Jun 24

OffroadBiking

Nieuws

Tags; OffroadBiking, MTB Handvatten, Wielernet

OffroadBiking

Als trouwe bezoeker van Wielernet zal u wellicht gemerkt hebben dat er weinig nieuws verscheen. De oorzaak hiervan was een nieuw project waaraan achter de schermen hard werd gewerkt. Het resultaat is vandaag gelanceerd, namelijk OffroadBiking.eu.

De website OffroadBiking bied een platform voor alle offroad sporten, maar richt in het bijzonder haar pijlen op BMX, cyclocross, mountainbike en trial. U zal er dagelijks het laatste nieuws kunnen lezen, wedstrijd verslagen en uitslagen terugvinden, daarnaast ook nog pittige columns en reportages. Dit alles gepaard met boeiend foto en video materiaal.

Verder lezen...() Reacties
Jun 20

Shimano Ultegra DI2 voorgesteld

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra Di2, Dura Ace Di2

Shimano Ultegra DI2 voorgesteld

Vandaag is de Ultegra 6770 Di2 groep voorgesteld door Shimano. Eerder als verwacht, maar hierdoor duwt Shimano concurrenten Sram en Campagnolo verder in de hoek. Het grootste probleem bij grote broer Dura Ace was de prijs. Deze zal nu zakken, al wisten ze bij Shimano nog geen exacte prijs te vertellen, naar een goede 1400 euro. Een schappelijke prijs voor dit staaltje toptechniek.

De Ultegra Di2 6770 groep bevat een set shifters, batterij en voor- en achterdrailleur. De overige onderdelen worden geleend uit de nieuwe Ultegra Glossy Grey groep, deze is donkerder van kleur maar verschilt technisch niet van de huidige Ultegra 6700 groep.

Verder lezen...() Reacties
Mar 18

Campagnolo 2012 preview

Nieuws

Tags; Campagnolo, 11 Speed, CX

Campagnolo 2012 preview

Op de Tapei Cycling Show in Taiwan heeft Campagnolo enkele previews getoond voor 2012. Hieronder de Athena en Centaur groepen, cantilever remmen en wielen voor cyclocross gebruik. Voor 2012 krijgt de Athena groep er de nieuwe kleur "Deep Black" bij. Ook aan de Centaur groep word deze kleur optie toegevoegd. Meer opvallende is de "Black & Red" kleur optie, hierbij zijn de Centaur onderdelen afgewerkt met rode kleuraccenten. Technisch verschillen de 2012 Campagnolo Athena en Centaur groepen niet van de 2011 versie.

Campagnolo gaat ook voluit voor cyclocross onderdelen met een volwaardige CX lijn. Naast de aangepaste trapstellen met 46-36 verhouding, verschijnen er voor 2012 ook cantilever remsets. De Campagnolo CX remmen zijn compatibel met de 10 en 11 speed shifter, wegen 138 gram en zullen beschikbaar zijn in zwart en zilver.

Verder lezen...() Reacties
Mar 13

Shimano Ki2 kit mountainbike

Nieuws

Tags; Kristin Armstong, Shimano Dura Ace DI2, XTR

Shimano Ki2 kit mountainbike

Het elektronische Shimano Dura Ace DI2 schakelsysteem op een mountainbike is niets nieuws. Zo werd er al een Cannondale Flash afgemonteerd met DI2 en was er het Titus DI 29er project van Fair Wheel Bikes. Telkens met zelf ontworpen shifters of elektronica. De komst van de 2x10 Shimano XTR groep biedt nieuwe mogelijkheden.

Zo stak Joe Savola, echtgenoot van voormalig Wereld en Olympische kampioene Kristin Armstong, de koppen bij elkaar met enkel vrienden. Een combinatie van de XTR, DI2, Satellite shifter en zelf ontwikkelde onderdelen vormen de Ki2 kit. Hierin vinden we de beugels waarin de DI2 Satellite shifters passen. Deze kunnen zonder extra klemmen, aan het stuur, bevestigd worden aan de remhendel. Een probleem was de grote vertanding van een mountainbike cassette die oploopt tot 36 tanden. Daarom werd er ook gewerkt aan een aangepaste derailleurkooi die de huidige van de DI2 achterderailleur vervangt.

Verder lezen...() Reacties
Mar 06

Shimano 2011 update

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra glossy grey, Tiagra 4600

Shimano 2011 update

Vanaf deze zomer krijgen verschillende Shimano producten een update. Dit zowel bij de race- als mountainbike onderdelen. Voor de mountainbike zien we een vernieuwde Deore groep waarbij de 10 speed Dyna-Sys technologie wordt geïntroduceerd. Vooraan worden de 3 tandbladen behouden en achteraan wordt er 1 kroontje toegevoegd. Voor het trapstel is er de combinatie 42-32-24 en achteraan 11/34 en 11/36. De Deore 10 speed groep krijg ook een vernieuwde HG-X ketting. Bij de schrijfremmen wordt er gebruik gemaakt van de Servo Wave technologie, dit geeft een krachtigere en meer doseerbare remwerking die bovendien makkelijk te ontluchten is.

Ook bij de SLX groep vinden we de Servo Wave technologie terug samen met de Ice technologie, die we kennen van de XTR groep. Dit zorgt voor een betere koeling en remwerking tijdens lange afdalingen. Zowel de vernieuwde Deore 10 speed Dyna-Sys groep als de SLX remset verschijnen rond juni.

Verder lezen...() Reacties
Feb 27

Tune U20 MTB slechts 22 gram

Nieuws

Tags; Tune, U20 MTB, DC15

Tune U20 MTB slechts 22 gram

Begin deze maand stelde Tune het lichtgewicht DC15 steekas voor. Nu vestig Tune een wereldrecord met de lichtste snelspanners voor de mountainbike. De Tune U20 MTB is een nieuwe generatie lichtgewicht snelspanners die afklokken op 22 gram per paar. Hiermee is dit de lichtste snelspanner in de wereld voor mountainbikes. Voor de racefiets was de U20 al eerder verkrijgbaar en vanaf nu dus ook voor de mountainbike.

De as is vervaardigd uit carbon en dit verklaart het lage gewicht. Aan het begin en uiteinde zijn er titanium buisje op de as gelijmd. Het gelijmde oppervlak is twee maal zo groot gemaakt als nodig, hierdoor wordt er hoge veiligheid gegarandeerd. Een bewijs hiervan is dat er geen rijder gewicht limiet geld voor de U20 MTB snelspanners.

Verder lezen...() Reacties
Feb 24

Sram Red Black

Nieuws

Tags; Sram, Red, Black

Sram Red Black

Vorige zomer kleurde de Sram Red groep geel voor de gelimiteerde Tour editie. Na dit succes pakt Sram uit met een zwarte afwerking voor hun top groep. De normaal grijze Sram Red groep krijgt een blikende zwarte afwerking en ziet er hierdoor nog strakker uit. Op de onderdelen vinden we nog steeds de zilverkleurige details met rode accenten terug.

Technisch veranderd er niets aan de groep, enkel de kleur. De groep bevat shifters, voor en achter derailleur, remmen, cassette (inclusief 11-28 optie), trapstel met zwart geadoniseerde tandbladen, ketting en trapas met keramische lagers. Ook claimt Sram nog steeds de lichtste groep op de markt te hebben, in de BB30 versie, met 1800 gram.

Verder lezen...() Reacties
Feb 15

Campagnolo winter check-up

Nieuws

Tags; Campagnolo, Pro-shop dealer, 11 speed

Campagnolo winter check-up

Net zoals we met de wagen naar de garage gaan voor een winter nazicht is dit ook de ideale periode om je fiets te laten nakijken. Zo fiets je in de zomer zonder zorgen en met een fiets die technisch in orde is. De Italiaanse onderdelen fabrikant Campagnolo organiseert een opmerkelijke actie; "Campagnolo winter check-up".

Laat je fiets nakijken bij een Campagnolo Pro-shop dealer en ontvang 20% korting op de onderdelen die dienen vervangen te worden. De actie loopt zowel in Belgi├ź als Nederland. U kan terecht bij u dealer van 1 tot en met 31 maart.

Verder lezen...() Reacties
Feb 13

BB30 adapter

Nieuws

Tags; Wheels Manufacturing, Sram, Campagnolo

BB30 adapter

Wat als je een frame met de BB30 standaard koopt en je een traditioneel trapstel bezit? Je traditionele trapstel vervangen door een BB30 exemplaar... maar er zijn ook alternatieve oplossingen. Ondertussen ontwikkelde al heel wat fabrikanten een adapter van traditioneel naar BB30. Met deze adapters verklein je de diameter voor de as van je trapstel.

De bekendste fabrikanten die deze oplossing aanbieden zijn KCNC (Shimano), Wheels Manufacturing (Shimano & Sram) en Campagnolo. Er twee verschillende adapters, voor de racefiets (68mm) en mountainbike (73mm). Bij KCNC zijn er 2 versie te verkrijgen, BB30 RD en BB30 XC geleverd met 3 spacers (om van 68mm naar 73mm te gaan). Hierbij is er ook nog de keuze tussen de kleuren zwart, rood en goud. De adapters van Wheels Manufacturing hebben geen geleidingsbus en zijn zowel voor de racefiets als mountainbike te gebruiken (ook is er geen verschil tussen links en rechts).

Verder lezen...() Reacties
Feb 08

Tune DC15

Nieuws

Tags; Tune, DC15, Wielernet

Tune DC15

Meer en meer zien we steekassen op gewone (xc) mountainbikes. Nadeel van dit systeem tegenover de traditionele snelspanner is het gewicht. Maar daar weet de Duitse fabrikant Tune wel raad mee. Naast de standaard DC16 en DC17 snelspanners voor de mountainbike ontwikkelde Tune de DC15 steekas.

Deze is momenteel beschikbaar voor Fox en DT-Swiss vorken. Er wordt nog gewerkt aan een model compatibel met Marzocchi en Rock Shox. Tegenover de standaard steekas van Fox wordt er 50 gram bespaard en klokt de DC15 43 gram op de weegschaal.

Verder lezen...() Reacties

1 - Pagina: 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Registreren

Aanmelden

Links