Sep 19

Win toegangstickets voor Bike Motion 2012

Evenement

Tags; Bike Motion, Shimano, Campagnolo

Win toegangstickets voor Bike Motion 2012

Vanaf 12 oktober tot en met 14 oktober kan je weer terecht op de grootste fietsbeurs van de Benelux. Bike Motion biedt maar liefst meer dan 600 merken aan gebracht door verschillende exposanten. De beurs die jaarlijks doorgaat in Utrecht blijft groeien en dit is enkel positief voor de bezoekers. Als fietsliefhebber kan je kennis maken met de laatste nieuwe ontwikkelingen. Iedereen komt aan zijn trekken, van racefanaat tot offroadbiker.

Tijdens de ontdekkingstocht tussen de nieuwe fietsmodellen, onderdelen en snufjes, voorziet Bike Motion ook heel wat randactiviteiten. Naast de spetterende modeshow en demonstraties kan je ook heel wat informatie vergaren over voeding of die ene fietsvakantie die al lang op je verlanglijstje staat. Bij iedere fietsfanaat staat 12 t/m 14 oktober groot aangekruist in de agenda, de bekende wielrenners zullen dus ook niet ontbreken.

Verder lezen...() Reacties
Sep 12

Look S-Track

Nieuws

Tags; Look, S-Track, Christophe Sauser

Look S-Track

Als opvolger van de Quartz mountainbike pedalen stelde Look de nieuwe S-Track voor op Eurobike. De naam komt van de s-vormige veer die ervoor moet zorgen dat je steeds vast in de pedalen blijft zitten. Wat bij de vorige modellen wel eens een heikel punt kon zijn.

Het nieuwe ontwerp zorgt voor een maximaal contact oppervlak van 200mm2. Dit is met een opzetstuk makkelijk uit te breiden naar een nog groter (870mm2) oppervlak voor all-mountain gebruik. Een goede kracht overbrenging is bij de S-Track dus gegarandeerd.

Verder lezen...() Reacties
Sep 07

Fietsen maar!

Partner

Tags; Bikester, Shimano, Wielernet

Fietsen maar!

Wie graag een beetje in beweging blijft, doet er goed aan om de fiets te pakken. Fietsen heeft vele voordelen: je verbrandt behoorlijk wat calorieën, je bent in relatief weinig tijd zomaar een eindje weg, je hebt nooit een parkeerprobleem, je bent dichtbij de natuur en je kunt je hoofd even lekker leeg maken. De fiets is één van de meest gebruikte vervoermiddelen. Sommige mensen fietsen voor de sport, anderen als vervoermiddel naar het werk en weer anderen gewoon zomaar, omdat ze het leuk vinden. Uiteraard zijn er voor deze verschillende doeleinden ook verschillende fietsen verkrijgbaar. Maar welke fiets is nu geschikt voor welk doel?

Verder lezen...() Reacties
Sep 03

Biografie Mart Smeets

Wielerboeken

Tags; Mart Smeets, NOS, KNWU

Biografie Mart Smeets

Als wielerfanaat kent u ongetwijfeld Mart Smeets. De Nederlandse sportjournalist die geen blad voor de mond neemt en een scherpe mening heeft. Afgelopen tour was Mart ook weer present als presentator van het programma "De Avondetappe", waarin hij de dagelijkse touretappe evalueerde en enkele gasten interviewde.

In zijn leven en loopbaan als journalist maakte Mart Smeets natuurlijk heel wat mee. Freelance journalist Kees Sluys bundelde dit boeiende leven in een boek. In de biografie wordt Smeets geportretteerd als een perfectionist, verhalenverteller, workaholic en levensgenieter.

Verder lezen...() Reacties
Aug 30

Bovelo

Werkplaats

Tags; Bovelo, Telenet Fidea Team, Versluys mtb team

Bovelo

De meeste onderhoudsproducten voor je fiets zijn niet vriendelijk voor het milieu. Bij Bovelo gooien ze het over een andere boeg en bieden een "Eco Friendly" gamma aan. Zo worden er geen CFC's gebruikt, is de ontvetter biologisch afbreekbaar en zijn de verpakkingen recycleerbaar.

Misschien doet het merk Bovelo niet meteen een belletje rinkelen, maar met referenties als het Telenet Fidea cycling team en Versluys pro mountainbike team worden de producten al reeds gesmaakt door de professionals.

Verder lezen...() Reacties
Jul 25

Het geheime wapen van het Britse team?

Team fietsen

Tags; Britisch Cycling, UK Sport, Shimano DI2

Het geheime wapen van het Britse team?

Vrijdag is het zover, dan gaan de Olympische spelen van start. Het grootste sport evenement ter wereld. Dat er niets aan het toeval word over gelaten is zeker. Niet helemaal zeker, maar hoogst waarschijnlijk, is dat de Britste wielerploeg zal uitpakken met speciale aërodynamische frames en bijhorende stuur en stuurpen combinatie. Zowel Cavendish als Wiggens werden tijdens training gespot op deze speciale fietsen.

De fietsen werden ontwikkeld door een heus team aan ingenieurs en wetenschappers met expertise in aërodynamica. Waaronder ene Dimitris Katsanis, ooit zelf renner op de piste, die na zijn carrière sportwetenschappen en composiet engineering studeerde. Daarna richte hij zelf een klein bedrijfje op, Metron genaamd, waarmee hij frames maakte voor o.a. het Britse en Griekse nationale team.

Verder lezen...() Reacties
Jul 25

Eddy Merckx EMX-525

Nieuws

Tags; Eddy Merckx, Campagnolo, 11 Speed

Eddy Merckx EMX-525

Vandaag is Eddy Merckx gestart aan een trip naar Londen. Als Belgische ambassadeur voor de fiets onderneemt Merckx een fietstocht van Brussel naar Londen. De tocht werd opgedeeld in 3 etappes goed voor 350 kilometer. Hiervoor werd er een heus peloton samengesteld met andere Olympische medaille winnaars en enkele prominenten. Als de tocht naar planning verloopt komt de groep op 27 juli in het Belgium House in Londen aan.

Bij Eddy Merckx Cycles spelen ze handig in op de publiciteit die Merckx krijg omtrent dit project. Zo werd Eddy voorzien van een gloednieuwe EMX- 525 fiets met aangepast "Belgisch" design. "Het EMX-525 zal het parade paardje worden van de 2013 collectie" luidt het bij Eddy Merckx Cycles.

Verder lezen...() Reacties
Jul 13

De Lange weg naar Parijs

Wielerboeken

Tags; Cadel Evans, BMC, Graham Watson

De Lange weg naar Parijs

De Ronde van Frankrijk heeft nog een week voor de boeg, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat Cadel Evans dit jaar opnieuw zal pronken op de hoogste trede in Parijs. Na zijn tourzege van vorig jaar werd de, vaak wereldvreemd genoemde, renner een stuk hoger ingeschat en als sympathieker onthaald bij het brede publiek.

De vreemde Australlieer profileert zich naast de fiets dan ook door zijn sterke persoonlijkheid en eigen mening. Zo nam hij het op voor de Tibetaanse bevolking door aan de Olympische spelen in Peking deel te nemen aan de wegwedstrijd, voorzien van een ondershirt met de slogan "Free Tibet".

Verder lezen...() Reacties
May 20

Handboek Tour de France

Wielerboeken

Tags; Michael Boogerd, Tour de France, Rabosport

Handboek Tour de France

De Rond van Italië begint aan haar laatste week en stilaan beginnen we te dromen van het grootste wielerspektakel van het jaar. Over een dikke maand, op 30 juni, start de Ronde van Frankrijk. Alle toppers, met uitzondering van Alberto Contador, zullen weer strijden om de felbegeerde gele trui.

Kan je niet wachten tot 30 juni dan is er alvast het Handboek Tour de France 2012. Dit handboek werd geschreven door Michael Boogerd in samenwerking met Maarten Scholten (sportredacteur).

Verder lezen...() Reacties
May 15

Shimano Dura Ace 9000 11 speed

Nieuws

Tags; Shimano, Dura Ace, 11 Speed

Shimano Dura Ace 9000 11 speed

In navolging van Campagnolo pakt Shimano binnenkort uit met een nieuwe Dura Ace groep voorzien van 11 kroontjes. De groep zal zowel elektronische als mechanische beschikbaar zijn. Niet enkel het design werd aangepakt ook technische zijn er enkele verbeteringen ten opzichte van de vorige Dura Ace 7900 groep.

De shifters van de Shimano Dura Ace 9000 groep zijn voor de mechanische versie ergonomischer geworden waardoor deze beter in de hand moeten liggen. Bij de elektronische shifters zijn de connectoren verkleind, zoals bij de Ultergra Di2 groep, hierdoor kan gebruik worden gemaakt van dunnere kabels.

Verder lezen...() Reacties

1 - Pagina: 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Registreren

Aanmelden

Links