easy Washer gevuld kan worden met water tot 45° C.

Verder lezen...() Reacties
Feb 15

Campagnolo winter check-up

Nieuws

Tags; Campagnolo, Pro-shop dealer, 11 speed

Campagnolo winter check-up

Net zoals we met de wagen naar de garage gaan voor een winter nazicht is dit ook de ideale periode om je fiets te laten nakijken. Zo fiets je in de zomer zonder zorgen en met een fiets die technisch in orde is. De Italiaanse onderdelen fabrikant Campagnolo organiseert een opmerkelijke actie; "Campagnolo winter check-up".

Laat je fiets nakijken bij een Campagnolo Pro-shop dealer en ontvang 20% korting op de onderdelen die dienen vervangen te worden. De actie loopt zowel in België als Nederland. U kan terecht bij u dealer van 1 tot en met 31 maart.

Verder lezen...() Reacties
Feb 13

BB30 adapter

Nieuws

Tags; Wheels Manufacturing, Sram, Campagnolo

BB30 adapter

Wat als je een frame met de BB30 standaard koopt en je een traditioneel trapstel bezit? Je traditionele trapstel vervangen door een BB30 exemplaar... maar er zijn ook alternatieve oplossingen. Ondertussen ontwikkelde al heel wat fabrikanten een adapter van traditioneel naar BB30. Met deze adapters verklein je de diameter voor de as van je trapstel.

De bekendste fabrikanten die deze oplossing aanbieden zijn KCNC (Shimano), Wheels Manufacturing (Shimano & Sram) en Campagnolo. Er twee verschillende adapters, voor de racefiets (68mm) en mountainbike (73mm). Bij KCNC zijn er 2 versie te verkrijgen, BB30 RD en BB30 XC geleverd met 3 spacers (om van 68mm naar 73mm te gaan). Hierbij is er ook nog de keuze tussen de kleuren zwart, rood en goud. De adapters van Wheels Manufacturing hebben geen geleidingsbus en zijn zowel voor de racefiets als mountainbike te gebruiken (ook is er geen verschil tussen links en rechts).

Verder lezen...() Reacties
Feb 12

Onderhoud ketting en tandwielen

Werkplaats

Tags; Morgan Blue, Shimano, Cyclon

Onderhoud ketting en tandwielen

Het onderhoud van de aandrijving van je fiets is belangrijk. Niet enkel is het leuker om met een propere ketting en tandwielen te fietsen, maar de levensduur word ook aanzienlijk verlengd. Aan het einde van de rit is dit dus een win-win situatie.

De motivatie om na een lange fietstocht aan het onderhoud te beginnen is niet altijd aanwezig. Maar het basis onderhoud vergt maar een kwartier tot een half uur werk. Hieronder vindt u een overzicht met foto's van het basis onderhoud van ketting en tandwielen.

Verder lezen...() Reacties
Feb 11

Wielernet goes social media

Wielernet

Tags; Facebook, Twitter, Wielernet

Wielernet goes social media

De zogenaamde social media websites zijn haast niet meer weg te denken anno 2011. U bezit waarschijnlijk ook een Facebook pagina of Twitter account. Daarom wordt Wielernet ook gekoppeld aan deze websites. Zo word u tijdens het surfen op deze websites op de hoogte gehouden van de laatste wielernieuwtjes.

Naast de koppeling aan de social media websites steekt Wielernet ook een tandje bij. Niet enkel om u frequenter te voorzien van interessante artikels. Ook worden er binnenkort enkel producttesten gepubliceerd van producten die we grondig onder de loop hebben genomen. Hierbij worden ook enkel leuken prijzen uitgedeeld!

Verder lezen...() Reacties
Feb 08

Tune DC15

Nieuws

Tags; Tune, DC15, Wielernet

Tune DC15

Meer en meer zien we steekassen op gewone (xc) mountainbikes. Nadeel van dit systeem tegenover de traditionele snelspanner is het gewicht. Maar daar weet de Duitse fabrikant Tune wel raad mee. Naast de standaard DC16 en DC17 snelspanners voor de mountainbike ontwikkelde Tune de DC15 steekas.

Deze is momenteel beschikbaar voor Fox en DT-Swiss vorken. Er wordt nog gewerkt aan een model compatibel met Marzocchi en Rock Shox. Tegenover de standaard steekas van Fox wordt er 50 gram bespaard en klokt de DC15 43 gram op de weegschaal.

Verder lezen...() Reacties
Feb 03

Movistar Pinarello Dogma 60.1 foto's

Team fietsen

Tags; Pinarello, Campagnolo, Selle Italia

Movistar Pinarello Dogma 60.1 foto's

U kon al eerder kennis maken op Wielernet met de Pinarello Dogma 60.1 waarmee de renners van team Movistar dit seizoen rijden. Niet zonder succes blijkt, Ventoso behaalde een overwinning in de Tour Down Under en Tondo won de individuele tijdrit in de Tour de San Luis. Volgens de teammanager van Movistar zijn de renners tevreden van de elektronische schakel groep van Campagnolo.

Ondertussen is er ook wat publiciteit rond de teamfiets van Movistar gevoerd en beschikken we over enkele duidelijke foto's. Hierop zijn de onderdelen van de nieuwe groep van Campagnolo duidelijker zichtbaar.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - Pagina: 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links