Jan 23

Canyon team fiets Silence Lotto

Team fietsen

Tags; Silence Lotto, Canyon, Campagnolo

Canyon team fiets Silence Lotto

Het weg seizoen is alvast weer gestart met de Tour Down Under. Er zijn vele transfers gebeurd in het wielerpeloton, maar niet enkel bij de renners. Ook onder de fiets fabrikanten waren er voor dit seizoen bijzonder veel wissels.

Zo rijd Rabobank dit seizoen op Gaint, Team Milram met Stevens fietsen en de Belgische ploeg Silence-Lotto niet meer met de Belgische fietsen van Ridley maar met het Duitse Canyon.

Verder lezen...() Reacties
Jan 22

Kona Bongo Bongo Racing Team

Nieuws

Tags; Kona, Bongo Bongo Racing Team, Kona Basic Needs

Kona Bongo Bongo Racing Team

Heeft u zich al altijd willen inzetten voor het goede doel? Kona geeft je de kans om een wedstrijd naar keuze te rijden ten voordelen van een goed doel zoals WWF via KONA Basic Needs. Je kan een wedstrijd naar keuze rijden voor het Kona "Bongo Bongo Racing Team". Kona levert hiervoor de wielertruitjes aan die je dient te dragen tijdens de wedstrijd.

Vooraleer je kan starten in de blitse Bongo Bongo truitjes dien je eerst een registratie te doorlopen op de website www.konaworld.com.

Verder lezen...() Reacties
Jan 17

De fiets van Lance Armstrong

Team fietsen

Tags; Trek, Sram, Lance Armstrong

De fiets van Lance Armstrong

Morgen start de Tour Down Under in Australiƫ, dit gaat gepaard met het wederoptreden van 7-voudig Ronde van Frankrijk winnaar Lance Armstrong. Na 3 jaar afwezig te zijn geweest in het peloton is de comeback een feit. Armstrong rijd voor de Astana ploeg onder de vleugels van Johan Bruyneel.

Dat Lance Armstong ook in 2009 wilt schitteren in de Ronde van Frankrijk is geen geheim. Maar de comeback staat voornamelijk in het teken van het promoten van zijn kanker fonds "Live Strong".

Verder lezen...() Reacties
Dec 07

Trapstel monteren

Werkplaats

Tags; Shimano, Hollowtech II Trapstel, Trapas monteren

Trapstel monteren

Eerder kon u al op Wielernet lezen hoe u te werk moet gaan om een trapas (BB cups) te plaatsen. Nu gaan we hierop verder met het plaatsen van een trapstel (Hollowtech II).

Uiteraard moet u eerst de trapas plaatsen vooraleer u het trapstel kan plaatsen. U kan het artikel hierover nalezen op deze pagina. In onderstaand artikel werd een Shimano LX (Hollowtech II) trapstel gemonteerd. Bij een andere of ouder model kan de montage afwijken van onderstaand gebruikte methode.

Verder lezen...() Reacties
Dec 03

Zero Gravity G Cross cyclo cross rem

Nieuws

Tags; Zero Gravity, Manu Sport, Zero Gravity Custom

Zero Gravity G Cross cyclo cross rem

We zijn nog maar net uitgesproken over de nieuwe Gravitas rem van Zero Gravity en ze stellen hun volgend nieuw product al weer voor. Deze keer niet voor de racefiets maar voor de cyclo-cross fiets.

Het nieuwe model heeft de naam "G Cross" meegekregen en is gebaseerd op het Cantilever rem systeem. Het gewicht voor de rem, inclusief de Swissstop remblokken, bedraagt 118 gram.

Verder lezen...() Reacties
Nov 29

Limited Edition Fox 40 RC2 & DHX RC4

Nieuws

Tags; Fox, Animal Commencal team, Sabma

Limited Edition Fox 40 RC2 & DHX RC4

Fox brengt een gelimiteerde versie op de markt van de 40 RC2 downhill voorvork en de DHX RC4 achterdemper. Dit omdat Gee en Rachel Atherton, twee door Fox gesponsorde downhillers van het Animal Commencal team, Wereld Kampioen zijn geworden in Italiƫ.

De 40 RC2 voorvork is hetzelfde als het productie model 2009, met uitzondering van de veer want deze is in titanium uitgevoerd. Het gewicht van de vork bedraagt 3,09 kilogram inclusief as. De DHX RC4 achterdemper is volledig nieuw. Deze werd van nul opgebouwd en is afgesteld en "getuned" voor het hoogste niveau. Deze heeft een gewicht van 447 gram (de veer niet inbegrepen).

Verder lezen...() Reacties
Nov 23

Zero Gravity stelt nieuwste telg 'Gravitas' voor

Nieuws

Tags; Zero Gravity, Manu Sport, Zero Gravity Custom

Zero Gravity stelt nieuwste telg 'Gravitas' voor

Begin deze maand stelde Zero Gravity zijn custom ontwerp programma voor, waarmee je zelf de kleuren van je rem kan kiezen. Bij Ciamillo, producent van Zero Gravity, hebben ze echter niet stil gezeten.

Kort gelden stelden ze hun nieuwste telg voor die de naam Gravitas (grav-i-tahs) meekreeg. De Gravitas heeft carbonne rem armen en zou 156 gram per set wegen. Dit is 40 gram verschil met de Negative Gravity wat een gewicht verlies van 28% betekend.

Verder lezen...() Reacties
Nov 19

Montage trapas (Hollowtech II / BB cups)

Werkplaats

Tags; Montage trapas, Hollowtech II BB cups, Shimano

Montage trapas (Hollowtech II / BB cups)

In dit artikel kan je alles lezen over het monteren van het trapas. Niet enkel het monteren zelf, maar ook de voorbereiding die aan het frame dient te gebeuren. Ook het verschil tussen BSA en Italiaanse draad word grondig uitgelegd.

Wij monteerde hier een trapas van Shimano (Hollowtech II) met cups buiten het frame. Montage van andere merken of type trapas kan verschillen met deze werkwijze. Al zal voor 90% van de hedendaagse trapassen dezelfde werkwijze gehanteerd moeten worden.

Verder lezen...() Reacties
Nov 15

Corima Aero+ tubeless

Wielen

Tags; Corima, Hutchinson, Fulcrum

Corima Aero+ tubeless

Sinds kort kun je bij Corima de Aero+ tubeless wielen kopen. Hiermee is Corima de eerste die tubeless wielen in carbon uitbrengt voor de race fiets. Het tubeless rijden komt overgewaaid van het mountainbiken, hier is tubeless al lang een gevestigde waarde. Sinds enkele jaren proberen verschillende fabrikanten dit over te zetten naar de race fiets, zo kun je al verschillende jaren tubeless banden kopen maar waren er zo goed als geen wielen voor beschikbaar.

Sinds dit jaar heeft naast Corima ook onder andere Fulcrum en Shimano standaard een wielset in hun gamma, welke geschikt is voor tubeless gebruik. Ook meer en meer banden fabrikanten ontwikkelen tubeless banden voor de race fiets, met Hutchinson op kop.

Verder lezen...() Reacties
Nov 14

Sram ontwikkeld volledige mountainbike groep

Nieuws

Tags; Sram, Agu, Wielernet

Sram ontwikkeld volledige mountainbike groep

Sram heeft bekend gemaakt dat ze met een complete mountainbike groep op de markt zal verschijnen. De volledige mountainbike groep van Sram staat gepland voor 2010 en zal de naam 'XX' krijgen. De groep is bedoeld voor de veel eisende cross country rijder, die oog heeft voor precisie, effecentie en gewicht.

Met deze nieuwe mountainbike groep probeert Sram het vuur aan de schenen te leggen van Shimano. Eerder reageerde Shimano al op geruchten van Sram met de boodschap dat zij een 10 speed mountainbike groep aan het voorbereiden zijn.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - Pagina: 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links