Apr 23

Cannondale Flash met Shimano DI2

Nieuws

Tags; Cannondale, Shimano DI2, Roel Paulissen

Cannondale Flash met Shimano DI2

Cannondale pakte dit jaar op de Sea Otter Classic uit met een bijzondere mountianbike. Een Cannondale Flash Ultimate voorzien van een elektronische schakel groep. Ben Cox, eigenaar van een bikeshop in California, bouwde deze unieke fiets voor Cannondale.

Kosten noch moeite werden gespaard voor dit project. Zo werden er speciale 2 x 10 speed duim shifters gemaakt, die gecombineerd werden met Shimano Dura Ace DI2 derailleurs. De Notubes ZTR Poduim MMX velgen werden bewerkt zodat ze een spiegel effect kregen en het frame kreeg een speciaal design mee.

Verder lezen...() Reacties
Apr 16

Nieuwe Shimano XT en SLX 10sp MTB groepen

Nieuws

Tags; Dyna-Sys, Shimano XT, SLX

Nieuwe Shimano XT en SLX 10sp MTB groepen

Shimano heeft de vernieuwde XT en SLX mountainbike groepen voorgesteld. Grote vernieuwing is dat de groepen ook 10 kroontje achteraan zullen bevatten. Vooraan word er niet afgeslankt naar twee tandbladen, maar blijven de drie tandbladen trouw op post. Echter past Shimano wel de vertanding aan voor optimale combinaties met de 10 kroontjes achteraan. Vooraan worden de trapstellen voorzien van een 42-32-24 combinatie die gepaard gaat met de nieuwe 11-36 cassette achteraan.

Naast de nieuwe combinaties ontwikkelde Shimano ook een specifieke 10 speed mountainbike ketting, die niet compatibel is met de weg groepen. De ketting krijgt nu ook een draairichting, zoals bij de huidige Ultegra 6700 en Dura-Ace 7900 groepen. Daarnaast werden de vier hoeken van de buitenplaatjes aan de rechterkant geoptimaliseerd voor vlot op te schakelen op de voorste tandbladen en aan de linkerkant voor vlot op te schakelen achteraan op de cassette. De nieuw ontworpen buitenplaatjes werden ook geoptimaliseerd voor modder afvoer.

Verder lezen...() Reacties
Feb 07

Team Garmin-Transitions test prototype Mavic

Nieuws

Tags; Mavic, Team Garmin-Transitions, David Millar

Team Garmin-Transitions test prototype Mavic

Vorige maand testen het Garmin-Transitions team een prototype wielset van Mavic op hun jaarlijkse training kamp in Calpe. Verschillende renners van het team waar onder David Millar, Ryder Hesjedal en Tom Danielson testen verschillende Mavic wielsets en gaven hun feedback aan het begeleidende team van Mavic.

Vorige jaar merkte we de wielen ook al op bij team Liquigas tijdens de Ronde van Italië. Toen bestond het prototype wielset nog uit een carbon velg met aluminium velgrand, gebaseerd op het huidige model Cosmic. Ondertussen ziet het er naar uit dat Mavic is overgeschakeld op een volledige carbon velg.

Verder lezen...() Reacties
Jan 30

Lightweight accessoires

Nieuws

Tags; Lightweight, CarbonSports, Lance Armstrong

Lightweight accessoires

Iedereen kent ondertussen de bekende carbon wielen van Lightweight wel. Alle grote toppers in de wielerwereld waren al te bewonderen op deze wielen, dit zowel op de weg als in het veld. Nu dat iedereen bekend is met het wielen gamma van Lightweight komt producent CarbonSports met een accessoire lijn.

Bij de nieuwe accessoires word er uiteraard ook als hoofdonderdeel carbon gebruikt. Zo kan je in de online shop van CarbonSports een Lightweight aktetas, spiegel en kleerhanger bestellen. De spiegel is omringt door een originele Lightweight carbon velg en ook de kleerhanger bestaat uit een stuk carbon velg.

Verder lezen...() Reacties
Jan 22

Shimano XTR M980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR M980, Yumeya

Shimano XTR M980

Op een Japans forum is er een afbeelding opgedoken van de nieuwe Shimano XTR groep. In navolging van Sram gaat Shimano ook een dubbel (2x10) mountainbike groep lanceren. Vorige jaar verscheen er op het zelfde forum een foto van de Sram XX groep die achteraf correct bleek te zijn, dus de bron lijkt betrouwbaar.

Samen met de foto verscheen er ook een product lijst waaruit we al enkel specificaties van de nieuwe groep kunnen afleiden. Zoals gewoonlijk volgt de product code bij Shimano op, de nieuwe XTR groep krijgt de code M980.

Verder lezen...() Reacties
Nov 25

Gaerne G Myst Plus WK editie

Nieuws

Tags; Gaerne, G Myst Plus, Conimex

Gaerne G Myst Plus WK editie

Om de WK titel van Cadel Evans te vieren brengt schoen sponsor Gaerne een gelimiteerde versie uit van het G Myst Plus model. Het model is identiek aan de schoenen waarmee Cadel momenteel mee rond fiets, inclusief de strepen met de WK regenboog kleuren.

De Gaerne G Myst Plus schoen onderscheid zich van de rest door de gepatenteerde heel grip. Deze voorkomt dat de voet uit de schoen schuift en zorgt er voor dat je schoen mooi aansluit rond de hiel. Daarnaast heeft de schoen ook nog een carbon zool en een eveneens gepatenteerd innovatief sluitsysteem.

Verder lezen...() Reacties
Nov 12

Isaac 2010

Nieuws

Tags; Isaac, Tehava, Wielernet

Isaac 2010

Sinds kort is de distributie van het merk Isaac overgenomen door het Nederlandse Tehava. Deze wil Isaac een nieuwe boost geven en zo het merk doen herleven. Op Bike Motion in Utrecht kregen we hier al een voorsmaakje en konden we merken dat merk nog steeds "alive and kicking" is, zoals Tehava zelf aangeeft.

De website van Isaac heeft een kleine update gehad en zo kunnen we al een blik werpen op de nieuwe modellen. Isaac pakt uit met vier frames; Boson, Meson, Proton en Proton Flyweight.

Verder lezen...() Reacties
Nov 09

Elektrische fiets

Nieuws

Tags; Elektrische fiets, Trek T500+, Koga Testla

Elektrische fiets

Voor vele mensen zijn elektrische fietsen het hulpmiddel om zelfstandig te kunnen blijven fietsen, zowel voor de nodige verplaatsingen als voor plezier ritten. In het begin stadium waren elektrische fietsen gemakkelijk te onderscheiden van fietsen zonder elektronische aandrijving. Maar bij de hedendaagse fietsen met een hulpmotor zit de batterij ingewerkt in het frame of weggewerkt onder de pakdrager en herken je de fiets enkel nog aan de motor in het wiel.

Voor het consumentenprogramma Volt, dat momenteel wekelijks te bekijken is op Eén/VRT, trok presentator Kobe Ilsen op onderzoek uit. Met een Trek T500+ elektrische fiets nam Kobe het op tegen een horde wielertoeristen met als uitdaging het snelst de Muur van Geraardsbergen op te fietsen.

Verder lezen...() Reacties
Oct 04

THM Clavicula Sabine Spitz

Nieuws

Tags; THM, Clavicula, Sabine Spitz

THM Clavicula Sabine Spitz

Sabine Spitz werd vorig jaar Olympisch Kampioene mountainbike in Peking en blijft ondertussen de overwinningen opstapelen. Om dit te ere ontwikkelde sponsor THM een speciaal Clavicula trapstel met gouden accenten. Naast de gouden afwerking bevat het trapstel, dat slecht 440 gram weegt, ook nog de handtekening van Sabine Spitz.

Het trapstel word in een beperkte oplage van 20 stuks ter beschikking gesteld voor consumenten. Dit voor de prijs van 1098 euro.

Verder lezen...() Reacties
Sep 13

Shimano Yumeya

Nieuws

Tags; Shimano, Yumeya, Eurobike

Shimano Yumeya

Vorig jaar kwam Shimano al op de proppen met een speciale upgrade kit voor de XTR groep. De Yumeya kit bevat exclusieve upgrade onderdelen waarmee je de huidige kunt vervangen om het gewicht te reduceren en het geheel een exclusievere look mee te geven.

Op de afgelopen Eurobike werd er ook een Yumeya kit geïntroduceerd voor de nieuwe 7900 Dura Ace groep. De nieuwe onderdelen zijn los verkrijgbaar en zullen normaal vanaf het najaar beschikbaar zijn, we geven een kort overzicht.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - Pagina: 6 - 7 - 8

Registreren

Aanmelden

Links