Nov 12

Isaac 2010

Nieuws

Tags; Isaac, Tehava, Wielernet

Isaac 2010

Sinds kort is de distributie van het merk Isaac overgenomen door het Nederlandse Tehava. Deze wil Isaac een nieuwe boost geven en zo het merk doen herleven. Op Bike Motion in Utrecht kregen we hier al een voorsmaakje en konden we merken dat merk nog steeds "alive and kicking" is, zoals Tehava zelf aangeeft.

De website van Isaac heeft een kleine update gehad en zo kunnen we al een blik werpen op de nieuwe modellen. Isaac pakt uit met vier frames; Boson, Meson, Proton en Proton Flyweight.

Verder lezen...() Reacties
Nov 10

Momentsleutel Parktool

Werkplaats

Tags; Parktool, Momentsleutel, Shimano

Momentsleutel Parktool

Elke fietsliefhebber die zelf af en toe sleutelt aan de fiets zal het merk Parktool ongetwijfeld kennen. Parktool staat voor kwaliteit gereedschap specifiek voor fietsen. Met de vele lichte en carbon onderdelen dienen zelfs fietsers die maar sporadisch aan hun fiets werken correct om te springen met de aanhaal momenten die door de fabrikanten worden geadviseerd.

Een goede momentsleutel is daarom een niet te missen gereedschap in elke werkkoffer. In het 2010 gamma van Parktool bevinden zich 2 nieuwe modellen met ratel systeem. Eén momentsleutel voor het fijn werk tussen de 3 en 15 Nm en één momentsleutel voor het zwaardere werk met een bereik van 10 tot 60 Nm.

Verder lezen...() Reacties
Nov 09

Elektrische fiets

Nieuws

Tags; Elektrische fiets, Trek T500+, Koga Testla

Elektrische fiets

Voor vele mensen zijn elektrische fietsen het hulpmiddel om zelfstandig te kunnen blijven fietsen, zowel voor de nodige verplaatsingen als voor plezier ritten. In het begin stadium waren elektrische fietsen gemakkelijk te onderscheiden van fietsen zonder elektronische aandrijving. Maar bij de hedendaagse fietsen met een hulpmotor zit de batterij ingewerkt in het frame of weggewerkt onder de pakdrager en herken je de fiets enkel nog aan de motor in het wiel.

Voor het consumentenprogramma Volt, dat momenteel wekelijks te bekijken is op Eén/VRT, trok presentator Kobe Ilsen op onderzoek uit. Met een Trek T500+ elektrische fiets nam Kobe het op tegen een horde wielertoeristen met als uitdaging het snelst de Muur van Geraardsbergen op te fietsen.

Verder lezen...() Reacties
Nov 08

Bike Motion 2009

Evenement

Tags; Bike Motion, Fietsbeurs, Utrecht

Bike Motion 2009

Vorig weekend heeft de jaarbeurs Bike Motion in Utrecht weer plaats gevonden. Na het record aantal bezoekers van vorig jaar werd er dit jaar een nieuw record gevestigd. Met 29.942 is dit maar liefst een stijging van 20% tegen over de 24.762 bezoekers van vorig jaar.

Maar liefst 4 hallen met 200 exposanten werden aan de bezoekers voorgeschoteld. Hiernaast werden ook nog tal van grote namen uit het peloton uitgenodigd, waaronder Oscar Freire, Denis Menchov, Servais Knaven, Kenny van Hummel en Marianne Vos. Animatie voor de bezoekers was er door de vele modeshows en demonstraties (van o.a. Kenny Belaey).

Verder lezen...() Reacties
Oct 04

THM Clavicula Sabine Spitz

Nieuws

Tags; THM, Clavicula, Sabine Spitz

THM Clavicula Sabine Spitz

Sabine Spitz werd vorig jaar Olympisch Kampioene mountainbike in Peking en blijft ondertussen de overwinningen opstapelen. Om dit te ere ontwikkelde sponsor THM een speciaal Clavicula trapstel met gouden accenten. Naast de gouden afwerking bevat het trapstel, dat slecht 440 gram weegt, ook nog de handtekening van Sabine Spitz.

Het trapstel word in een beperkte oplage van 20 stuks ter beschikking gesteld voor consumenten. Dit voor de prijs van 1098 euro.

Verder lezen...() Reacties
Sep 13

Shimano Yumeya

Nieuws

Tags; Shimano, Yumeya, Eurobike

Shimano Yumeya

Vorig jaar kwam Shimano al op de proppen met een speciale upgrade kit voor de XTR groep. De Yumeya kit bevat exclusieve upgrade onderdelen waarmee je de huidige kunt vervangen om het gewicht te reduceren en het geheel een exclusievere look mee te geven.

Op de afgelopen Eurobike werd er ook een Yumeya kit geïntroduceerd voor de nieuwe 7900 Dura Ace groep. De nieuwe onderdelen zijn los verkrijgbaar en zullen normaal vanaf het najaar beschikbaar zijn, we geven een kort overzicht.

Verder lezen...() Reacties
Jul 19

Cannondale Flash

Nieuws

Tags; Cannondale, Flash, Roel Paulissen

Cannondale Flash

Vandaag kroonde Roel Paulissen zich tot Belgisch Kampioen in Malmedy. Dit deed hij op zijn nieuwe Cannondale Flash mountainbike, waarover Roel zeer tevreden is. Het nieuwe hardtail frame van Cannondale weegt slecht 950 gram en het totale gewicht van de fiets van Paulissen komt uit op 7,6 kilogram uit. Roel Paulissen zei het volgend over zijn nieuwe fiets na het BK; "Het was een fijne ervaring en ik denk dat dit een toekomst fiets is. Hij is gewoon lichter als mijn wegfiets".

De Cannodale Flash is de opvolger van de Taurine welke de eerste carbon hardtail van Cannondale was. Het frame is vervaardig uit high modulus unidirectioneel carbon. Er word in de achtervork en zadelpen gebruikt gemaakt van de SAVE (Synapse Active Vibration Elimination) techniek die Cannondale ontwikkelde. Dit zou de trillingen van de ondergrond moeten neutraliseren zonder in te boeten in stijfheid. De platte achtervork is hierdoor bijzonder stijf maar bied toch het nodige comfort.

Verder lezen...() Reacties
Jul 02

Cervélo R3-SL & S3 Tour de France editie

Nieuws

Tags; Cervélo, R3-SL, S3, Veltec

Cervélo R3-SL & S3 Tour de France editie

Cervélo brengt 2 speciale Tour de France edities uit. Zowel de R3-SL als de S3 werden in een Tour de France jasje gestoken. De frames kregen een zwarte lakking met gele details, die verwijzen naar de gele trui, als design. Midden juli zullen de frames verschijnen in beperkte oplage.

Er worden slecht 50 frames van het R3-SL model in dit design wereldwijd uitgebracht. Op dit frame won Carlos Saste vorige jaar de Tour de France. Je krijgt bij het frame dan ook een gele trui met de handtekening van Carlos Sastre. De prijs voor de Cervélo R3-SL zal rond de 3300 euro liggen. Van de S3 worden er iets meer geproduceerd, 200 stuks wereldwijd. De prijs voor de Cervélo S3, die zonder gele trui komt, zal rond de 3800 euro liggen.

Verder lezen...() Reacties
Jun 17

Shimano Dura Ace FC 7800 C trapstel

Nieuws

Tags; Shimano, Dura Ace, FC 7800 C

Shimano Dura Ace FC 7800 C trapstel

Na in 2007 al aangekondigd te zijn door Shimano is het eindelijk zo ver, er zal een carbon trapstel van Shimano te koop worden aangeboden. Deze carbon variant, gebaseerd op het FC-7800 trapstel, werd in 2007 al uitvoerig getest in de Ronde van Frankrijk.

Het trapstel weegt maar 22 gram minder als de aluminium versie en is volgens Shimano 10% stijver. Het trapstel is gebaseerd op de vorige Shimano Dura Ace 7800 groep maar is compatibel met de huidige 7900 Dura Ace Groep.

Verder lezen...() Reacties
May 09

Campagnolo Athena 11 speed

Nieuws

Tags; Campagnolo Athena, ICC, Eddy Merckx

Campagnolo Athena 11 speed

Campagnolo is de eerste fabrikant die met een 11 speed groep uitpakt. Deze was voorlopig enkel te krijgen in hun top groepen, maar Campagnolo voegt nu een vierde groep toe aan het gamma. Dit omwille van de vele positieve reacties die er op de 11 speed groepen zijn.

De Athena, afkomstig van een oude -ondertussen retro- Campagnolo groep, is de nieuwe naam van de 11 speed groep waarbij de slogan 'the 11-speed for everyone' word gebruikt. De onderdelen bestaan dan ook uit aluminium in plaats van carbon wat de prijs een heel stuk drukt. De technologie, uitstraling en vormgeving blijven trouw aan de andere 11 speed groepen.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - Pagina: 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links