Dec 26

Shimano Ultegra DI2 6770 elektronische groep

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra 6770, Dura Ace DI2

Shimano Ultegra DI2 6770 elektronische groep

Enkele jaren geleden bij de introductie van de Shimano Dura Ace DI2 groep waren er verschillende twijfels over het systeem. Is het geheel waterbestendig? Gaat de batterij lang genoeg mee? Er werden veel vragen bij gesteld. Maar deze vragen en twijfels zijn feilloos van tafel geveegd door de DI2 schakelgroep.

Uiteraard werd er meteen gedacht aan een goedkopere variant die in de toekomst zou volgen. Nu is ook voor het eerst het gerucht opgedoken dat Shimano in 2012 een goedkopere versie onder de Ultegra (6770) groep zal lanceren. Hiermee zal Shimano dan meteen de elektronische schakelgroep van Campagonolo counteren, die hoogst waarschijnlijk in 2012 voor consumenten zal verschijnen.

Verder lezen...() Reacties
Dec 03

Shimano Dura-Ace Di2 Satellite

Nieuws

Tags; Shimano, Dura Ace DI2, Satellite (SW-7972)

Shimano Dura-Ace Di2 Satellite

Na de uitbreiding voor de tijdrijders en Parijs-Roubaix renners, zijn nu de sprinters aan de beurt. Shimano voegt een extra paar knoppen toe aan de Di2 familie. De Dura Ace Di2 Satellite is speciaal ontwikkeld voor in de laatste rechte lijn, zodat sprinters makkelijker kunnen schakelen.

Met rechts een knop om zwaarder en links een knop om lichter te schakelen word het mogelijk te schakelen in het heetst van de strijd. De zeer compacte knoppen kunnen naar voorkeur op het stuur gemonteerd worden in verschillende posities.

Verder lezen...() Reacties
Nov 21

Lemond Revolution

Nieuws

Tags; Lemond Fitness, Greg Lemond, FitSupply

Lemond Revolution

De naam Greg Lemond, de eerste Amerikaan die de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef, kent iedereen wel. Maar het merk LeMond Fitness is tot nu toe nog niet zo gekend in de lage landen. In het gamma vinden we enkele moderne hometrainers en spinning fietsen terug. Met als parade paardje de Lemond Revolution.

Het systeem is dan ook wel degelijk revolutionair te noemen. De Revolution is vergelijkbaar met een indoor rollen systeem. Echter hier bevestig je de fiets rechtstreeks op de trainer zonder achterwiel. Dit lost meteen heel wat van de gekende problemen op. Zo heb je geen slijtage meer van de achterband, geen aangepaste snelspanner en geen verhoog voor je voorwiel nodig. Bovendien is de beste eigenschap van de Lemond Revolution misschien wel dat je feilloos kan wisselen tussen racefiets, crossfiets en mountainbike zonder aanpassingen aan de trainer.

Verder lezen...() Reacties
Nov 13

Standardized Headset Identification System

Nieuws

Tags; S.H.I.S, Cane Creek, Ritchey

Standardized Headset Identification System

Zes balhoofd fabrikanten slaan de handen in elkaar. Acros, Cane Creek, Hope, Race Face, Reset en Ritchey willen een nieuwe standaard voor balhoofden ontwikkelen. Dat er een wildgroei is aan verschillende types en verschillende maten staat buiten kijf. Met het Standardized Headset Identification System oftewel S.H.I.S. willen de zes hier een einde aan maken.

De nieuwe standaard maakt een onderscheid tussen het externe balhoofd (EC), semi-geïntegreerd balhoofd (ZS) en het geïntrigeerd balhoofd (IS). Daarnaast word er gebruikt gemaakt van vier maten; (1) vorkbuis top diameter (waar de stuurpen klemt), (2) vorkbuis onder diameter (net boven de vorkkroon), (3) balhoofdbuis top diameter en (4) balhoofdbuis onder diameter.

Verder lezen...() Reacties
Nov 11

Ritchey Classic

Nieuws

Tags; Ritchey, Classic, Fixie

Ritchey Classic

Retro is deze dagen weer helemaal in. Tal van fabrikanten spelen in op deze trend en dus ook Ritchey. De nieuwe Ritchey Classic lijn is vervaardigd uit moderne materialen met een tijdloze zilveren afwerking. De Classic onderdelen spitsen zich voornamelijk toe op fixies (fixed gear), stalen fietsen en mondere fietsen met retro design.

De Ritchey Classic onderdelen bestaan uit een mountainbike stuur, race stuur, stuurpen en zadelpen. In het mountainbike stuur zijn er twee varianten, één model met 10° buiging. Dit stuur buigt meer naar de rijder toe zonder in hoogte te veranderen. Het stuur is 660mm breed en weegt 340 gram. Het klassieke 5° model is traditioneel recht en is 560mm breed, met een gewicht van 202 gram.

Verder lezen...() Reacties
Oct 31

Avid Shorty Ultimate

Nieuws

Tags; Avid, Sram, Zdenek Stybar

Avid Shorty Ultimate

Dit weekend kunnen we volop genieten van veldrijden. Vandaag staat de Superprestige veldrit in Zonhoven op het programma en morgen de GVA-trofee op de Koppenberg. Sinds kort laat de UCI schijfremmen toe in de wedstrijden, maar tot nu toe nemen deze nog niet de bovenhand. Waarschijnlijk om verschillende redenen, zo speelt het gewicht een rol en door de standaard (race)shifters is het nog niet mogelijk om met hydraulische schijfremmen te rijden.

Vorig jaar stelde Avid de Shorty Ultimate voor op Eurobike en introduceerde hiermee een goede remset voor veldrijders. Dat bleek al snel toen Zednek Stybar Wereldkampioen werd in Tabor met Avid Shorty Ultimate remmen op zijn fiets.

Verder lezen...() Reacties
Oct 29

KMC 11 speed

Nieuws

Tags; KMC, 11 speed, X11SL, X11L

KMC 11 speed

Bij KMC vind je kettingen voor alle fietsen, van BMX tot racefiets. Laatst bijgekomen zijn de 11 speed kettingen compatibel met de 11 speed groepen van Campagnolo. Twee modellen zijn verkrijgbaar bij KMC, de X11SL en de X11L, beide verkrijgbaar in zilver (nickel) en goud (nitride gold).

Ook bied KMC een handig kettingslotje aan of de zogenaamde "MissingLink" voor 11 speed kettingen. In tegenstelling tot de 9 en 10 speed slotjes, is het 11 speed model niet terug te openen.

Verder lezen...() Reacties
Oct 28

Isaac Proton XC

Nieuws

Tags; Isaac, Proton XC, Tehava

Isaac Proton XC

Wie afgelopen weekend aanwezig was op Bike Motion heeft misschien de nieuwe mountainbike van Isaac al opgemerkt. Het nieuwe Isaac Proton XC mountainbike frame, dat in primeur werd voorgesteld op Eurobike, was ook in Utrecht te bewonderen.

De kabels lopen netjes onder de bovenbuis door, dit systeem kennen we al van onder andere de Scott frames. Op de achtertrein kan de schijfremklauw rechtstreeks gemonteerd worden op de post mout bevestiging. Veel meer is er nog niet bekend over het nieuwe carbon mountainbike frame van Isaac.

Verder lezen...() Reacties
Oct 27

Campagnolo YouTube kanaal

Nieuws

Tags; Campy Tech Lab, YouYube, Campagnolo

Campagnolo YouTube kanaal

In een vorig artikel over de elektronische Campagnolo groep kon u al lezen waarvoor Campy Tech Lab staat. De ontwikkeling en onderzoek afdeling van Campagnolo zet nu ook de deuren open voor het grote publiek. In het YouTube kanaal van Campagnolo worden er regelmatig nieuwe filmpjes geplaatst die betrekking hebben tot de laatste nieuwe technologieën die Campagnolo ontwikkelde.

In het YouTube kanaal zijn al enkel interessante filmpjes terug te vinden van het Campy Tech Lab. Onder meer over de Campagnolo aandrijving en wielen. Naast de laatste technologieën vindt je in het kanaal ook handige instructie filmpjes terug.

Verder lezen...() Reacties
Oct 25

Elektronische Campagnolo groep

Nieuws

Tags; Campagnolo, Shimano Dura Ace DI2, Pinarello

Elektronische Campagnolo groep

Onderdelen fabrikant Campagnolo heeft de laatste sprint ingezet om Shimano bij te benen. Campagnolo maakte bekend dat het Spaanse team Movistar volgend jaar zal rijden met een elektronische schakelgroep van Campagnolo. Als dit vlekkeloos verloopt wordt de nieuwe elektronische groep waarschijnlijk snel ter beschikking gesteld voor de consumenten. Al blijft dit afwachten aangezien Campagnolo al sinds 2003 tevergeefs probeert een elektronische groep op de markt te brengen.

De groep lijkt op het eerste zicht op de Shimano Dura Ace DI2 groep. Maar Campagnolo introduceerde enkele jaren geleden 11 speed en brengt dit ook over op de elektronische schakelgroep. De onderdelen hebben voorlopig het opschrift Campy Tech lab, wat zoveel is als de naam van de ontwikkeling afdeling van Campagnolo.

Verder lezen...() Reacties

1 - 2 - Pagina: 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Registreren

Aanmelden

Links