Jul 19

Cannondale Flash

Nieuws

Tags; Cannondale, Flash, Roel Paulissen

Cannondale Flash

Vandaag kroonde Roel Paulissen zich tot Belgisch Kampioen in Malmedy. Dit deed hij op zijn nieuwe Cannondale Flash mountainbike, waarover Roel zeer tevreden is. Het nieuwe hardtail frame van Cannondale weegt slecht 950 gram en het totale gewicht van de fiets van Paulissen komt uit op 7,6 kilogram uit. Roel Paulissen zei het volgend over zijn nieuwe fiets na het BK; "Het was een fijne ervaring en ik denk dat dit een toekomst fiets is. Hij is gewoon lichter als mijn wegfiets".

De Cannodale Flash is de opvolger van de Taurine welke de eerste carbon hardtail van Cannondale was. Het frame is vervaardig uit high modulus unidirectioneel carbon. Er word in de achtervork en zadelpen gebruikt gemaakt van de SAVE (Synapse Active Vibration Elimination) techniek die Cannondale ontwikkelde. Dit zou de trillingen van de ondergrond moeten neutraliseren zonder in te boeten in stijfheid. De platte achtervork is hierdoor bijzonder stijf maar bied toch het nodige comfort.

Verder lezen...() Reacties
Jul 02

Cervélo R3-SL & S3 Tour de France editie

Nieuws

Tags; Cervélo, R3-SL, S3, Veltec

Cervélo R3-SL & S3 Tour de France editie

Cervélo brengt 2 speciale Tour de France edities uit. Zowel de R3-SL als de S3 werden in een Tour de France jasje gestoken. De frames kregen een zwarte lakking met gele details, die verwijzen naar de gele trui, als design. Midden juli zullen de frames verschijnen in beperkte oplage.

Er worden slecht 50 frames van het R3-SL model in dit design wereldwijd uitgebracht. Op dit frame won Carlos Saste vorige jaar de Tour de France. Je krijgt bij het frame dan ook een gele trui met de handtekening van Carlos Sastre. De prijs voor de Cervélo R3-SL zal rond de 3300 euro liggen. Van de S3 worden er iets meer geproduceerd, 200 stuks wereldwijd. De prijs voor de Cervélo S3, die zonder gele trui komt, zal rond de 3800 euro liggen.

Verder lezen...() Reacties
Jun 17

Shimano Dura Ace FC 7800 C trapstel

Nieuws

Tags; Shimano, Dura Ace, FC 7800 C

Shimano Dura Ace FC 7800 C trapstel

Na in 2007 al aangekondigd te zijn door Shimano is het eindelijk zo ver, er zal een carbon trapstel van Shimano te koop worden aangeboden. Deze carbon variant, gebaseerd op het FC-7800 trapstel, werd in 2007 al uitvoerig getest in de Ronde van Frankrijk.

Het trapstel weegt maar 22 gram minder als de aluminium versie en is volgens Shimano 10% stijver. Het trapstel is gebaseerd op de vorige Shimano Dura Ace 7800 groep maar is compatibel met de huidige 7900 Dura Ace Groep.

Verder lezen...() Reacties
May 09

Campagnolo Athena 11 speed

Nieuws

Tags; Campagnolo Athena, ICC, Eddy Merckx

Campagnolo Athena 11 speed

Campagnolo is de eerste fabrikant die met een 11 speed groep uitpakt. Deze was voorlopig enkel te krijgen in hun top groepen, maar Campagnolo voegt nu een vierde groep toe aan het gamma. Dit omwille van de vele positieve reacties die er op de 11 speed groepen zijn.

De Athena, afkomstig van een oude -ondertussen retro- Campagnolo groep, is de nieuwe naam van de 11 speed groep waarbij de slogan 'the 11-speed for everyone' word gebruikt. De onderdelen bestaan dan ook uit aluminium in plaats van carbon wat de prijs een heel stuk drukt. De technologie, uitstraling en vormgeving blijven trouw aan de andere 11 speed groepen.

Verder lezen...() Reacties
May 08

Mavic R-sys Ultimate

Nieuws

Tags; Mavic R-sys Ultimate, Silence-Lotto, Ivan Basso

Mavic R-sys Ultimate

Morgen start de 92ste Giro d'Italia en Mavic heeft enkele teams voorzien van een splinternieuw paar wielen. De Mavic R-sys Ultimate is de opvolger van de Mavic R-sys versie en maakt eveneens gebruik van het TraComp concept. De wielen, die bijna volledig uit carbon bestaan, wegen slecht 950 gram. Het voorwiel bevat 16 spaken en weegt 410 gram, achter bevinden zich er 20 spaken en weegt het wiel 540 gram. De velg is 22 mm diep en enkel geschikt voor tubes.

Zowel de voor als achternaaf bestaan voor bijna 100% uit carbon, ook de spaken zijn volledig uit carbon vervaardigd. De enige metalen onderdelen zijn de assen, de titanium body en de flens achter de body.

Verder lezen...() Reacties
Apr 29

De nieuwe standaard BB30

Nieuws

Tags; Cannondale, BB30, Shimano BB86

De nieuwe standaard BB30

Al verschillende jaren is Cannondale als pionier opzoek naar het ontwikkelen van een lichtere maar tegelijkertijd ook stijver trapstel en het daarbij horende trapas. Eerst waren er de externe BB cups die voor een revolutie zorgde en niet meer weg te denken zijn. Het grootste nadeel hiervan tegenover traditionele trapassen is dat de lagers aan de buitenkant van het frame worden geplaatst en hierdoor de q-factor vergroot.

Dit probleem word aangepakt met het BB30 concept, de lagers worden niet meer buiten het frame geplaatst in externe BB cups maar binnen in een oversized trapas huis met een diameter van 41 mm. De lagers worden rechtstreek in het trapas huis geperst. Hiermee word de q-factor drastisch verlaagd omdat de externe BB cups wegvallen en de trapstellen een stuk smaller zijn. Hiernaast bied het concept nog voordelen, doordat de lager niet meer in cups zitten kan er gebruik worden gemaakt van 41 mm grote lagers en ook een as met een grotere diameter. Door gebruik te maken van een as met een diameter van 30 mm verhoogd de stijfheid van het trapstel. Hiermee word ook meteen de naam BB30, verwijzend naar de as diameter, verklaard.

Verder lezen...() Reacties
Apr 19

Sram Force 2010

Nieuws

Tags; Sram Force, Sea Otter Classic, Sram

Sram Force 2010

Sram stelde de vernieuwde Sram Force groep voor tijdens de Sea Otter Classic in de Verenigde Staten. De vernieuwde groep is gebaseerd op de Sram Red groep en weegt slechts 1951 gram. Onder andere werd er gekozen voor een lichter en stijver BB30 crankset en zijn er vernieuwde Dual Pivot remhoeven.

Er werd gekozen voor een meer 'design' afwerking, gelijkend op de Red groep. De onderdelen uit aluminium kregen de "zephyr silver" afwerking mee en de carbon onderdelen kregen opvallende witte graphics.

Verder lezen...() Reacties
Apr 05

Vernieuwde Shimano Ultegra 6700 groep

Nieuws

Tags; Shimano Ultegra 6700, Dura Ace 7900, Benelux

Vernieuwde Shimano Ultegra 6700 groep

Shimano heeft de vernieuwde Shimano Ultergra groep voorgesteld, deze groep is de opvolger van de 6600 groep. De groep kreeg dan ook het opvolg nummer 6700 mee. Optisch lijkt de groep natuurlijk op de grote broer Dura-Ace, met weg gewerkte versnelling kabels en een hol buitenblad waar er geen bouten zichtbaar zijn.

De grootste vernieuwing in de Ultegra 6700 groep zijn uiteraard de shifters. Deze kregen een nieuwe techniek mee waardoor de versnelling kabel onder het stuurlint kan gemonteerd worden. Hierdoor word het optisch zicht sterk verbeterd en word er beantwoord aan de vraag van de vele fietsliefhebbers die dit een heikel punt vonden. Het gewicht van de vernieuwde shifters bedraagt 445 gram.

Verder lezen...() Reacties
Mar 20

Rotor Red edition voor Specialized team

Nieuws

Tags; Rotor, Specialized Factory Racing Team, Specialized

Rotor Red edition voor Specialized team

Sinds dit jaar word het Specialized Factory Racing mountainbike team voorzien van Rotor tandbladen. Rotor liet het team in 2008 al testen met hun tandbladen en de reacties waren zeer positief. Wereldkampioen Cross-Country Christoph Sauser is zeer te vreden; "Ik voelde meteen het verschil en wilde de tandbladen van Rotor in competitie gebruiken. Dit is waarschijnlijk één van de meest geavanceerde technieken die ik ook heb uitgetest."

De Rotor tandbladen werden aangepast zodat ze gemonteerd kunnen worden op de S-Works MTB crankstellen van Specialized. Rotor gaf het grootste tandblad een rode kleur mee en vandaar ook de naam "Red edition". De meeste rijders van het Specialized Team rijden met een dubbele setup van 40/27.

Verder lezen...() Reacties
Mar 15

Nieuwe Tune snelspanners DC14 en DC16/17

Nieuws

Tags; Tune, DC14, DC16/17, Wielernet

Nieuwe Tune snelspanners DC14 en DC16/17

Het Duitse bedrijf Tune, bekend van de superlichte onderdelen voor de fiets, bestaat 20 jaar. Daarom pakt Tune uit met de opvolger van hun alom bekende AC14 en AC16/17 snelspanners. De nieuwe generatie snelspanners kreeg de naam DC mee.

De DC14 versie voor de race fiets weegt slecht 33 gram. De snelsluiter heeft een aluminium voor en titanium achter as. De mountainbike versie DC16/17 weegt slechts 4 gram meer en komt zo uit op 37 gram. Deze versie bezit zowel voor als achter een titanium as.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - Pagina: 7 - 8

Registreren

Aanmelden

Links