Mar 31

Campagnolo TT 2012

Tijdrit

Tags; Campagnolo, 11 speed, Campy Tech Lab

Campagnolo TT 2012

Eerder deze maand kregen we al een preview voor 2012 van Campagnolo. Hierin werden de nieuwe Athena en Centaur groepen voorgesteld. Campagnolo richt zich in 2012 ook op veldrijders, maar hier blijft het niet bij. Vandaag werden verschillende nieuwe onderdelen voor tijdrijders voorgesteld.

De nieuwe bar-end shifters, zowel compatibel met 11 als 10 speed, werden ontwikkeld voor een optimaal gewicht en aërodynamische eigenschappen. Voor deze laatste eigenschap werd er goed (af)gekeken naar concurrent Sram met de R2C shifters. Campagnolo verpakt de technologie onder een andere naam "Back to Zero position", maar de werking is hetzelfde. Na het schakelen keert de shifter terug naar zijn ingesteld positie. De shifters werden zo ontwikkeld dat het mogelijk is om 3 tanden in één beweging te schakelen, zowel op- als neerwaarts. Voor 10 speed is enkel een aluminium versie (167 gram) verkrijgbaar, voor 11 speed is er de keuze tussen aluminium (167 gram) en carbon (155 gram).

Verder lezen...() Reacties
Mar 30

Vrouw en fiets

Wielerboeken

Tags; Marijn de Vries, Nynke de Jong , AA Drink - Leontien.nl

Vrouw en fiets

Vrouwen op een racefiets, lang was het een raar verschijnsel. Vandaag de dag zijn de fietsende vrouwen op een zonnige lente dag haast niet meer te tellen. In groep of wedijverend met de mannen doen de vrouwen al lang niet meer onder voor de afgetrainde, rondbuikige wielertoeristen.

De hedendaagse fietswinkels bieden een uitgebreid assortiment aan van fietsen, kledij en accessoires voor vrouwen. Hiermee wordt handig ingespeeld op deze, lang vergeten, categorie fietsers. Ook profrenster en journaliste Marijn de Vries en recreatief fietster en schrijfster Nynke de Jong spelen in op deze trend.

Verder lezen...() Reacties
Mar 20

Specialized Venge

Team fietsen

Tags; Specialized, Venge, Mark Cavendish

Specialized Venge

Eergisteren introduceerde Specialized samen met McLaren het Venge frame. Direct werd het frame ingezet voor de eerste klassieker van het jaar. Sommige renners van de ploegen HTC-Highroad, Saxobank en Astana reden Milaan-San Remo met dit nieuwe frame. Het was Matthew Goss van HTC-Highroad die op een Specialized Venge met de eer ging lopen in La Primavera.

Het Specialized Venge frame weegt slechts 950 gram. Dit lage gewicht werd bekomen dankzij de FEA optimalisatie techniek en speciale software geleend uit de Formule 1. Door het trapashuis één geheel te laten vormen met de onderbuis, zadelpenbuis en achtertrein werd er een stijf geheel bekomen. Een kegelvormige balhoofdbuis met oversized lager onderaan zorgt voor extra stijfheid vooraan.

Verder lezen...() Reacties
Mar 18

Campagnolo 2012 preview

Nieuws

Tags; Campagnolo, 11 Speed, CX

Campagnolo 2012 preview

Op de Tapei Cycling Show in Taiwan heeft Campagnolo enkele previews getoond voor 2012. Hieronder de Athena en Centaur groepen, cantilever remmen en wielen voor cyclocross gebruik. Voor 2012 krijgt de Athena groep er de nieuwe kleur "Deep Black" bij. Ook aan de Centaur groep word deze kleur optie toegevoegd. Meer opvallende is de "Black & Red" kleur optie, hierbij zijn de Centaur onderdelen afgewerkt met rode kleuraccenten. Technisch verschillen de 2012 Campagnolo Athena en Centaur groepen niet van de 2011 versie.

Campagnolo gaat ook voluit voor cyclocross onderdelen met een volwaardige CX lijn. Naast de aangepaste trapstellen met 46-36 verhouding, verschijnen er voor 2012 ook cantilever remsets. De Campagnolo CX remmen zijn compatibel met de 10 en 11 speed shifter, wegen 138 gram en zullen beschikbaar zijn in zwart en zilver.

Verder lezen...() Reacties
Mar 13

Shimano Ki2 kit mountainbike

Nieuws

Tags; Kristin Armstong, Shimano Dura Ace DI2, XTR

Shimano Ki2 kit mountainbike

Het elektronische Shimano Dura Ace DI2 schakelsysteem op een mountainbike is niets nieuws. Zo werd er al een Cannondale Flash afgemonteerd met DI2 en was er het Titus DI 29er project van Fair Wheel Bikes. Telkens met zelf ontworpen shifters of elektronica. De komst van de 2x10 Shimano XTR groep biedt nieuwe mogelijkheden.

Zo stak Joe Savola, echtgenoot van voormalig Wereld en Olympische kampioene Kristin Armstong, de koppen bij elkaar met enkel vrienden. Een combinatie van de XTR, DI2, Satellite shifter en zelf ontwikkelde onderdelen vormen de Ki2 kit. Hierin vinden we de beugels waarin de DI2 Satellite shifters passen. Deze kunnen zonder extra klemmen, aan het stuur, bevestigd worden aan de remhendel. Een probleem was de grote vertanding van een mountainbike cassette die oploopt tot 36 tanden. Daarom werd er ook gewerkt aan een aangepaste derailleurkooi die de huidige van de DI2 achterderailleur vervangt.

Verder lezen...() Reacties
Mar 07

Squirt Lube

Werkplaats

Tags; Squirt Lube, Legends, VDB Parts

Squirt Lube

Squirt Lube is een smeermiddel met een opmerkelijke naam waarvan u alvast eens gehoord heeft. Het product werd ontwikkeld in Zuid-Afrika en is biologische afbreekbaar wat alvast in pluspunt is in onze groene samenleving. Squirt Lube bestaat uit wax en water, na het aanbrengen verdampt het water en blijft er een laag wax op de ketting achter.

Bij gebruik van dit smeermiddel blijft de ketting proper en wordt het onderhoud naar een minimum herleid. Dat is wat de producenten van Squirt Lube beloven. Een wondersmeermiddel ben ik eerder nog niet tegen gekomen, tijd voor een test dus.

Verder lezen...() Reacties
Mar 06

Shimano 2011 update

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra glossy grey, Tiagra 4600

Shimano 2011 update

Vanaf deze zomer krijgen verschillende Shimano producten een update. Dit zowel bij de race- als mountainbike onderdelen. Voor de mountainbike zien we een vernieuwde Deore groep waarbij de 10 speed Dyna-Sys technologie wordt geïntroduceerd. Vooraan worden de 3 tandbladen behouden en achteraan wordt er 1 kroontje toegevoegd. Voor het trapstel is er de combinatie 42-32-24 en achteraan 11/34 en 11/36. De Deore 10 speed groep krijg ook een vernieuwde HG-X ketting. Bij de schrijfremmen wordt er gebruik gemaakt van de Servo Wave technologie, dit geeft een krachtigere en meer doseerbare remwerking die bovendien makkelijk te ontluchten is.

Ook bij de SLX groep vinden we de Servo Wave technologie terug samen met de Ice technologie, die we kennen van de XTR groep. Dit zorgt voor een betere koeling en remwerking tijdens lange afdalingen. Zowel de vernieuwde Deore 10 speed Dyna-Sys groep als de SLX remset verschijnen rond juni.

Verder lezen...() Reacties
Mar 05

Gios Parijs-Roubaix Roger De Vlaminck 1977

Team fietsen

Tags; Gois Torino, Roger De Vlaminck, Campagnolo

Gios Parijs-Roubaix Roger De Vlaminck 1977

Op de website van Gios Torino staan enkele foto's van een prachtig restauratie project. Samen met zoon Marco restaureert Aldo Gios de fiets van Roger De Vlaeminck. In 1977 won De Vlaeminck met deze fiets voor de 4de keer Parijs-Roubaix en werd "Monsieur Paris-Roubaix". Een record dat vandaag de dag nog steeds stand houd.

Van 1973 tot 1977 reed De Vlaeminck bij de ploeg Brooklyn die op Gios Torino fietsen de wedstrijden betwiste. Nu 34 jaar later blazen ze bij Gios Torino nieuw leven in de originele Parijs-Roubaix fiets van 1977. Dit wordt met veel zorg en unieke onderdelen gedaan.

Verder lezen...() Reacties
Feb 27

Tune U20 MTB slechts 22 gram

Nieuws

Tags; Tune, U20 MTB, DC15

Tune U20 MTB slechts 22 gram

Begin deze maand stelde Tune het lichtgewicht DC15 steekas voor. Nu vestig Tune een wereldrecord met de lichtste snelspanners voor de mountainbike. De Tune U20 MTB is een nieuwe generatie lichtgewicht snelspanners die afklokken op 22 gram per paar. Hiermee is dit de lichtste snelspanner in de wereld voor mountainbikes. Voor de racefiets was de U20 al eerder verkrijgbaar en vanaf nu dus ook voor de mountainbike.

De as is vervaardigd uit carbon en dit verklaart het lage gewicht. Aan het begin en uiteinde zijn er titanium buisje op de as gelijmd. Het gelijmde oppervlak is twee maal zo groot gemaakt als nodig, hierdoor wordt er hoge veiligheid gegarandeerd. Een bewijs hiervan is dat er geen rijder gewicht limiet geld voor de U20 MTB snelspanners.

Verder lezen...() Reacties
Feb 24

Sram Red Black

Nieuws

Tags; Sram, Red, Black

Sram Red Black

Vorige zomer kleurde de Sram Red groep geel voor de gelimiteerde Tour editie. Na dit succes pakt Sram uit met een zwarte afwerking voor hun top groep. De normaal grijze Sram Red groep krijgt een blikende zwarte afwerking en ziet er hierdoor nog strakker uit. Op de onderdelen vinden we nog steeds de zilverkleurige details met rode accenten terug.

Technisch veranderd er niets aan de groep, enkel de kleur. De groep bevat shifters, voor en achter derailleur, remmen, cassette (inclusief 11-28 optie), trapstel met zwart geadoniseerde tandbladen, ketting en trapas met keramische lagers. Ook claimt Sram nog steeds de lichtste groep op de markt te hebben, in de BB30 versie, met 1800 gram.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - Pagina: 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links