Oct 31

Avid Shorty Ultimate

Nieuws

Tags; Avid, Sram, Zdenek Stybar

Avid Shorty Ultimate

Dit weekend kunnen we volop genieten van veldrijden. Vandaag staat de Superprestige veldrit in Zonhoven op het programma en morgen de GVA-trofee op de Koppenberg. Sinds kort laat de UCI schijfremmen toe in de wedstrijden, maar tot nu toe nemen deze nog niet de bovenhand. Waarschijnlijk om verschillende redenen, zo speelt het gewicht een rol en door de standaard (race)shifters is het nog niet mogelijk om met hydraulische schijfremmen te rijden.

Vorig jaar stelde Avid de Shorty Ultimate voor op Eurobike en introduceerde hiermee een goede remset voor veldrijders. Dat bleek al snel toen Zednek Stybar Wereldkampioen werd in Tabor met Avid Shorty Ultimate remmen op zijn fiets.

Gesponsorde linksOpvallend aan de remmen van Avid is dat deze op 2 manieren gemonteerd kunnen worden. Monteer je de remmen kort heb je meer remkracht, monteer je de remmen wijd heb je meer ruimte voor modder door te laten. Nieuw voor het 2011 model is de regelschroef op de rem. Zo kan de remkabel makkelijk worden bij gespannen. Het gewicht per set bedraagt 115 gram, hiermee heeft Avid niet de lichtste remmen op de markt. De Avid Ultimate Shorty is uiteraard 100% compatibel met Sram shifters. Maar ook met de nieuw Shimano Shifters die een iets langere remweg hebben.

Avid Shorty UltimateGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links