Nov 08

Duurste fiets ter wereld

Nieuws

Tags; Aurumania, Artech Design, Wielernet

Duurste fiets ter wereld

Het Scandinavische design bedrijf Aurumania heeft de duurste fiets ter wereld voorgesteld. Er zullen 10 exemplaren te koop aangeboden worden die elk met de hand zijn opgebouwd. De fiets is bedekt met een goudlaag van 24 karaat en uitgerust met 600 Swarovski kristallen. Met een lederen Brooks zadel en handvatten werd de fiets stijlvol afgewerkt. Op de balhoofdbuis vind je het koplogo met het nummer van het exemplaar er op.

Verder lezen...() Reacties
Nov 05

Ontwerp zelf Zero Gravity remmen

Nieuws

Tags; Zero Gravity, Manu Sport, Zero Gravity Custom

Ontwerp zelf Zero Gravity remmen

Sinds kort kan je zelf Zero Gravity remmen ontwerpen met het "Absolute Zero Custom Direct Program" van Ciamillo. Je kan kiezen uit het Zero G of Negative G model, binnenkort zal hierbij ook nog de G Cross komen (voor cyclo-cross fietsen).

Het model kiezen is de eerste stap, daarna krijg je de tweede stap en hierbij dien je de rem te voorzien van de gewenste kleuren. Je kan de rem volledig naar wens inkleuren en dit over 6 zones. Ter je beschikking staan 7 kleuren zijnde zwart, wit, rood, oranje, blauw, paars en groen. Daarna dien je enkel nog je gegevens op te geven en te betalen en je order word verwerkt.

Verder lezen...() Reacties
Nov 04

Bike Motion 2008 Utrecht

Evenement

Tags; Bike Motion, Shimano, Litespeed

Bike Motion 2008 Utrecht

De jaarbeurs Bike Motion die door ging in Utrecht zit er weer op. Van vrijdag 31 oktober tot en met maandag 3 november kon je laatste nieuwtje gaan bekijken in de fiets wereld.

Echte nieuwe zaken waren er op Bike Motion niet te zien. Naar goede gewoonte werden de grote nieuwigheden al eerder op het jaar in Friedrichshafen op het evenement Eurobike voorgesteld.

Verder lezen...() Reacties
Nov 02

Sram R2C tijdrit shifter

Tijdrit

Tags; Sram, Time Trialling forum, Agu

Sram R2C tijdrit shifter

Sram heeft een nieuw type tijdrit shifter voorgesteld, de 1090-R2C. Speciaal aan dit model is dat deze na het schakelen terug keert naar zijn start positie. Deze start positie is zelf in te stellen door de gebruiker. Vandaar de naam R2C wat staat voor "return to center".

Het grootste voordeel hiervan is dat je niet meer ver moet reiken met je hand om te schakelen. Het schakelen vanuit de aƫrodynamische positie zal dan ook vlotter verlopen met tijd winst als gevolg.

Verder lezen...() Reacties
Nov 01

Speciale Cannondale Supersix voor Ivan Basso

Team fietsen

Tags; Ivan Basso, Artech Design, Gilberto Simoni

Speciale Cannondale Supersix voor Ivan Basso

De periode van schorsing voor Ivan Basso is verlopen en de renner maakt zijn weder optreden in de Japan Cup. Het feit dat Basso opnieuw het peloton induikt was voor vele Japanners al een attractie op zich, daarnaast zorgde Cannondale ook nog voor een aangepaste fiets.

De Cannondale Supersix kreeg voor de gelegenheid een Japans tintje mee. Zo schittert er onder meer een Japanse krijger op fiets en is de naam van Ivan Basso voor de gelegenheid in Japanse tekens geschreven.

Verder lezen...() Reacties
Nov 01

Welkom op Wielernet

Wielernet

Tags; Mountainbike.be, Wielernieuws, Wielernet

Welkom op Wielernet

Beste bezoeker, welkom op de nieuwe Cycling & Mountainbike blog. Wielernet is niet zomaar een blog dat u het wielernieuws zal voorschotelen, maar een blog die u meer zal vertellen over de technische kant van de fiets.

Zo zullen wij u op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes omtrent fiets technologie. Daarnaast zullen wij de 'doe het zelvers' proberen te ondersteunen met artikels over fiets techniek. Dit kan gaan van banden plakken tot onderdelen monteren en afstellen.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - Pagina: 14

Registreren

Aanmelden

Links