Sep 23

Titus DI2 29er project

Nieuws

Tags; Titus, Shimano Dura Ace DI2, Fair Wheel Bikes

Titus DI2 29er project

Ondertussen is het een traditie dat Fair Wheel Bikes met een speciale fiets uitpakt op Interbike. Dit jaar is het "Titus Project-29" aan de beurt, een mountainbike met 29" wielen. Als frame werd er gekozen voor een titanium frame van Titus. Het frame werd voorzien van een Cannondale Lefty Carbon voorvork.De rest van de fiets werd afgewerkt met super lichte onderdelen van onder andere Edge, KCNC en Tune. Afgewerkt weegt de mountainbike slecht 7,3 kilogram.

Het unieke aan deze mountainbike met DI2 is dat er slecht met één shifter wordt gewerkt. Er zijn verschillende mogelijkheden, de derailleurs afzonderlijk bedienen of voor en achter samen laten schakelen. Daarbij wordt er niet zomaar gebruik gemaakt van een voor programmatie. Het nieuw ontwikkelde "brain" zorgt ervoor dat er altijd een mooie ketting lijn bekomen wordt met zo min mogelijk schakelingen vooraan.

Gesponsorde linksOok manueel schakelen is mogelijk. Voor bijvoorbeeld met de voorderailleur te schakelen worden beide knoppen ingehouden. Aangezien het een dubbel trapstel betreft dient er geen richting te worden aangegeven. Achter op en af schakelen gebeurt gewoon met de linkse en rechtse knop.

Nog een leuke functie is dat je alle versnellingen in één klik kan op of af schakelen. Hierbij werd zelfs de snelheid beperkt zodat je ketting niet afloopt. Maar zelfs nu kan je in 1 seconden van de hoogste naar de laagste versnelling schakelen en omgekeerd.

Een prachtig staaltje techniek. Volgens de maker van het nieuwe "brain" is nog veel meer mogelijk. Jeff Roberson; "Als je er aan kan denken, is het waarschijnlijk mogelijk."

Om de fiets zo strak mogelijk te houden werd het nieuwe "brain" verborgen in de stuurpen. Ook de kabels zijn netjes weggewerkt in het frame en zelfs de batterij verdween in de zadelpenbuis.

Titus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectTitus DI2 29er projectGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links