Nov 15

Corima Aero+ tubeless

Wielen

Tags; Corima, Hutchinson, Fulcrum

Corima Aero+ tubeless

Sinds kort kun je bij Corima de Aero+ tubeless wielen kopen. Hiermee is Corima de eerste die tubeless wielen in carbon uitbrengt voor de race fiets. Het tubeless rijden komt overgewaaid van het mountainbiken, hier is tubeless al lang een gevestigde waarde. Sinds enkele jaren proberen verschillende fabrikanten dit over te zetten naar de race fiets, zo kun je al verschillende jaren tubeless banden kopen maar waren er zo goed als geen wielen voor beschikbaar.

Sinds dit jaar heeft naast Corima ook onder andere Fulcrum en Shimano standaard een wielset in hun gamma, welke geschikt is voor tubeless gebruik. Ook meer en meer banden fabrikanten ontwikkelen tubeless banden voor de race fiets, met Hutchinson op kop.

Gesponsorde linksHet verschil met een standaard buitenband is dat je daarbij ook een binnenband nodig hebt. Bij tubeless is dit verleden tijd, je hebt enkel de speciale tubeless buitenband nodig en een aangepast wiel (velg). Voordeel hiervan is dat er geen wrijving meer ontstaat tussen de binnen en buitenband en dat de zogenaamde 'snakebite' (lek rijden door de binnenband tegen de velg te drukken) verleden tijd is.

De Corima Aero+ wegen 1550 gram, wat 10 gram lichter zou zijn dan de Aero+ voor gewone banden. Van voor bevinden zich 18 Sapim CX spaken en achteraan 20. Bij aankoop van de wielen word ook een set Hutchinson Fusion 2 tubeless banden geleverd. De wielen zijn te koop voor 1789 euro, bestellen kan via www.corima.com.

Corima Aero+ tubelessGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links