Sep 05

Look Kéo Power

Nieuws

Tags; Polar, Look, Kéo Power

Look Kéo Power

Polar en Look slaan de handen in elkaar en ontwikkelde een wattage meter. Het geheel zit niet ingewerkt in de achternaaf (Powertap) of trapstel (SRM), maar in de pedalen. Voor dit gedeelte is Look uiteraard verantwoordelijk. In de pedaal assen, dus zowel links als rechts, zitten 8 meetpunten ingewerkt. Deze registreren het vermogen dat wordt geproduceerd bij elke pedaal omwenteling. De pedalen zijn een aangepaste versie van de Kéo Blade en kregen de toepasselijke naam; Look Kéo Power.

Om alle data te kunnen aflezen komt Polar in de "picture". Op de Polar CS600(X) en CS500 fietscomputer kunnen de gegevens worden afgelezen. Aan de pedalen dient ook nog een zender van Polar, de P5, bevestigd te worden om alle gegevens draadloos te kunnen verzenden. Naast het vermogen (wattage) en de trapfrequentie (cadance) verteld het systeem ook nog het evenwicht tussen rechts en links. Deze functie is handig om een eventueel krachtsverschil tussen het linker en rechter been te detecteren en weg te werken.

Verder lezen...() Reacties
Aug 30

Colnago 2011

Nieuws

Tags; Colnago, C59, Shimano Dura Ace DI2

Colnago 2011

Al eerder op Wielernet kon u een artikel lezen over de nieuwe Colnago C59. De C59 is voor 2011 het parade paardje van Colnago. Net hieronder in het gamma vind je de, ook al gloednieuwe, Colnago M10.

De M10 is een monocoque frame afgeleid van de CX-1. Het frame is enkele grammen lichter dan de CX-1 maar zou toch stijver zijn. Om het comfort te bewaren op lange afstanden is er verticale flexibiliteit voorzien. Het frame heeft, net zoals bij de C59, een interne kabelloop. Er worden twee versies aangeboden van de Colnago M10, één traditioneel frame en één frame geschikt voor Shimano Dura Ace DI2.

Verder lezen...() Reacties
Aug 22

Website update Isaac

Nieuws

Tags; Isaac, Tehava, Eurobike

Website update Isaac

Een jaar geleden werd Isaac terug in de markt gebracht door distributie bedrijf Tehava na enige periode van inactiviteit. Sinds kort heeft Isaac er ook een mooie en "up-to-date" website bijgekregen. Op de nieuwe website van Isaac vind je alle informatie terug over de huidige modellen; Boson, Meson, Proton en Proton FlyWeight.

Sinds kort kan je als Isaac eigenaar ook (kosteloos) Isaac Member worden door een registratie formulier in te vullen op de website. Het grote voordeel hiervan is dat je bovenop de gebruikelijke garantie van 3 jaar er 1 jaar garantie extra bijkrijgt.

Verder lezen...() Reacties
Aug 20

Ridley Flandrien

Nieuws

Tags; Ridley, Flandrien, Selle San Marco

Ridley Flandrien

Sinds kort luid er bij Ridley de slogan "We are Belgium". Voor enkele 2011 modellen gaan ze nog een stap verder en brengt Ridley een speciale Flandrien versie uit. De frames verschillen qua techniek niet van de gewone frames maar zijn wel onder gedoopt in een Fandrien design.

Ook de onderdelen zijn specifiek aangepast voor het zwaardere Flandrien werk. De fietsen worden onder meer gemonteerd met lage wielen voorzien van een paar 25 mm brede Vredestein banden. Daarnaast krijgen de fietsen een klassieke stuurbocht en een San Marco Regal zadel met aangepast Flandrien design.

Verder lezen...() Reacties
Aug 14

ThinBike

Nieuws

Tags; Graham Hill, Schindelhauer Bikes, Shimano Alfine

ThinBike

Graham Hill had een leuk idee en vond in Schindelhauer bikes de perfecte partner om dit uit te werken. Zo ontstond de "ThinBike", een fiets die na enkele aanpassingen een stuk smaller word dan een traditionele fiets. Dit kan handig zijn voor mensen die in een appartement wonen of beperkt zijn in ruimte.

Naast het strakke witte design bevat de fiets enkele handig snufjes. Zo kan je door middel van een klik systeem het stuur 90 graden draaien en word de fiets al een heel stuk smaller. Daarnaast kun je de pedalen omplooien zodat ze niet meer uitsteken.

Verder lezen...() Reacties
Aug 06

Salsa Mukluk (fatbike)

Nieuws

Tags; Salsa Cycles, Mukluk, Sandman Bikes

Salsa Mukluk (fatbike)

Na lang testen introduceert Salsa Cycles een zogenaamde "fatbike" in hun gamma. Een fatbike is geschikt voor het ruwere terrein, hierbij denken we aan sneeuw, zand, rotsen,… bij Salsa denken ze in de eerste plaats aan "snow bikinig". Hiervoor is de geometrie van het frame dan ook optimaal. Er is zoveel mogelijk stabiliteit en controle bekomen bij een lage snelheid.

Het verschil met een traditionele mountainbike zit hem in de zeer brede banden. De brede banden kunnen makkelijk het zwaardere werk aan. Maar om met zulke brede banden te rijden heb je ook een aangepast frame nodig.

Verder lezen...() Reacties
Jun 28

Officiële foto's Shimano XTR M980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR 980, Yumeya

Officiële foto's Shimano XTR M980

Shimano heeft vandaag de vernieuwde XTR groep voorgesteld. De grootste vernieuwing, zoals ondertussen al geweten, is de intrede van de 2 tandbladen vooraan en 10 kroontjes achteraan. Naast het vernieuwde design werd er ook heel wat gewicht bespaard. Maar liefst 200 gram tegenover de vorige Shimano M970 XTR groep.

Naast de traditionele "race" groep voorziet Shimano nu ook een aangepaste "trial/all mountain" groep. In deze versie verschilt onder meer het trapstel (3 tandbladen), pedalen (breder platform) en de naven (oversized (schroef) as).

Verder lezen...() Reacties
Jun 08

Eerste foto's Shimano XTR 980

Nieuws

Tags; Shimano, XTR 980, Yumeya

Eerste foto's Shimano XTR 980

De eerste foto's van de nieuwe Shimano XTR 980 groep zijn opgedoken op het internet. Hierop is de achterderailleur, cassette, shifter, remhendel en remklauw zichtbaar. Voorlopig is er veel gepolijst metaal te zien, maar het kan zijn dat op de foto's een pre productie groep te zien is.

De stijl van de remhendel en remklauw is te vergelijken met huidige modellen van Avid. Ook word de shifter en remhendel aan één beugel op het stuur bevestigd, dit kennen we ook al van Avid (matchmaker).

Verder lezen...() Reacties
May 31

Scott Scale 899

Nieuws

Tags; Scott, Scale 899, Nino Schurter

Scott Scale 899

Voor de collectie 2011 pakt Scott uit met een compleet nieuw Scale mountainbike frame. Het nummer 899 staat voor het gewicht van het frame, slechts 899 gram ontwikkeld met IMP3 carbon. Hiermee doet Scott nog beter als het Cannondale Flash frame dat 950 gram op de weegschaal neertelt. Ondanks dit lage gewicht werd er door de ingenieurs bij Scott toch aandacht besteed aan stijfheid en comfort.

Om het lage gewicht van 899 gram te bekomen werd de achtertrein opnieuw ontwikkeld. Zo word er gebruik gemaakt van carbon achterpatten en is er een carbon post mount bevestiging voorzien voor de schrijfrem. Bij de liggende buis van de achtertrein word er gezorgd voor extra stijfheid, in tegenstelling tot de schuine buis. Hier werd het SDS-Shock Damping System ingebouwd voor extra comfort. Zo word het comfort volgens Scott met 20% verhoogd.

Verder lezen...() Reacties
May 01

Campagnolo 2011

Nieuws

Tags; Campagnolo, Athena, Centaur, Veloce, 11 Speed

Campagnolo 2011

Voor 2011 introduceert Campagnolo een nieuw trapstel. Het Power Torque System bestaat nu uit één volledige as dat in de linker crank word bevestigd en niet meer uit 2 losse delen aan beide traparmen. Alle 2011 Athena, Centaur en Veloce groepen zullen het nieuwe Power Torque System trapstel bevatten.

Ook nieuw is het "Power-Shift" mekanisme dat Campagnolo toepast in de shifters. Het mekanisme is simpeler als voorheen. Opschakelen verloopt per één kransje en afschakelen kan tot 3 kransjes ineens. Dit systeem word ook toegepast op de Athena, Centaur en Veloce groepen voor 2011. Hiernaast krijgen de groepen ook een nieuwe combinatie vooraan van 52/39.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - 4 - Pagina: 5 - 6 - 7 - 8

Registreren

Aanmelden

Links