Oct 21

Parktool 2011

Werkplaats

Tags; Parktool, Shimano, Effetto Mariposa

Parktool 2011

Elke fietser die zelf aan de fiets sleutel heeft goed gereedschap nodig. Het Amerikaanse Parktool is hiervoor zowat de referentie. Voor 2011 breidt Parktool het gamma weer uit met enkel nieuwe gereedschappen. Hieronder bespreken we enkele van deze nieuwe gereedschappen.

De HMR-4 hamer van Parktool heeft naast de traditionele slagkop, die je bij een hamer verwacht, aan de andere zijde een kunststof kop. Deze is speciaal bedoeld voor de montage van trapstellen met een as (of te wel het Shimano Hollowtec II principe). Soms schuift de as van het trapstel moeilijk door de stofkappen van de lagers, de HRM-4 is hierop het antwoord. Zonder het trapstel te beschadigen kunnen de trapstellen nu met iets "hardere hand" gemonteerd worden.

Gesponsorde linksParktool HRM-4

Een ander gereedschap voor de- en montage van deze trapstellen is de Parktool BBT-10. Dit kleine gereedschap is bedoeld voor de schroef waarmee de spelling van de trapstellen wordt afgeregeld. Let wel op bij montage, want door de grote grepen draai je de schroef makkelijk te vast. Deze schroef mag maximum vastgezet worden op 2Nm.

Parktool BBT-10

Bij hedendaagse wielen krijgen we vaak te maken met aërodynamische spaken. Bij het bijstellen van een wiel draaien deze spaken vaak mee. Met de Parktool BSH-4 kan dit vermeden worden. Met 4 openingen past dit gereedschap op de meeste aërodynamische spaken.

Parktool BSH-4

Iedereen die wel eens carbon heeft gezaagd met een standaard zaagblad weet dat deze na één maal zagen al behoorlijk bot is. Eerder kwam Effetto Mariposa al op de proppen met de Carbocut. Een zaag met speciale zaagbladen voor carbon. Ook Parktool brengt ons nu een speciaal zaagblad CSB-1 voor carbon. Verschillend met de Carbocut is dat dit zaagblad naast in de Parktool SAW-1 ook in standaard (12") zagen past.

Parktool CSB-1

Nadeel van deze zaagbladen is dat deze niet meer met de standaard zaaggeleiders kunnen gebruikt worden. Ook hier weet Parktool een mouw aan te passen met de herwerkte SG-8 met bredere opening voor het zaagblad. Al is de huidige zaaggeleider SG-6 van Parktool ook makkelijk aan te passen met 2 dunne rondellen.

Parktool SG-8

Een gereedschap eerder gericht aan professionals is de Parktool DP-1 "dummy" pedaal. In wielershops worden vaak de pedalen door de klant als laatste onderdeel gekozen. Bij het opbouwen en afstellen van de fiets moet je natuurlijk kunnen draaien met het trapstel en hier komt de DP-1 ter hulp. Gewoon in de voorziene opening voor het pedaal duwen en draaien maar.

Parktool DP-1

In het 2011 gamma van Parktool vinden we ook twee nieuwe ketting zwepen terug voor het demonteren van cassettes. De Parktool SR-11 is specifiek bedoeld voor 11 speed cassettes en de SR-18 voor 1/8 singlespeed tandwielen. Deze laatste speelt in op de trend van singlespeed en fixed gear fietsen.

Parktool SR-11Parktool SR-18

Krijg je tot slot dorst van het sleutelen aan je fiets voorziet Parktool de handige BO-5 fles opener. Deze uitgebouwde drinkfleshouder dient bevestigd te worden tegen een muur. Bij het open valt de kroonkurk dan netjes in de drinkfles.

Parktool BO-5

Meer informatie over het gereedschap van Parktool vindt u op de website van Parktool.Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links