Oct 01

Schwalbe 2011 goes Fixie

Nieuws

Tags; Schwalbe, Durano Skid, Insider

Schwalbe 2011 goes Fixie

Fixed gear of de zogenaamde "fixie" fietsen duiken meer en meer op in het straatbeeld. Een fixie is een fiets met maar één versnelling en wordt vaak gebruik zonder remmen. Afkomstig uit de grootsteden en voornamelijk geliefd bij fietskoeriers. Ook bandenfabrikant Schwalbe is deze trend niet ontgaan en speelt hierop in.

In het 2011 gamma van Schwalbe vinden we de nieuwe Durano Skid band terug. De term "skidden" staat voor het tegen houden van de vaste versnelling en wordt gebruik om te remmen met een fixie fiets. Door deze methode te gebruiken zijn traditionele remmen overbodig. De techniek vraagt wel enige oefening en stelt de achterband zwaar op de proef. De Schwalbe Durano Skid kreeg dan ook een bijzonder dikke laag rubber en ook een robuuste zijwand.

Gesponsorde linksDaarnaast heeft Schwalbe de reeds bestaande Durano band voorzien van enkele opvallende kleuren. Zo is de Schwalbe Durano vanaf heden ook verkrijgbaar in het wit, (klassiek) bruin en groen.

Ook opvallende en helemaal nieuw in het 2011 gamma is de Schwalbe Insider. Een band, naar voorbeeld van Tacx, specifiek ontwikkeld voor rollen training. De band heeft een compound die de wrijving verminderd en extra lang meegaat. Voor buiten gebruik is de Insider niet geschikt.

Zowel de Schwalbe Durano Skid als de Schwable Durano zijn verkrijgbaar als vouwband in 700x25c (25-662). De Schwalbe Insider is verkrijgbaar als vouwband in 700x23c (23-662, racefiets) en in 26x1,35 (35-559, mountainbike).

Schwalbe Durano SkidSchwalbe DuranoSchwalbe InsiderGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links