Mar 20

Rotor Red edition voor Specialized team

Nieuws

Tags; Rotor, Specialized Factory Racing Team, Specialized

Rotor Red edition voor Specialized team

Sinds dit jaar word het Specialized Factory Racing mountainbike team voorzien van Rotor tandbladen. Rotor liet het team in 2008 al testen met hun tandbladen en de reacties waren zeer positief. Wereldkampioen Cross-Country Christoph Sauser is zeer te vreden; "Ik voelde meteen het verschil en wilde de tandbladen van Rotor in competitie gebruiken. Dit is waarschijnlijk één van de meest geavanceerde technieken die ik ook heb uitgetest."

De Rotor tandbladen werden aangepast zodat ze gemonteerd kunnen worden op de S-Works MTB crankstellen van Specialized. Rotor gaf het grootste tandblad een rode kleur mee en vandaar ook de naam "Red edition". De meeste rijders van het Specialized Team rijden met een dubbele setup van 40/27.

Verder lezen...() Reacties
Mar 15

Nieuwe Tune snelspanners DC14 en DC16/17

Nieuws

Tags; Tune, DC14, DC16/17, Wielernet

Nieuwe Tune snelspanners DC14 en DC16/17

Het Duitse bedrijf Tune, bekend van de superlichte onderdelen voor de fiets, bestaat 20 jaar. Daarom pakt Tune uit met de opvolger van hun alom bekende AC14 en AC16/17 snelspanners. De nieuwe generatie snelspanners kreeg de naam DC mee.

De DC14 versie voor de race fiets weegt slecht 33 gram. De snelsluiter heeft een aluminium voor en titanium achter as. De mountainbike versie DC16/17 weegt slechts 4 gram meer en komt zo uit op 37 gram. Deze versie bezit zowel voor als achter een titanium as.

Verder lezen...() Reacties
Mar 01

Nieuw balhoofd Chris King Inset

Nieuws

Tags; Chris King Inset, Wielernet, Gaint

Nieuw balhoofd Chris King Inset

Begin dit jaar is Chris King begonnen met het testen van hun nieuw model "InSet". Het balhoofd maakt nog steeds deel uit van de NoThreadSet familie maar is deze keer wel semi-geïntrigeerd. De Inset is een balhoofd specifiek voor de meest hedendaagse frames met een oversized balhoofdbuis (44 mm). Onder andere Gaint, Scott en Pivot hebben modellen op de markt waarin het balhoofd geplaatst kan worden.

Er zijn verschillende versies ontwikkeld (zie InSet Specifications tabel) waarbij het gewicht van 120 gram tot maximum 170 gram gaat. Ook dit model geniet van een tien jaar durende waarborg. De eerste balhoofden zullen in beperkte oplage deze lente al verkrijgbaar zijn. In juni dit jaar zullen ze in grote getallen beschikbaar zijn bij de betere fietswinkel.

Verder lezen...() Reacties
Feb 26

Eerste foto's nieuwe Sram XX groep

Nieuws

Tags; Sram XX, Agu, Avid

Eerste foto's nieuwe Sram XX groep

Eerder kon u hier op Wielernet al lezen over de nieuwe mountainbike groep die Sram aan het ontwikkelen is. Ondertussen zijn de eerste foto's van de Sram XX groep opgedoken op het internet. Hierop is de vormgeving van de groep te zien en is het mogelijk om een idee te vormen over hoe de groep er ongeveer zal uitzien.

De groep word geraamd op een gewicht van 2300 gram inclusief de schijven van de schrijfremmen. De cassette is gebaseerd op de Sram Red PowerDome cassette van de weggroep, uit één stuk vervaardigd enkel aangepast voor betere afvoer van modder. De combinaties zijn de gebruikelijke 11-32 en 11-34 maar in 10 speed uitvoering.

Verder lezen...() Reacties
Jan 23

Canyon team fiets Silence Lotto

Team fietsen

Tags; Silence Lotto, Canyon, Campagnolo

Canyon team fiets Silence Lotto

Het weg seizoen is alvast weer gestart met de Tour Down Under. Er zijn vele transfers gebeurd in het wielerpeloton, maar niet enkel bij de renners. Ook onder de fiets fabrikanten waren er voor dit seizoen bijzonder veel wissels.

Zo rijd Rabobank dit seizoen op Gaint, Team Milram met Stevens fietsen en de Belgische ploeg Silence-Lotto niet meer met de Belgische fietsen van Ridley maar met het Duitse Canyon.

Verder lezen...() Reacties
Jan 22

Kona Bongo Bongo Racing Team

Nieuws

Tags; Kona, Bongo Bongo Racing Team, Kona Basic Needs

Kona Bongo Bongo Racing Team

Heeft u zich al altijd willen inzetten voor het goede doel? Kona geeft je de kans om een wedstrijd naar keuze te rijden ten voordelen van een goed doel zoals WWF via KONA Basic Needs. Je kan een wedstrijd naar keuze rijden voor het Kona "Bongo Bongo Racing Team". Kona levert hiervoor de wielertruitjes aan die je dient te dragen tijdens de wedstrijd.

Vooraleer je kan starten in de blitse Bongo Bongo truitjes dien je eerst een registratie te doorlopen op de website www.konaworld.com.

Verder lezen...() Reacties
Jan 17

De fiets van Lance Armstrong

Team fietsen

Tags; Trek, Sram, Lance Armstrong

De fiets van Lance Armstrong

Morgen start de Tour Down Under in Australië, dit gaat gepaard met het wederoptreden van 7-voudig Ronde van Frankrijk winnaar Lance Armstrong. Na 3 jaar afwezig te zijn geweest in het peloton is de comeback een feit. Armstrong rijd voor de Astana ploeg onder de vleugels van Johan Bruyneel.

Dat Lance Armstong ook in 2009 wilt schitteren in de Ronde van Frankrijk is geen geheim. Maar de comeback staat voornamelijk in het teken van het promoten van zijn kanker fonds "Live Strong".

Verder lezen...() Reacties
Dec 07

Trapstel monteren

Werkplaats

Tags; Shimano, Hollowtech II Trapstel, Trapas monteren

Trapstel monteren

Eerder kon u al op Wielernet lezen hoe u te werk moet gaan om een trapas (BB cups) te plaatsen. Nu gaan we hierop verder met het plaatsen van een trapstel (Hollowtech II).

Uiteraard moet u eerst de trapas plaatsen vooraleer u het trapstel kan plaatsen. U kan het artikel hierover nalezen op deze pagina. In onderstaand artikel werd een Shimano LX (Hollowtech II) trapstel gemonteerd. Bij een andere of ouder model kan de montage afwijken van onderstaand gebruikte methode.

Verder lezen...() Reacties
Dec 03

Zero Gravity G Cross cyclo cross rem

Nieuws

Tags; Zero Gravity, Manu Sport, Zero Gravity Custom

Zero Gravity G Cross cyclo cross rem

We zijn nog maar net uitgesproken over de nieuwe Gravitas rem van Zero Gravity en ze stellen hun volgend nieuw product al weer voor. Deze keer niet voor de racefiets maar voor de cyclo-cross fiets.

Het nieuwe model heeft de naam "G Cross" meegekregen en is gebaseerd op het Cantilever rem systeem. Het gewicht voor de rem, inclusief de Swissstop remblokken, bedraagt 118 gram.

Verder lezen...() Reacties
Nov 29

Limited Edition Fox 40 RC2 & DHX RC4

Nieuws

Tags; Fox, Animal Commencal team, Sabma

Limited Edition Fox 40 RC2 & DHX RC4

Fox brengt een gelimiteerde versie op de markt van de 40 RC2 downhill voorvork en de DHX RC4 achterdemper. Dit omdat Gee en Rachel Atherton, twee door Fox gesponsorde downhillers van het Animal Commencal team, Wereld Kampioen zijn geworden in Italië.

De 40 RC2 voorvork is hetzelfde als het productie model 2009, met uitzondering van de veer want deze is in titanium uitgevoerd. Het gewicht van de vork bedraagt 3,09 kilogram inclusief as. De DHX RC4 achterdemper is volledig nieuw. Deze werd van nul opgebouwd en is afgesteld en "getuned" voor het hoogste niveau. Deze heeft een gewicht van 447 gram (de veer niet inbegrepen).

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - Pagina: 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links