Oct 24

Tacx Alpinista

Nieuws

Tags; Tacx Alpinista, Furiio, ICC

Tacx Alpinista

Op Bikemotion 2010 pakt Tacx uit met een primeur, de nieuwe Tacx Alpinista trainer. De trainer ziet er uit als een loopband, die op zijn beurt gekoppeld is aan de Virtual Reality software van Tacx. Zo wordt er naast de traditionele weerstand een nieuwe functie toegevoegd. De Tacx Alpinista kan een helling nabootsen tot 24%.

Helemaal nieuw is dit systeem ook niet. Vorig jaar konden we alreeds kennis maken op Bike Motion met de Furiio Alpinista trainer. Dit bracht Tacx blijkbaar op ideeën en hieruit vloeide een samenwerking voort met Furiio. Het systeem is nu verder ontwikkeld en gekoppeld aan de Virtual Reality software van Tacx.

Verder lezen...() Reacties
Oct 05

Campagnolo CX

Nieuws

Tags; Campagnolo CX, 10 & 11 speed, ICC

Campagnolo CX

De Italiaanse onderdelen fabrikant Campagnolo richt zich deze winter helemaal op cyclo-cross. Met de speciale onderdelen lijn "Campagnolo CX" beantwoord Campagnolo de vraag van de veldrijders. De speciale CX onderdelen bestaan uit trapstellen voor 10 en 11 speed en een speciale versie van de Scirocco, Vento en Khamsin wielsets.

De Campagnolo CX trapstellen zijn zowel verkrijgbaar in aluminium als carbon. Voorzien van de gekende 50-34 compact combinatie en nog een specifiekere 46-36 combinatie.

Verder lezen...() Reacties
Oct 04

G-Form Brake Hood

Nieuws

Tags; G-Form, Sram, Shimano

G-Form Brake Hood

Iedereen kent het wel, pijnlijke handen na een lange dag fietsen. Diverse gel toepassingen in handschoenen en stuurlint bestaan al om dit probleem te verhelpen. Bij G-Form gaan ze nog een stap verder en ontwikkelde ze een nieuwe cover voor de shifters van racefietsen.

De covers bevatten bovenaan een gel toepassing die de trillingen wegfilteren en zo armen en schouders moeten ontlasten. Er zijn twee versie ontwikkeld. Eén bestaat uit een volledig cover, om deze te installeren dient de originele cover verwijderd te worden. Vind je dit wat te moeilijk bestaat er ook nog een gel toepassing die op de huidige cover wordt gekleefd.

Verder lezen...() Reacties
Oct 01

Schwalbe 2011 goes Fixie

Nieuws

Tags; Schwalbe, Durano Skid, Insider

Schwalbe 2011 goes Fixie

Fixed gear of de zogenaamde "fixie" fietsen duiken meer en meer op in het straatbeeld. Een fixie is een fiets met maar één versnelling en wordt vaak gebruik zonder remmen. Afkomstig uit de grootsteden en voornamelijk geliefd bij fietskoeriers. Ook bandenfabrikant Schwalbe is deze trend niet ontgaan en speelt hierop in.

In het 2011 gamma van Schwalbe vinden we de nieuwe Durano Skid band terug. De term "skidden" staat voor het tegen houden van de vaste versnelling en wordt gebruik om te remmen met een fixie fiets. Door deze methode te gebruiken zijn traditionele remmen overbodig. De techniek vraagt wel enige oefening en stelt de achterband zwaar op de proef. De Schwalbe Durano Skid kreeg dan ook een bijzonder dikke laag rubber en ook een robuuste zijwand.

Verder lezen...() Reacties
Sep 30

Tacx Vortex

Nieuws

Tags; Tacx, Vortex, Stardealers

Tacx Vortex

Vorige week kon u bij Wielernet al lezen hoe de Belgische selectie zich voorbereiden op de Tacx trainers voor het WK. Bij Tacx zitten ze uiteraard ook niet stil en presenteerde ze de nieuwe Tacx Vortex trainer. Deze ergotrainer is afgeleid van de Tacx Bushido.

Helemaal draadloos is de Vortex niet want netspanning is vereist. De communicatie tussen de stuurcomputer en rem is wel draadloos. Ook is er geen aparte kabel voor de cadans meting meer nodig, deze wordt berekend in de rem. De Tacx Vortex bevat geen geheugen, de hellingshoek en het vermogen dienen handmatig worden ingesteld. De stuurcomputer heeft een groot display, net als de Tacx Bushido.

Verder lezen...() Reacties
Sep 29

Trid Design Jack Stack

Nieuws

Tags; Trid Design, Jack Stack, Jack Stack Jr.

Trid Design Jack Stack

Simpele ideeën zijn vaak de beste ideeën. Dat moeten de bedenkers van de "Jack Stack" bij Trid Design ook gedacht hebben. Sinds de uitvinding van de ahead stuurpen passen we de stuurhoogte aan door gebruik te maken van "spacers" of tussenringen.

Om niet steeds nieuwe tussenringen te moeten aanschaffen en makkelijk te kunnen experimenteren met de stuurhoogte, werd de "Jack Stack" ontwikkeld. Door de tussenring, die uit twee delen bestaat, te draaien ten opzichte van elkaar bekom je een andere hoogte.

Verder lezen...() Reacties
Sep 26

Eddy Merckx 2011

Nieuws

Tags; Eddy Merckx, EMX-7, EMX-5, EMX-3, Quick Step CT

Eddy Merckx 2011

De website van Eddy Merckx heeft een update gekregen en de nieuwe modellen voor 2011 staan online. Hieronder het nieuwe parade paardje van Eddy Merckx de EMX-7. Het frame bestaat uit een 62HM/HS carbon. Deze carbon soort is momenteel de hoogst waardige soort die gebruikt wordt voor fietsen.

Van de EMX-7 zal een beperkte oplage van 200 stuks verschijnen naar de wensen van Eddy Merckx zelf, het betreft hier de "Limited Anniversary Edition". Die ontworpen werd naar aanleiding van de 65ste verjaardag van Merckx. Daarnaast is het frame nog verkrijgbaar in 3 andere kleuren; zwart, rood en in de Quick Step kleuren. Want ook de renners van het Quick Step Cycling team rijden volgend jaar op de Eddy Merckx AMX-7 in aangepaste team kleuren.

Verder lezen...() Reacties
Sep 25

WK verkenning op Tacx Fortuis

Nieuws

Tags; Tacx Fortius, Philippe Gilbert, Dexters Sport

WK verkenning op Tacx Fortuis

Volgend week is het zover, het WK wielrennen in Melbourne. Bij de nationale ploeg wordt vanzelfsprekend Philippe Gilbert naar voor geschoven als kopman. Een kopman die goed voorbereid het WK aanvangt. Al in het voorjaar, tussen Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl, verkende Gilbert het WK parcours. Niet in Australië maar virtueel op het Tacx Fortius training systeem.

De verkenning gebeurde in Opglabeek bij fietsenzaak Dexters Sport waar permanent het Tacx Fortius systeem staat opgesteld om klanten de virtuele trainingen te laten ervaren. Voor de verkenning van het WK werd er gebruik gemaakt van de Real Life training functie van de Tacx Fortius. Hiermee kan een parcours worden uitgetekend of geïmporteerd met een GPS bestand. Daarna wordt het traject weergegeven via Google Earth.

Verder lezen...() Reacties
Sep 23

Titus DI2 29er project

Nieuws

Tags; Titus, Shimano Dura Ace DI2, Fair Wheel Bikes

Titus DI2 29er project

Ondertussen is het een traditie dat Fair Wheel Bikes met een speciale fiets uitpakt op Interbike. Dit jaar is het "Titus Project-29" aan de beurt, een mountainbike met 29" wielen. Als frame werd er gekozen voor een titanium frame van Titus. Het frame werd voorzien van een Cannondale Lefty Carbon voorvork.De rest van de fiets werd afgewerkt met super lichte onderdelen van onder andere Edge, KCNC en Tune. Afgewerkt weegt de mountainbike slecht 7,3 kilogram.

Het unieke aan deze mountainbike met DI2 is dat er slecht met één shifter wordt gewerkt. Er zijn verschillende mogelijkheden, de derailleurs afzonderlijk bedienen of voor en achter samen laten schakelen. Daarbij wordt er niet zomaar gebruik gemaakt van een voor programmatie. Het nieuw ontwikkelde "brain" zorgt ervoor dat er altijd een mooie ketting lijn bekomen wordt met zo min mogelijk schakelingen vooraan.

Verder lezen...() Reacties
Sep 17

Shimano brengt kleur in je fiets

Nieuws

Tags; Shimano, SIS-SP41, SLR

Shimano brengt kleur in je fiets

Tegenwoordig zijn hippe designs niet meer weg te denken uit het peloton. Naast het design worden de onderdelen van de fietsen ook steeds meer op elkaar afgestemd. Hierbij denken we aan gekleurde zadels, stuurlint, remrubbers en kabels. Ook Shimano gaat mee met deze trend en brengt ons gekleurde kabels.

Voor het eerst brengt Shimano diverse kleuren uit in hun top kabels. Zo zullen de SIS-SP41 versnellingsgaine en SLR remgaine verkrijgbaar zijn in het wit, oranje, geel, groen, blauw en rood. Daarnaast blijven de standaard kleuren grijs en zwart ook nog steeds beschikbaar.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - 3 - Pagina: 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Registreren

Aanmelden

Links