Dec 26

Shimano Ultegra DI2 6770 elektronische groep

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra 6770, Dura Ace DI2

Shimano Ultegra DI2 6770 elektronische groep

Enkele jaren geleden bij de introductie van de Shimano Dura Ace DI2 groep waren er verschillende twijfels over het systeem. Is het geheel waterbestendig? Gaat de batterij lang genoeg mee? Er werden veel vragen bij gesteld. Maar deze vragen en twijfels zijn feilloos van tafel geveegd door de DI2 schakelgroep.

Uiteraard werd er meteen gedacht aan een goedkopere variant die in de toekomst zou volgen. Nu is ook voor het eerst het gerucht opgedoken dat Shimano in 2012 een goedkopere versie onder de Ultegra (6770) groep zal lanceren. Hiermee zal Shimano dan meteen de elektronische schakelgroep van Campagonolo counteren, die hoogst waarschijnlijk in 2012 voor consumenten zal verschijnen.

Gesponsorde linksZoals bij de Shimano Dura Ace DI2 groep zal er voor de Ultegra versie het huidige trapstel, remmen, ketting en cassette worden behouden. De Amerikaanse PR verantwoordelijk Devin Walton wilt dit gerucht niet bevestigen. "We geven geen officieel commentaar" en "details over nieuwe groepen worden niet vrijgegeven tot dat deze de kwaliteit standaard hebben behaald", luidt het bij Shimano.

In 2012 zullen we waarschijnlijk dus heel wat elektronisch schakel geweld voorgeschoteld krijgen. Shimano wil de concurrentie een stap voorblijven met een meer betaalbare groep. Derde speler op de markt Sram hinkt hopeloos achterop.Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links