Nov 07

Campagnolo EPS

Nieuws

Tags; Campagnolo, 11 speed, EPS

Campagnolo EPS

Campagnolo liefhebbers hebben lang uitgekeken naar dit moment. Eindelijk is het zo ver, de elektronische schakelgroep van Campagnolo is officieel voorgesteld. Onder de naam EPS, wat staat voor "Electronic Power Shift", lanceert Campagnolo 2 elektronische groepen in Record en Super Record kwaliteit.

Nieuw voor de Record EPS en Super Record EPS groepen zijn de shifters, voor- en achterderialleur, het batterijpakket en het zogenoemde 'brain'. Het trapstel, remmen, ketting en cassette worden overgenomen van de mechanische groep. Met een gewicht van 2,100 gram zou de Campa Super Record EPS het 200 gram beter doen dan de Dura Ace DI2 groep van concurrent Shimano.

Verder lezen...() Reacties
Sep 16

Tacx Genius

Nieuws

Tags; Tacx, Genius, Stardealers

Tacx Genius

Met de Genius virtual realty trainer heeft Tacx een nieuw stokpaardje in het gamma. Sinds de ontwikkeling van de Bushido is Tacx de weg ingeslagen van draadloze communicatie. Dit is ook terug te vinden op de Tacx Genius. De communicatie tussen de rem, interface en computer (pc) voorloopt draadloos. Er is wel nog netspanning vereist om de Genius van de nodig stroom te voorzien.

Er wordt gebruik gemaakt van de ANT technologie waardoor er ook andere ANT toepassingen kunnen geïntrigeerd worden in het systeem. Ook aan de motorrem werd gesleuteld, deze ziet er niet alleen anders uit als bij de Fortius, maar kan ook een hoog vermogen creëren bij lage snelheden. Hierdoor worden de simulaties en het klimwerk nog realistischer.

Verder lezen...() Reacties
Sep 09

Isaac Kaon

Nieuws

Tags; Isaac, Kaon, Tehava

Isaac Kaon

Omdat degelijke carbon fietsen voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn komt Isaac met een nieuw instap model. De Kaon is een UD monocoque carbon kader beschikbaar in 6 maten (van 50 - 60 cm). Als voorvork werd geopteerd voor een "tapered" (kegelvormig) model, deze is onderaan breder en bied extra stijfheid. Dit zien we ook terug op alle duurdere modellen van Isaac.

De Isaac fiets word volledig afgemonteerd met Shimano 105 componenten en voorzien van een compact trapstel (niet met tripel zoals te zien op de afbeeldingen). Voor de wielen werd ook gekozen voor Shimano, dat met het R-500 wielset een prima stel wielen bied voor deze instapper. Op degelijkheid werd niet bespaard en dat toont zich ook in de afmontage. Zowel het stuur, stuurpen als zadelpen zijn van FSA en het zadel van Selle Italia.

Verder lezen...() Reacties
Aug 05

CEP compressiekousen

Wielernet

Tags; CEP, Roozze, Wielernet

CEP compressiekousen

Compressiekleding is geen onbekende meer voor de wielerwereld. Van prof tot recreant zie je renners rondlopen met broeken, been- en armstukken en kousen. Wielernet kreeg de kans van Roozze om een paar CEP compressiekousen te testen. Eén van de weinige merken waarvan de werking van de kousen wetenschappelijk onderbouwd is.

Het grootste voordeel dat behaald dient te worden met compressiekleding is het sneller herstellen van de spieren. Door de compressie is er een verbetering van de bloedcirculatie en dit zorgt voor een beter herstel. De studie die CEP liet uitvoeren door TU Dresden bewees dat de prestatie met 5% kan verbeterd worden door het dragen van CEP kousen. Na de inspanning werd ook de hersteltijd aanzienlijk verkort, dit door een tot 30% verbeterde bloedcirculatie.

Verder lezen...() Reacties
Jul 15

Michelin Pro4

Nieuws

Tags; Michelin, Pro4, AG2R

Michelin Pro4

Een nieuwe band is opkomt bij Michelin, dat als 120 jaar actief is in het maken van fiets banden. De Michelin Pro4 moet beter presteren en langer meegaan dan zijn voorganger de Pro (Race) 3. In natte omstandigheden zou er een verbetering zijn van 16% meer grip door een nieuw dual compound loopvlak.

Bij Michelin hebben ze ingezien dat een lage rolweerstand en hoge lekbestendigheid moeilijk te combineren valt in één band. Daarom komen er van de Pro4 vier verschillende versies met specifieke eigenschappen op de markt.

Verder lezen...() Reacties
Jul 03

Mavic Cosmic Carbon SLE

Wielen

Tags; Mavic, Exalith, Team Garmin-Transitions

Mavic Cosmic Carbon SLE

De Exalith remrand vinden we terug bij de top wielen van Mavic, nadeel hiervan is het prijskaartje. Voor het 2012 gamma brengt Mavic hier verandering in met de lancering van de Mavic SLE wielset.

De basis is geleend bij de huidige Cosmic Carbon SL wielen, met verschil dat de remrand extra gehard is om de levensduur en remkracht te verbeteren. Een voordeel dat de Exalith behandeling met zich meebrengt is de strakke look. De specificaties blijven verder hetzelfde als bij de Cosmic SL wielset; 52mm hoge velg, 16 spaken voor- en 20 spaken achteraan.

Verder lezen...() Reacties
Jun 29

Pinarello Dogma 2

Team fietsen

Tags; Pinarello, Team Sky, Dura Ace Di2

Pinarello Dogma 2

Zaterdag gaat het grootste wielerspektakel op aarde, de ronde van Frankrijk, weer van start. Veel ploegen pakken graag uit met nieuwtjes om de sponsors extra in de verf te zetten. Zo zal Team Sky te bewonderen zijn op de nieuwe Pinarello Dogma 2, voorzien van een flashy groen design. Waarmee de aandacht wordt gevestigd op het redden van het regenwoud en niet enkel wordt uitgepakt met een fris kleurtje.

Veel informatie over het Pinarello Dogma 2 frame is er nog niet beschikbaar. Wat opvalt is de nieuw ontwikkelde balhoofdbuis, die voor extra stijfheid moet zorgen. Hierbij loopt de vork door in het frame zoals we dit ook al kennen van bij het Eddy Merckx EMX-7 frame.

Verder lezen...() Reacties
Jun 24

OffroadBiking

Nieuws

Tags; OffroadBiking, MTB Handvatten, Wielernet

OffroadBiking

Als trouwe bezoeker van Wielernet zal u wellicht gemerkt hebben dat er weinig nieuws verscheen. De oorzaak hiervan was een nieuw project waaraan achter de schermen hard werd gewerkt. Het resultaat is vandaag gelanceerd, namelijk OffroadBiking.eu.

De website OffroadBiking bied een platform voor alle offroad sporten, maar richt in het bijzonder haar pijlen op BMX, cyclocross, mountainbike en trial. U zal er dagelijks het laatste nieuws kunnen lezen, wedstrijd verslagen en uitslagen terugvinden, daarnaast ook nog pittige columns en reportages. Dit alles gepaard met boeiend foto en video materiaal.

Verder lezen...() Reacties
Jun 20

Shimano Ultegra DI2 voorgesteld

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra Di2, Dura Ace Di2

Shimano Ultegra DI2 voorgesteld

Vandaag is de Ultegra 6770 Di2 groep voorgesteld door Shimano. Eerder als verwacht, maar hierdoor duwt Shimano concurrenten Sram en Campagnolo verder in de hoek. Het grootste probleem bij grote broer Dura Ace was de prijs. Deze zal nu zakken, al wisten ze bij Shimano nog geen exacte prijs te vertellen, naar een goede 1400 euro. Een schappelijke prijs voor dit staaltje toptechniek.

De Ultegra Di2 6770 groep bevat een set shifters, batterij en voor- en achterdrailleur. De overige onderdelen worden geleend uit de nieuwe Ultegra Glossy Grey groep, deze is donkerder van kleur maar verschilt technisch niet van de huidige Ultegra 6700 groep.

Verder lezen...() Reacties
Apr 10

GripGrab

Wielernet

Tags; GribGrap, Racing, Windster, Roel Paulissen

GripGrab

Misschien doet het merk GripGrab niet meteen een belletje rinkelen. GripGrab richt zicht voornamelijk op handschoenen, maar heeft ook overschoenen, hoofddeksel en sokken in het gamma. Maar met een naam als "GripGrab" weet je meteen dat het Deense merk gespecialiseerd is in ontwikkelen en produceren van handschoenen.

Fietsers zijn dezer dagen als maar veeleisender. Een mooi kleurtje en ontwerp voldoet niet meer voor een fietshandschoen. Wielernet trok op onderzoek uit en ging ten rade bij GripGrab. Op de testbank kwamen er specifieke mountainbike wedstrijd handschoenen en een model om de koude winterdagen door te komen.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - Pagina: 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links