Feb 13

BB30 adapter

Nieuws

Tags; Wheels Manufacturing, Sram, Campagnolo

BB30 adapter

Wat als je een frame met de BB30 standaard koopt en je een traditioneel trapstel bezit? Je traditionele trapstel vervangen door een BB30 exemplaar... maar er zijn ook alternatieve oplossingen. Ondertussen ontwikkelde al heel wat fabrikanten een adapter van traditioneel naar BB30. Met deze adapters verklein je de diameter voor de as van je trapstel.

De bekendste fabrikanten die deze oplossing aanbieden zijn KCNC (Shimano), Wheels Manufacturing (Shimano & Sram) en Campagnolo. Er twee verschillende adapters, voor de racefiets (68mm) en mountainbike (73mm). Bij KCNC zijn er 2 versie te verkrijgen, BB30 RD en BB30 XC geleverd met 3 spacers (om van 68mm naar 73mm te gaan). Hierbij is er ook nog de keuze tussen de kleuren zwart, rood en goud. De adapters van Wheels Manufacturing hebben geen geleidingsbus en zijn zowel voor de racefiets als mountainbike te gebruiken (ook is er geen verschil tussen links en rechts).

Gesponsorde linksSram gaat zelf nog een stap verder en bied een kit aan om een BB30 trapashuis om te bouwen naar een trapashuis met BSA draad. Je perst de adaptor voorzien van wat locktide in het BB30 trapashuis en je hebt weer BSA draad.

Meer en meer frames verschijnen met de BB30 standaard en daarom zijn de adapters welkom. Anders is een BB30 frame in combinatie met een Shimano trapstel bv. niet mogelijk. De vraag blijft echter als BB30 ooit de nieuwe standaard word zolang Shimano en Campagnolo de boot afhouden.

BB30 adapters van KCNCBB30 adapters van Wheels ManufacturingBB30 adapters van Wheels ManufacturingBB30 adapters van CampagnoloSram adapter van BB30 naar BSASram adapter van BB30 naar BSAGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links