Sep 30

Tacx Vortex

Nieuws

Tags; Tacx, Vortex, Stardealers

Tacx Vortex

Vorige week kon u bij Wielernet al lezen hoe de Belgische selectie zich voorbereiden op de Tacx trainers voor het WK. Bij Tacx zitten ze uiteraard ook niet stil en presenteerde ze de nieuwe Tacx Vortex trainer. Deze ergotrainer is afgeleid van de Tacx Bushido.

Helemaal draadloos is de Vortex niet want netspanning is vereist. De communicatie tussen de stuurcomputer en rem is wel draadloos. Ook is er geen aparte kabel voor de cadans meting meer nodig, deze wordt berekend in de rem. De Tacx Vortex bevat geen geheugen, de hellingshoek en het vermogen dienen handmatig worden ingesteld. De stuurcomputer heeft een groot display, net als de Tacx Bushido.

Gesponsorde linksOok de Vortex is net als de Bushido, mits een upgrade kit, aan de computer te koppelen. Doormiddel van de Tacx Trainer software en een ANT USB stick kan de trainer draadloos aangesloten worden. De Tacx Vortex trainer kan dan gebruikt worden met dezelfde mogelijkheden als de andere Tacx Virtual Reality trainers.

De Tacx Vortex wordt geleverd inclusief een Skyliner voorwiel steun. Midden oktober zal de nieuwe trainer verkrijgbaar zijn in de winkels. Een adviesprijs is nog niet bekend, al zal deze een stuk lager liggen dan de Bushido.

Tacx VortexTacx VortexTacx VortexTacx VortexGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links