May 08

Colnago C59

Team fietsen

Tags; Colnago, Colnago CSF Inox, Campagnolo

Colnago C59

Aandachtige kijkers van de Ronde van Italië zullen een nieuw Colnago frame opmerken. Sacha Modolo heeft van Colnago het splinternieuwe C59 frame ter beschikking gekregen om de Ronde van Italië mee te rijden. De Colnago CSF Inox renner zal morgen voor de eerste keer kunnen mee strijden voor de overwinning met het nieuwe Colnago C59 frame.

Later dit jaar zal Colnago het C59 frame pas voorstellen aan het grote publiek. Daarna gaat het frame in productie en zal het te koop worden aangeboden voor consumenten.

Verder lezen...() Reacties
May 02

De fiets van Alexandre Vinokourov

Team fietsen

Tags; Alexandre Vinokourov, Astana Cycling Team, Specialized

De fiets van Alexandre Vinokourov

Dat Alexandre Vinokourov weer helemaal terug is, na zijn schorsing wegens doping, bewees hij vorige week door Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Alexandre behaalde de overwinning op zijn splinternieuwe Specialized S-Works SL3 met aangepast Vino design.

De fiets is afgemonteerd met Sram Red en Zipp wielen, voor Luik-Bastenaken-Luik koos Vino voor de Zipp 202/404 combinatie. Zoals al de voorgaande fietsen van Vino werd er veel goud verwerkt in het design en natuurlijk verschillende verwijzingen naar Astana. Nog speciaal aan de fiets is het SRM (wattage meting) systeem met bijhorend Specialized trapstel afgewerkt met goud kleurige bladbouten.

Verder lezen...() Reacties
Jan 09

Astana Specialized Tarmac SL3

Team fietsen

Tags; Specialized, Tarmac SL3, Astana

Astana Specialized Tarmac SL3

Na het vertrek van Lance Armstrong bij Astana en hierbij ook fiets constructeur Trek, moest het team opzoek naar een nieuwe fiets sponsor. Astana tekende een contract met fiets constructeur Specialized. De renners, waaronder Ronde van Frankrijk winnaar Alberto Contador, zullen dit seizoen rijden op de Specialized Tarmac SL3.

Ondertussen hebben we enkele foto's kunnen bemachtigen van het nieuwe design dat Specialized creëerde voor Astana. Het ontwerp bestaat uit de kleuren geel, licht blauw, wit en zwart zodat het perfect aansluit bij de team kleding van Astana. Verder werd het frame afgewerkt met kleine details in het lakwerk en uiteraard met het logo en de naam van Astana.

Verder lezen...() Reacties
Jan 06

Team Sky

Team fietsen

Tags; Team Sky, Pinarello Dogma, Shimano Dura Ace DI2

Team Sky

Vorige zondag werd het nieuwe Team Sky voorgesteld. Het team bestaat uit 26 renners met als kopman Bradley Wiggins en Serge Pauwels als enigste Belg. Het ambitieuze team wil dit seizoen schitteren en krijgt daarvoor alvast de steun van de Italiaanse fietsconstructeur Pinarello. Als team fiets stelt Pinarello de nieuwe Dogma 60.1 in een aangepast team design ter beschikking.

Als onderdelen sponsor werd er gekozen voor Shimano, die Team Sky voorziet van de Dura Ace DI2 elektronische schakelgroep. De Shimano DI2 groep past perfect samen met het Dogma frame aangezien Pinarello hiervoor een aangepaste versie produceert met interne kabelloop.

Verder lezen...() Reacties
Apr 12

Canyon Ultimate AL Pavé

Team fietsen

Tags; Canyon Ultimate AL Pavé, Silence-Lotto, Campagnolo

Canyon Ultimate AL Pavé

Om vandaag te starten in Parijs-Roubaix kregen de rijders van Silence-Lotto een aangepaste fiets van Canyon. Het Ultimate AL Pavé frame is geïnspireerd op het F10 topframe van Canyon, maar voor de Hel van het Noorden werd er gebruik gemaakt van Aluminium in plaats van Carbon. Bestaand uit 7005 serie Ultralight Aluminium moet de fiets het nodige comfort bieden om de kasseistroken te trotseren.

Het frame kreeg een 10 mm langere bovenbuis mee voor een langere en stabielere wielbasis. Ook werd er extra ruimte voorzien bij het trapas en de achtertrein zodat er een tandwiel 46 geplaatst kan worden als binnenblad voor de rijders die dit wensen. Vooraan kreeg de fiets ook de lichtere en comfortabelere One-One-Four carbon voorvork, deze werd geleend van het Canyon Ultimate CF SLX frame.

Verder lezen...() Reacties
Jan 23

Canyon team fiets Silence Lotto

Team fietsen

Tags; Silence Lotto, Canyon, Campagnolo

Canyon team fiets Silence Lotto

Het weg seizoen is alvast weer gestart met de Tour Down Under. Er zijn vele transfers gebeurd in het wielerpeloton, maar niet enkel bij de renners. Ook onder de fiets fabrikanten waren er voor dit seizoen bijzonder veel wissels.

Zo rijd Rabobank dit seizoen op Gaint, Team Milram met Stevens fietsen en de Belgische ploeg Silence-Lotto niet meer met de Belgische fietsen van Ridley maar met het Duitse Canyon.

Verder lezen...() Reacties
Jan 17

De fiets van Lance Armstrong

Team fietsen

Tags; Trek, Sram, Lance Armstrong

De fiets van Lance Armstrong

Morgen start de Tour Down Under in Australië, dit gaat gepaard met het wederoptreden van 7-voudig Ronde van Frankrijk winnaar Lance Armstrong. Na 3 jaar afwezig te zijn geweest in het peloton is de comeback een feit. Armstrong rijd voor de Astana ploeg onder de vleugels van Johan Bruyneel.

Dat Lance Armstong ook in 2009 wilt schitteren in de Ronde van Frankrijk is geen geheim. Maar de comeback staat voornamelijk in het teken van het promoten van zijn kanker fonds "Live Strong".

Verder lezen...() Reacties
Nov 01

Speciale Cannondale Supersix voor Ivan Basso

Team fietsen

Tags; Ivan Basso, Artech Design, Gilberto Simoni

Speciale Cannondale Supersix voor Ivan Basso

De periode van schorsing voor Ivan Basso is verlopen en de renner maakt zijn weder optreden in de Japan Cup. Het feit dat Basso opnieuw het peloton induikt was voor vele Japanners al een attractie op zich, daarnaast zorgde Cannondale ook nog voor een aangepaste fiets.

De Cannondale Supersix kreeg voor de gelegenheid een Japans tintje mee. Zo schittert er onder meer een Japanse krijger op fiets en is de naam van Ivan Basso voor de gelegenheid in Japanse tekens geschreven.

Verder lezen...() Reacties

1 - Pagina: 2

Registreren

Aanmelden

Links