Feb 22

Campagnolo 80th Anniversary Super Record

Nieuws

Tags; Campagnolo, 80th Anniversary, 11 speed

Campagnolo 80th Anniversary Super Record

Campagnolo blaast 30 kaarsjes uit. Om dit te vieren lanceert de Italiaanse fabrikant een speciale "80th Anniversary Super Record" groep. De mechanische 11 speed groep wordt voor de gelegenheid mat afgewerkt en heeft een speciale '80th Anniversary' opdruk op de componenten in plaats van de standaard logo's. Geleverd in een speciale box, met genummerd certificaat en bijpassende drinkfleshouder is deze groep een echt hebbeding.

De speciale Campagnolo Super Record groep is leverbaar in 170, 172.5 en 175mm cranks en dit met de optie compact 50/34 of de standaard 52/39 en 53/39. De groep weegt 1862 gram.

Verder lezen...() Reacties
Oct 13

Tacx Trainer Software 4

Nieuws

Tags; Tacx, Vortex, Stardealers

Tacx Trainer Software 4

De winter staat voor de deur en de rollen worden weer van onder het stof gehaald. Binnen fietsen stond vroeger garant voor een saaie training. Reeds enkele jaren zijn er interactieve systemen verkrijgbaar die de rollentraining een stuk aangenamer moeten maken.

Zo is het Nederlandse bedrijf Tacx pionier in de virtuele trainers. Bij Tacx zijn er voor deze winter enkele nieuwigheden. Zo kregen al de Virtual Reality trainers een "i" voor hun naam en verdween de Fortius uit het gamma. Nu blijven de i-Genius Multiplayer, i-Genius, i-Vortex en i-Flow nog over, standaard uitgerust om virtueel te rijden. Waarbij de Vortex nu een combinatie is tussen een Virtual Reality trainer en een ergotrainer. Deze kan dus niet meer aangekocht worden als zijnde enkel ergotrainer.

Verder lezen...() Reacties
Sep 21

Wowow Wo255 led lamp

Nieuws

Tags; Wowow, Wo255, Wielernet

Wowow Wo255 led lamp

Wie 's morgens of 's avonds fiets weet dat dit niet altijd een pretje is. Het toenemende autoverkeer en de soms slecht liggende fietspaden kunnen een hekelpunt zijn. Je zichtbaar maken en een goede fietverlichting is dus van groot belang.

Laat dat nu net de sterkte zijn van Wowow, als specialist van reflecterende kleding en fietsverlichting. In het uitgebreide gamma vind je alle mogelijke reflecterende kledij, accessoires en verlichting. Wielernet kreeg de kans van Wowow om de Wo255 USB led verlichting te testen.

Verder lezen...() Reacties
Sep 12

Look S-Track

Nieuws

Tags; Look, S-Track, Christophe Sauser

Look S-Track

Als opvolger van de Quartz mountainbike pedalen stelde Look de nieuwe S-Track voor op Eurobike. De naam komt van de s-vormige veer die ervoor moet zorgen dat je steeds vast in de pedalen blijft zitten. Wat bij de vorige modellen wel eens een heikel punt kon zijn.

Het nieuwe ontwerp zorgt voor een maximaal contact oppervlak van 200mm2. Dit is met een opzetstuk makkelijk uit te breiden naar een nog groter (870mm2) oppervlak voor all-mountain gebruik. Een goede kracht overbrenging is bij de S-Track dus gegarandeerd.

Verder lezen...() Reacties
Jul 25

Eddy Merckx EMX-525

Nieuws

Tags; Eddy Merckx, Campagnolo, 11 Speed

Eddy Merckx EMX-525

Vandaag is Eddy Merckx gestart aan een trip naar Londen. Als Belgische ambassadeur voor de fiets onderneemt Merckx een fietstocht van Brussel naar Londen. De tocht werd opgedeeld in 3 etappes goed voor 350 kilometer. Hiervoor werd er een heus peloton samengesteld met andere Olympische medaille winnaars en enkele prominenten. Als de tocht naar planning verloopt komt de groep op 27 juli in het Belgium House in Londen aan.

Bij Eddy Merckx Cycles spelen ze handig in op de publiciteit die Merckx krijg omtrent dit project. Zo werd Eddy voorzien van een gloednieuwe EMX- 525 fiets met aangepast "Belgisch" design. "Het EMX-525 zal het parade paardje worden van de 2013 collectie" luidt het bij Eddy Merckx Cycles.

Verder lezen...() Reacties
May 15

Shimano Dura Ace 9000 11 speed

Nieuws

Tags; Shimano, Dura Ace, 11 Speed

Shimano Dura Ace 9000 11 speed

In navolging van Campagnolo pakt Shimano binnenkort uit met een nieuwe Dura Ace groep voorzien van 11 kroontjes. De groep zal zowel elektronische als mechanische beschikbaar zijn. Niet enkel het design werd aangepakt ook technische zijn er enkele verbeteringen ten opzichte van de vorige Dura Ace 7900 groep.

De shifters van de Shimano Dura Ace 9000 groep zijn voor de mechanische versie ergonomischer geworden waardoor deze beter in de hand moeten liggen. Bij de elektronische shifters zijn de connectoren verkleind, zoals bij de Ultergra Di2 groep, hierdoor kan gebruik worden gemaakt van dunnere kabels.

Verder lezen...() Reacties
Nov 07

Campagnolo EPS

Nieuws

Tags; Campagnolo, 11 speed, EPS

Campagnolo EPS

Campagnolo liefhebbers hebben lang uitgekeken naar dit moment. Eindelijk is het zo ver, de elektronische schakelgroep van Campagnolo is officieel voorgesteld. Onder de naam EPS, wat staat voor "Electronic Power Shift", lanceert Campagnolo 2 elektronische groepen in Record en Super Record kwaliteit.

Nieuw voor de Record EPS en Super Record EPS groepen zijn de shifters, voor- en achterderialleur, het batterijpakket en het zogenoemde 'brain'. Het trapstel, remmen, ketting en cassette worden overgenomen van de mechanische groep. Met een gewicht van 2,100 gram zou de Campa Super Record EPS het 200 gram beter doen dan de Dura Ace DI2 groep van concurrent Shimano.

Verder lezen...() Reacties
Sep 16

Tacx Genius

Nieuws

Tags; Tacx, Genius, Stardealers

Tacx Genius

Met de Genius virtual realty trainer heeft Tacx een nieuw stokpaardje in het gamma. Sinds de ontwikkeling van de Bushido is Tacx de weg ingeslagen van draadloze communicatie. Dit is ook terug te vinden op de Tacx Genius. De communicatie tussen de rem, interface en computer (pc) voorloopt draadloos. Er is wel nog netspanning vereist om de Genius van de nodig stroom te voorzien.

Er wordt gebruik gemaakt van de ANT technologie waardoor er ook andere ANT toepassingen kunnen geïntrigeerd worden in het systeem. Ook aan de motorrem werd gesleuteld, deze ziet er niet alleen anders uit als bij de Fortius, maar kan ook een hoog vermogen creëren bij lage snelheden. Hierdoor worden de simulaties en het klimwerk nog realistischer.

Verder lezen...() Reacties
Sep 09

Isaac Kaon

Nieuws

Tags; Isaac, Kaon, Tehava

Isaac Kaon

Omdat degelijke carbon fietsen voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn komt Isaac met een nieuw instap model. De Kaon is een UD monocoque carbon kader beschikbaar in 6 maten (van 50 - 60 cm). Als voorvork werd geopteerd voor een "tapered" (kegelvormig) model, deze is onderaan breder en bied extra stijfheid. Dit zien we ook terug op alle duurdere modellen van Isaac.

De Isaac fiets word volledig afgemonteerd met Shimano 105 componenten en voorzien van een compact trapstel (niet met tripel zoals te zien op de afbeeldingen). Voor de wielen werd ook gekozen voor Shimano, dat met het R-500 wielset een prima stel wielen bied voor deze instapper. Op degelijkheid werd niet bespaard en dat toont zich ook in de afmontage. Zowel het stuur, stuurpen als zadelpen zijn van FSA en het zadel van Selle Italia.

Verder lezen...() Reacties
Jul 15

Michelin Pro4

Nieuws

Tags; Michelin, Pro4, AG2R

Michelin Pro4

Een nieuwe band is opkomt bij Michelin, dat als 120 jaar actief is in het maken van fiets banden. De Michelin Pro4 moet beter presteren en langer meegaan dan zijn voorganger de Pro (Race) 3. In natte omstandigheden zou er een verbetering zijn van 16% meer grip door een nieuw dual compound loopvlak.

Bij Michelin hebben ze ingezien dat een lage rolweerstand en hoge lekbestendigheid moeilijk te combineren valt in één band. Daarom komen er van de Pro4 vier verschillende versies met specifieke eigenschappen op de markt.

Verder lezen...() Reacties

Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Registreren

Aanmelden

Links