Jan 06

Team Sky

Team fietsen

Tags; Team Sky, Pinarello Dogma, Shimano Dura Ace DI2

Team Sky

Vorige zondag werd het nieuwe Team Sky voorgesteld. Het team bestaat uit 26 renners met als kopman Bradley Wiggins en Serge Pauwels als enigste Belg. Het ambitieuze team wil dit seizoen schitteren en krijgt daarvoor alvast de steun van de Italiaanse fietsconstructeur Pinarello. Als team fiets stelt Pinarello de nieuwe Dogma 60.1 in een aangepast team design ter beschikking.

Als onderdelen sponsor werd er gekozen voor Shimano, die Team Sky voorziet van de Dura Ace DI2 elektronische schakelgroep. De Shimano DI2 groep past perfect samen met het Dogma frame aangezien Pinarello hiervoor een aangepaste versie produceert met interne kabelloop.

Verder lezen...() Reacties
Dec 20

Shimano Press-Fit cups montage

Werkplaats

Tags; Shimano, Press-Fit cups, Montage handleiding

Shimano Press-Fit cups montage

Tegenwoordig heeft iedereen wel eens gehoord van de nieuwe standaard onder de trapassen BB30. Shimano ontwikkelde hierop een variant de press-fit cups. Waar vroeger de lagers zich in cups buiten het frame bevonden, worden ze nu met de cups in het frame geperst. Naast Shimano zijn er ook andere fabrikanten begonnen met het produceren van press-fit cups, zo heeft o.a. Campagnolo, Sram en FSA deze cups in hun gamma.

Omdat dit een nieuwe technologie is en deze toch meer en meer verschijnt, is er onder velen wat onduidelijkheid over de montage. Shimano ontwikkelde hiervoor een aangepaste tool (TL-BB 12) en deze werkt met het zelfde principe als andere pers gereedschappen. Als je dus in het bezit bent van een balhoofd pers tool kun je deze ook gebruiken voor de montage of de handige "doe-het-zelver" kan gebruik maken van een draadstang met grote rondellen en 2 moeren.

Verder lezen...() Reacties
Nov 29

Shimano Dura Ace 7900 montage

Werkplaats

Tags; Shimano, Dura Ace 7900, Yumeya

Shimano Dura Ace 7900 montage

De Shimano Dura Ace 7900 groep werd al enige tijd geleden geïntroduceerd bij de professionele wielrenners en is sinds begin dit jaar ook te verkrijgen voor consumenten. De Dura Ace 7900 groep is de nieuwe top groep van Shimano en werd helemaal opnieuw ontwikkeld. Hierdoor werden er technische maar ook optische verbeteringen aangebracht.

Bij de montage van de Dura Ace 7900 groep zijn toch een aantal zaken verschillend tegenover de oudere Shimano groepen. De grootste vernieuwing is dat de versnelling kabels werden weg gewerkt onder het stuurlint. Hiervoor ontwikkelde Shimano nieuwe kabels zodat het schakelen nog steeds even soepel verloopt als voordien. Ook de ketting werd grondig vernieuwd, de schakels werden opengewerkt voor het besparen van gewicht en de ketting kreeg een draairichting. Ook werden de shifters en remmen vernieuwt voor een betere remkracht en dosering van het remmen. Hierdoor zijn de meeste onderdelen ook niet uitwisselbaar met lagere of andere groepen.

Verder lezen...() Reacties
Nov 25

Gaerne G Myst Plus WK editie

Nieuws

Tags; Gaerne, G Myst Plus, Conimex

Gaerne G Myst Plus WK editie

Om de WK titel van Cadel Evans te vieren brengt schoen sponsor Gaerne een gelimiteerde versie uit van het G Myst Plus model. Het model is identiek aan de schoenen waarmee Cadel momenteel mee rond fiets, inclusief de strepen met de WK regenboog kleuren.

De Gaerne G Myst Plus schoen onderscheid zich van de rest door de gepatenteerde heel grip. Deze voorkomt dat de voet uit de schoen schuift en zorgt er voor dat je schoen mooi aansluit rond de hiel. Daarnaast heeft de schoen ook nog een carbon zool en een eveneens gepatenteerd innovatief sluitsysteem.

Verder lezen...() Reacties
Nov 12

Isaac 2010

Nieuws

Tags; Isaac, Tehava, Wielernet

Isaac 2010

Sinds kort is de distributie van het merk Isaac overgenomen door het Nederlandse Tehava. Deze wil Isaac een nieuwe boost geven en zo het merk doen herleven. Op Bike Motion in Utrecht kregen we hier al een voorsmaakje en konden we merken dat merk nog steeds "alive and kicking" is, zoals Tehava zelf aangeeft.

De website van Isaac heeft een kleine update gehad en zo kunnen we al een blik werpen op de nieuwe modellen. Isaac pakt uit met vier frames; Boson, Meson, Proton en Proton Flyweight.

Verder lezen...() Reacties
Nov 10

Momentsleutel Parktool

Werkplaats

Tags; Parktool, Momentsleutel, Shimano

Momentsleutel Parktool

Elke fietsliefhebber die zelf af en toe sleutelt aan de fiets zal het merk Parktool ongetwijfeld kennen. Parktool staat voor kwaliteit gereedschap specifiek voor fietsen. Met de vele lichte en carbon onderdelen dienen zelfs fietsers die maar sporadisch aan hun fiets werken correct om te springen met de aanhaal momenten die door de fabrikanten worden geadviseerd.

Een goede momentsleutel is daarom een niet te missen gereedschap in elke werkkoffer. In het 2010 gamma van Parktool bevinden zich 2 nieuwe modellen met ratel systeem. Eén momentsleutel voor het fijn werk tussen de 3 en 15 Nm en één momentsleutel voor het zwaardere werk met een bereik van 10 tot 60 Nm.

Verder lezen...() Reacties
Nov 09

Elektrische fiets

Nieuws

Tags; Elektrische fiets, Trek T500+, Koga Testla

Elektrische fiets

Voor vele mensen zijn elektrische fietsen het hulpmiddel om zelfstandig te kunnen blijven fietsen, zowel voor de nodige verplaatsingen als voor plezier ritten. In het begin stadium waren elektrische fietsen gemakkelijk te onderscheiden van fietsen zonder elektronische aandrijving. Maar bij de hedendaagse fietsen met een hulpmotor zit de batterij ingewerkt in het frame of weggewerkt onder de pakdrager en herken je de fiets enkel nog aan de motor in het wiel.

Voor het consumentenprogramma Volt, dat momenteel wekelijks te bekijken is op Eén/VRT, trok presentator Kobe Ilsen op onderzoek uit. Met een Trek T500+ elektrische fiets nam Kobe het op tegen een horde wielertoeristen met als uitdaging het snelst de Muur van Geraardsbergen op te fietsen.

Verder lezen...() Reacties
Nov 08

Bike Motion 2009

Evenement

Tags; Bike Motion, Fietsbeurs, Utrecht

Bike Motion 2009

Vorig weekend heeft de jaarbeurs Bike Motion in Utrecht weer plaats gevonden. Na het record aantal bezoekers van vorig jaar werd er dit jaar een nieuw record gevestigd. Met 29.942 is dit maar liefst een stijging van 20% tegen over de 24.762 bezoekers van vorig jaar.

Maar liefst 4 hallen met 200 exposanten werden aan de bezoekers voorgeschoteld. Hiernaast werden ook nog tal van grote namen uit het peloton uitgenodigd, waaronder Oscar Freire, Denis Menchov, Servais Knaven, Kenny van Hummel en Marianne Vos. Animatie voor de bezoekers was er door de vele modeshows en demonstraties (van o.a. Kenny Belaey).

Verder lezen...() Reacties
Oct 04

THM Clavicula Sabine Spitz

Nieuws

Tags; THM, Clavicula, Sabine Spitz

THM Clavicula Sabine Spitz

Sabine Spitz werd vorig jaar Olympisch Kampioene mountainbike in Peking en blijft ondertussen de overwinningen opstapelen. Om dit te ere ontwikkelde sponsor THM een speciaal Clavicula trapstel met gouden accenten. Naast de gouden afwerking bevat het trapstel, dat slecht 440 gram weegt, ook nog de handtekening van Sabine Spitz.

Het trapstel word in een beperkte oplage van 20 stuks ter beschikking gesteld voor consumenten. Dit voor de prijs van 1098 euro.

Verder lezen...() Reacties
Sep 13

Shimano Yumeya

Nieuws

Tags; Shimano, Yumeya, Eurobike

Shimano Yumeya

Vorig jaar kwam Shimano al op de proppen met een speciale upgrade kit voor de XTR groep. De Yumeya kit bevat exclusieve upgrade onderdelen waarmee je de huidige kunt vervangen om het gewicht te reduceren en het geheel een exclusievere look mee te geven.

Op de afgelopen Eurobike werd er ook een Yumeya kit geïntroduceerd voor de nieuwe 7900 Dura Ace groep. De nieuwe onderdelen zijn los verkrijgbaar en zullen normaal vanaf het najaar beschikbaar zijn, we geven een kort overzicht.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - Pagina: 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links