Feb 20

Easy Washer mobiele reiniger

Werkplaats

Tags; Easy Washer, EX-1028, EX-1030, Wielernet

Easy Washer mobiele reiniger

Iedereen kent het fenomeen wel, na een vermoeiende mountainbike toertocht in de rij staan om je fiets te kunnen afspuiten. De mobiele reiniger van Easy Washer bied hier de oplossing. Ook voor mensen die in de stad wonen is deze mobiele reiniger een goed alternatief in plaats van de tuinslang.

In het gamma van Easy Washer worden twee modellen aangeboden. Het EX-1028 model heeft een 17 liter grote water tank en naast de 12 volt aansluiting voor in de wagen ook een oplaadbare interne accu. Het compactere model EX-1030 heeft enkel de 12 volt aansluiting en een water tank van 15 liter. Beide modellen worden geleverd met een uitgebreid accessoire pakket. Hierin vinden we een 6m lange slang met pistool terug, een borstel met zeepreservoir, draagband en een douchekop. Deze laatste is handig bij een fietsvakantie omdat de Easy Washer gevuld kan worden met water tot 45° C.

Gesponsorde linksWielernet kreeg de mogelijkheid om de Easy Washer EX-1028 aan een test te ontwerpen. Na een mountainbike rit werd de Easy Washer gevuld met water, de slang vast geklikt en kon het afspuiten van de fiets beginnen. Meer is er niet nodig om van start te gaan met de Easy Washer. Bovendien is de water tank los te koppelen van het onderstel zodat je niet heel het toestel dient mee te nemen naar de kraan.

Easy Washer vullen met waterSlang aansluiten op de Easy Washer

De druk is regelbaar tussen 3 en 9 bar via het pistool. Wat meteen opviel is dat de druk perfect is voor het kuisen van de fiets zonder schrik te hebben om de lagers te beschadigen (wat wel het geval is met een hogedrukreiniger). Voor hardnekkige en opgedroogde modder dien je wel van dicht bij (+- 30cm) te spuiten om deze te verwijderen. Maar de Easy Washer doet perfect wat van het toestel verwacht word. Op het einde van de rit is de fiets proper zoals het hoort.

Fiets voor het afspuiten met de Easy WasherModder makkelijk van de banden afspuitenDe rest van de fiets afspuitenFiets na het afspuiten met de Easy Washer

Om na de tocht snel even de fiets af te spuiten is de Easy Washer een zeer leuk toestel. Je vertrekt met een propere fiets, en koffer, naar huis zonder een kwartier bezweet te hebben staan aanschuiven bij de afspuitstand. Ook voor fietser die in de stad wonen is dit de ideale oplossing. De Easy Washer is uiteraard niet beperkt tot het afspuiten van een fiets maar kan ook gebruikt worden bij het kuisen van de wagen.

Het EX-1028 model van Easy Washer kost 179,95 euro, het compacter EX-1030 model 129,95 euro. Daarnaast is er nog een externe oplaadbare accu (EX-1072) verkrijgbaar voor 49,95 euro die ook dienst doet als lamp. Ook zijn er verschillende kleine onderdelen zoals zekeringen, o-ringen en de interne accu los verkrijgbaar. De Easy Washer is dus een goed en duurzaam toestel dat bij defect kan voorzien worden van nieuwe onderdelen.

Informatie over de mobiele reiniger kan u ook terug vinden op de website van Easy Washer.

Easy Washer mobiele reinigerVuldop van de Easy WasherAan en uit knop met keuze tussen interne accu of 12 volt aansluiting12 volt aansluiting voor in de wagenHandig opberg net voor de slang aan de zijkant van de Easy WasherWater tank los gekoppeld van het onderstelAccessoires van de Easy WasherGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links