Sep 27

FSA Vision Metron

Tijdrit

Tags; FSA, Vision, Metron

FSA Vision Metron

Fabrikant FSA produceert al enkele jaren onder de naam Vision specifieke onderdelen voor tijdrit/triatlon gebruik. Onlangs is de nieuwe Vision Metron groep voorgesteld. Deze groep bevat (barend) shifters, voorderailleur, achterderailleur en een cassette. Daarnaast wordt de groep vervolledigd met het bestaande Vision Trimax Carbon trapstel.

In het oog springen de speciale barend shifters die lijken op mini remhendels. Maar dat is slechts schijn, het zijn wel degelijk goed doordachte aërodynamische barend shifters. Het idee achter de Metron shifters is dat de rijder kan schakelen zonder de hand of de pols uit positie te moeten halen. Opschakelen gebruikt door aan de hendel te trekken, achteraan kun je maximaal 3 kroontje in één beweging opschakelen. Om terug af te schakelen dient er met de duim op de schifter (body) gedrukt te worden.

Gesponsorde linksDe schifters zijn compatibel met Shimano. Indien gebruik met de Shimano Dura Ace groep dient wel voor de 7800 gekozen te worden, de nieuwe 7900 is niet compatibel. De Metron shifters hebben een gewicht van 194 gram.

Onder de Vision Metron groep vinden we ook nog een carbon achterderailleur terug. Standaard is deze voorzien van keramische derailleurwieltjes. Op de weegschaal klokt de achterderailleur 139 gram.

De voorderailleur heeft een carbon kooi (op de foto ziet u het prototype met aluminium kooi). Op de weegschaal geeft de voorderailleur 75 gram aan, de carbon kooi doet hier slecht 4 gram vanaf.

In de Vision Metron groep vinden we ook nog een gefreesde cassette terug. Niet in één stuk zoals de Sram Red cassette, hier zijn de kroontjes met pinnen aan elkaar bevestigd. De cassette is beschikbaar in 11-21 en 11-23. De cassette met sluitring weegt 173 gram.

Vanaf januari 2011 zou de Vision Metron groep beschikbaar zijn voor consumenten. Een prijs is nog niet bekend. De Metron groep zal verkocht worden als groepset, dus inclusief trapstel en keramische BB cups. Het bijhorende trapstel Trimax Carbon wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Metron trapstel.

Hieronder kan u een video bekijken over de werking van de Vision Metron shifters.FSA Vision MetronFSA Vision MetronFSA Vision MetronFSA Vision MetronFSA Vision MetronFSA Vision MetronFSA Vision MetronFSA Vision MetronFSA Vision Metron

Bron/video/foto's; BikerumorGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links