Feb 20

Easy Washer mobiele reiniger

Werkplaats

Tags; Easy Washer, EX-1028, EX-1030, Wielernet

Easy Washer mobiele reiniger

Iedereen kent het fenomeen wel, na een vermoeiende mountainbike toertocht in de rij staan om je fiets te kunnen afspuiten. De mobiele reiniger van Easy Washer bied hier de oplossing. Ook voor mensen die in de stad wonen is deze mobiele reiniger een goed alternatief in plaats van de tuinslang.

In het gamma van Easy Washer worden twee modellen aangeboden. Het EX-1028 model heeft een 17 liter grote water tank en naast de 12 volt aansluiting voor in de wagen ook een oplaadbare interne accu. Het compactere model EX-1030 heeft enkel de 12 volt aansluiting en een water tank van 15 liter. Beide modellen worden geleverd met een uitgebreid accessoire pakket. Hierin vinden we een 6m lange slang met pistool terug, een borstel met zeepreservoir, draagband en een douchekop. Deze laatste is handig bij een fietsvakantie omdat de Easy Washer gevuld kan worden met water tot 45° C.

Verder lezen...() Reacties
Feb 15

Campagnolo winter check-up

Nieuws

Tags; Campagnolo, Pro-shop dealer, 11 speed

Campagnolo winter check-up

Net zoals we met de wagen naar de garage gaan voor een winter nazicht is dit ook de ideale periode om je fiets te laten nakijken. Zo fiets je in de zomer zonder zorgen en met een fiets die technisch in orde is. De Italiaanse onderdelen fabrikant Campagnolo organiseert een opmerkelijke actie; "Campagnolo winter check-up".

Laat je fiets nakijken bij een Campagnolo Pro-shop dealer en ontvang 20% korting op de onderdelen die dienen vervangen te worden. De actie loopt zowel in België als Nederland. U kan terecht bij u dealer van 1 tot en met 31 maart.

Verder lezen...() Reacties
Feb 13

BB30 adapter

Nieuws

Tags; Wheels Manufacturing, Sram, Campagnolo

BB30 adapter

Wat als je een frame met de BB30 standaard koopt en je een traditioneel trapstel bezit? Je traditionele trapstel vervangen door een BB30 exemplaar... maar er zijn ook alternatieve oplossingen. Ondertussen ontwikkelde al heel wat fabrikanten een adapter van traditioneel naar BB30. Met deze adapters verklein je de diameter voor de as van je trapstel.

De bekendste fabrikanten die deze oplossing aanbieden zijn KCNC (Shimano), Wheels Manufacturing (Shimano & Sram) en Campagnolo. Er twee verschillende adapters, voor de racefiets (68mm) en mountainbike (73mm). Bij KCNC zijn er 2 versie te verkrijgen, BB30 RD en BB30 XC geleverd met 3 spacers (om van 68mm naar 73mm te gaan). Hierbij is er ook nog de keuze tussen de kleuren zwart, rood en goud. De adapters van Wheels Manufacturing hebben geen geleidingsbus en zijn zowel voor de racefiets als mountainbike te gebruiken (ook is er geen verschil tussen links en rechts).

Verder lezen...() Reacties
Feb 12

Onderhoud ketting en tandwielen

Werkplaats

Tags; Morgan Blue, Shimano, Cyclon

Onderhoud ketting en tandwielen

Het onderhoud van de aandrijving van je fiets is belangrijk. Niet enkel is het leuker om met een propere ketting en tandwielen te fietsen, maar de levensduur word ook aanzienlijk verlengd. Aan het einde van de rit is dit dus een win-win situatie.

De motivatie om na een lange fietstocht aan het onderhoud te beginnen is niet altijd aanwezig. Maar het basis onderhoud vergt maar een kwartier tot een half uur werk. Hieronder vindt u een overzicht met foto's van het basis onderhoud van ketting en tandwielen.

Verder lezen...() Reacties
Feb 11

Wielernet goes social media

Wielernet

Tags; Facebook, Twitter, Wielernet

Wielernet goes social media

De zogenaamde social media websites zijn haast niet meer weg te denken anno 2011. U bezit waarschijnlijk ook een Facebook pagina of Twitter account. Daarom wordt Wielernet ook gekoppeld aan deze websites. Zo word u tijdens het surfen op deze websites op de hoogte gehouden van de laatste wielernieuwtjes.

Naast de koppeling aan de social media websites steekt Wielernet ook een tandje bij. Niet enkel om u frequenter te voorzien van interessante artikels. Ook worden er binnenkort enkel producttesten gepubliceerd van producten die we grondig onder de loop hebben genomen. Hierbij worden ook enkel leuken prijzen uitgedeeld!

Verder lezen...() Reacties
Feb 08

Tune DC15

Nieuws

Tags; Tune, DC15, Wielernet

Tune DC15

Meer en meer zien we steekassen op gewone (xc) mountainbikes. Nadeel van dit systeem tegenover de traditionele snelspanner is het gewicht. Maar daar weet de Duitse fabrikant Tune wel raad mee. Naast de standaard DC16 en DC17 snelspanners voor de mountainbike ontwikkelde Tune de DC15 steekas.

Deze is momenteel beschikbaar voor Fox en DT-Swiss vorken. Er wordt nog gewerkt aan een model compatibel met Marzocchi en Rock Shox. Tegenover de standaard steekas van Fox wordt er 50 gram bespaard en klokt de DC15 43 gram op de weegschaal.

Verder lezen...() Reacties
Feb 03

Movistar Pinarello Dogma 60.1 foto's

Team fietsen

Tags; Pinarello, Campagnolo, Selle Italia

Movistar Pinarello Dogma 60.1 foto's

U kon al eerder kennis maken op Wielernet met de Pinarello Dogma 60.1 waarmee de renners van team Movistar dit seizoen rijden. Niet zonder succes blijkt, Ventoso behaalde een overwinning in de Tour Down Under en Tondo won de individuele tijdrit in de Tour de San Luis. Volgens de teammanager van Movistar zijn de renners tevreden van de elektronische schakel groep van Campagnolo.

Ondertussen is er ook wat publiciteit rond de teamfiets van Movistar gevoerd en beschikken we over enkele duidelijke foto's. Hierop zijn de onderdelen van de nieuwe groep van Campagnolo duidelijker zichtbaar.

Verder lezen...() Reacties
Jan 29

Grinta! Granfondo Team bike

Team fietsen

Tags; Grinta!, Ridley, Sram Red

Grinta! Granfondo Team bike

Onder impuls van het wielermagazine Grinta! werd het eerste Belgische cyclo team opgericht. Het Grinta! Granfondo team bestaat uit vier heren en één dame. De renners kunnen rekenen op een groot aantal partners voor het materiaal en ondersteuning van het team.

De fiets en vrijetijdskleding wordt verzorgd door Craft, aangevuld met accessoires van Specialized en brillen van Rudy Project. De trainingsbegeleiding gebeurt door Energy Lab en met Polar hartslagmeters. Als fietsleverancier wordt er beroep gedaan op Ridley, die de renners voorziet van een Helium kader en 4ZA onderdelen. Daarnaast is de fiets afgemonteerd met Sram Red, Vredestein banden en Tacx drinkfleshouders.

Verder lezen...() Reacties
Jan 08

Leopard Trek Madone 6.9 SSL

Team fietsen

Tags; Leopard-Trek, Trek, Shimano Dura Ace DI2

Leopard Trek Madone 6.9 SSL

Het mysterie rond het nieuwe team van de broertjes Schleck is opgehelderd nu het team officieel is voorgesteld. Team Leopard-Trek is een team met de basis in Luxemburg en bestaat uit 29 renners. Een andere belangrijke naam naast de gebroeders Schleck is Fabian Cancellara.

De teamnaam verraad al meteen de materiaal sponsor van de Pro Tour ploeg. Komend seizoen zullen de renner van team Leopard-Trek te bewonderen zijn op een Madone 6.9 SSL team edition. Ook de afwerking en wielen zijn uiteraard van Trek eigen onderdelen merk Bontrager. Voor de aandrijving werd gekozen voor de elektronische Shimano Dura Ace DI2 groep.

Verder lezen...() Reacties
Dec 31

Pinarello Dogma Team Movistar

Team fietsen

Tags; Campagnolo, 11 speed, Record Ultra

Pinarello Dogma Team Movistar

De eerste foto's van de teambike van het Spaanse team Movistar zijn opgedoken. Het Pinarello Dogma frame bevat de elektronische 11 speed schakelgroep van Campagnolo. De renners van Movistar zullen volgend jaar als enigste rijden met deze nieuwe groep van Campagnolo.

Verder wordt de fiets afgemonteerd met Most stuur en stuurpen, Selle Italia zadel, Elite drinkfleshouders en Look pedalen. Naast de groep sponsort Campagnolo ook de wielen die voorzien zijn Continental tubes.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - Pagina: 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links