Nov 23

Zero Gravity stelt nieuwste telg 'Gravitas' voor

Nieuws

Tags; Zero Gravity, Manu Sport, Zero Gravity Custom

Zero Gravity stelt nieuwste telg 'Gravitas' voor

Begin deze maand stelde Zero Gravity zijn custom ontwerp programma voor, waarmee je zelf de kleuren van je rem kan kiezen. Bij Ciamillo, producent van Zero Gravity, hebben ze echter niet stil gezeten.

Kort gelden stelden ze hun nieuwste telg voor die de naam Gravitas (grav-i-tahs) meekreeg. De Gravitas heeft carbonne rem armen en zou 156 gram per set wegen. Dit is 40 gram verschil met de Negative Gravity wat een gewicht verlies van 28% betekend.

Verder lezen...() Reacties
Nov 19

Montage trapas (Hollowtech II / BB cups)

Werkplaats

Tags; Montage trapas, Hollowtech II BB cups, Shimano

Montage trapas (Hollowtech II / BB cups)

In dit artikel kan je alles lezen over het monteren van het trapas. Niet enkel het monteren zelf, maar ook de voorbereiding die aan het frame dient te gebeuren. Ook het verschil tussen BSA en Italiaanse draad word grondig uitgelegd.

Wij monteerde hier een trapas van Shimano (Hollowtech II) met cups buiten het frame. Montage van andere merken of type trapas kan verschillen met deze werkwijze. Al zal voor 90% van de hedendaagse trapassen dezelfde werkwijze gehanteerd moeten worden.

Verder lezen...() Reacties
Nov 15

Corima Aero+ tubeless

Wielen

Tags; Corima, Hutchinson, Fulcrum

Corima Aero+ tubeless

Sinds kort kun je bij Corima de Aero+ tubeless wielen kopen. Hiermee is Corima de eerste die tubeless wielen in carbon uitbrengt voor de race fiets. Het tubeless rijden komt overgewaaid van het mountainbiken, hier is tubeless al lang een gevestigde waarde. Sinds enkele jaren proberen verschillende fabrikanten dit over te zetten naar de race fiets, zo kun je al verschillende jaren tubeless banden kopen maar waren er zo goed als geen wielen voor beschikbaar.

Sinds dit jaar heeft naast Corima ook onder andere Fulcrum en Shimano standaard een wielset in hun gamma, welke geschikt is voor tubeless gebruik. Ook meer en meer banden fabrikanten ontwikkelen tubeless banden voor de race fiets, met Hutchinson op kop.

Verder lezen...() Reacties
Nov 14

Sram ontwikkeld volledige mountainbike groep

Nieuws

Tags; Sram, Agu, Wielernet

Sram ontwikkeld volledige mountainbike groep

Sram heeft bekend gemaakt dat ze met een complete mountainbike groep op de markt zal verschijnen. De volledige mountainbike groep van Sram staat gepland voor 2010 en zal de naam 'XX' krijgen. De groep is bedoeld voor de veel eisende cross country rijder, die oog heeft voor precisie, effecentie en gewicht.

Met deze nieuwe mountainbike groep probeert Sram het vuur aan de schenen te leggen van Shimano. Eerder reageerde Shimano al op geruchten van Sram met de boodschap dat zij een 10 speed mountainbike groep aan het voorbereiden zijn.

Verder lezen...() Reacties
Nov 08

Duurste fiets ter wereld

Nieuws

Tags; Aurumania, Artech Design, Wielernet

Duurste fiets ter wereld

Het Scandinavische design bedrijf Aurumania heeft de duurste fiets ter wereld voorgesteld. Er zullen 10 exemplaren te koop aangeboden worden die elk met de hand zijn opgebouwd. De fiets is bedekt met een goudlaag van 24 karaat en uitgerust met 600 Swarovski kristallen. Met een lederen Brooks zadel en handvatten werd de fiets stijlvol afgewerkt. Op de balhoofdbuis vind je het koplogo met het nummer van het exemplaar er op.

Verder lezen...() Reacties
Nov 05

Ontwerp zelf Zero Gravity remmen

Nieuws

Tags; Zero Gravity, Manu Sport, Zero Gravity Custom

Ontwerp zelf Zero Gravity remmen

Sinds kort kan je zelf Zero Gravity remmen ontwerpen met het "Absolute Zero Custom Direct Program" van Ciamillo. Je kan kiezen uit het Zero G of Negative G model, binnenkort zal hierbij ook nog de G Cross komen (voor cyclo-cross fietsen).

Het model kiezen is de eerste stap, daarna krijg je de tweede stap en hierbij dien je de rem te voorzien van de gewenste kleuren. Je kan de rem volledig naar wens inkleuren en dit over 6 zones. Ter je beschikking staan 7 kleuren zijnde zwart, wit, rood, oranje, blauw, paars en groen. Daarna dien je enkel nog je gegevens op te geven en te betalen en je order word verwerkt.

Verder lezen...() Reacties
Nov 04

Bike Motion 2008 Utrecht

Evenement

Tags; Bike Motion, Shimano, Litespeed

Bike Motion 2008 Utrecht

De jaarbeurs Bike Motion die door ging in Utrecht zit er weer op. Van vrijdag 31 oktober tot en met maandag 3 november kon je laatste nieuwtje gaan bekijken in de fiets wereld.

Echte nieuwe zaken waren er op Bike Motion niet te zien. Naar goede gewoonte werden de grote nieuwigheden al eerder op het jaar in Friedrichshafen op het evenement Eurobike voorgesteld.

Verder lezen...() Reacties
Nov 02

Sram R2C tijdrit shifter

Tijdrit

Tags; Sram, Time Trialling forum, Agu

Sram R2C tijdrit shifter

Sram heeft een nieuw type tijdrit shifter voorgesteld, de 1090-R2C. Speciaal aan dit model is dat deze na het schakelen terug keert naar zijn start positie. Deze start positie is zelf in te stellen door de gebruiker. Vandaar de naam R2C wat staat voor "return to center".

Het grootste voordeel hiervan is dat je niet meer ver moet reiken met je hand om te schakelen. Het schakelen vanuit de aƫrodynamische positie zal dan ook vlotter verlopen met tijd winst als gevolg.

Verder lezen...() Reacties
Nov 01

Speciale Cannondale Supersix voor Ivan Basso

Team fietsen

Tags; Ivan Basso, Artech Design, Gilberto Simoni

Speciale Cannondale Supersix voor Ivan Basso

De periode van schorsing voor Ivan Basso is verlopen en de renner maakt zijn weder optreden in de Japan Cup. Het feit dat Basso opnieuw het peloton induikt was voor vele Japanners al een attractie op zich, daarnaast zorgde Cannondale ook nog voor een aangepaste fiets.

De Cannondale Supersix kreeg voor de gelegenheid een Japans tintje mee. Zo schittert er onder meer een Japanse krijger op fiets en is de naam van Ivan Basso voor de gelegenheid in Japanse tekens geschreven.

Verder lezen...() Reacties
Nov 01

Welkom op Wielernet

Wielernet

Tags; Mountainbike.be, Wielernieuws, Wielernet

Welkom op Wielernet

Beste bezoeker, welkom op de nieuwe Cycling & Mountainbike blog. Wielernet is niet zomaar een blog dat u het wielernieuws zal voorschotelen, maar een blog die u meer zal vertellen over de technische kant van de fiets.

Zo zullen wij u op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes omtrent fiets technologie. Daarnaast zullen wij de 'doe het zelvers' proberen te ondersteunen met artikels over fiets techniek. Dit kan gaan van banden plakken tot onderdelen monteren en afstellen.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - Pagina: 14

Registreren

Aanmelden

Links