Aug 19

Sapim Superspoke

Wielen

Tags; Tune, Sapim, AX-Lightness

Sapim Superspoke

De Duitse fabrikant van lichte onderdelen Tune heeft in samenwerking met de Belgische spaken fabrikant Sapim een nieuwe super lichte spaak ontwikkeld. De spaak krijgt de naam "Superspoke" opgespeld. De nieuwe spaak is specifiek ontwikkeld voor lichte wielsets onder de kilogram.

Het verschil in gewicht met de huidige top spaak van Sapim, de CX-Ray, zou 47 gram bedragen voor 64 spaken in de lengte 260mm. Om dit te bekomen is de spaak dunner (1,8mm of 15G) dan de meeste huidige lichte spaken op de markt (2mm of 14G). Aan de kop en schroefdraad heeft de Sapim Superspoke een diameter van 1,8mm en in het middengedeelte 1,4mm.

Gesponsorde linksDoor het dunne middengedeelte is het iets moeilijker om wielen te bouwen met deze spaken. De spaak zal vlugger "torsen". Aangezien de diameter van de spaak smaller is dan standaard, dienen ook aangepaste 15G nippels gebruikt te worden.

Sapim Superspoke

Een andere Duitse fabrikant AX-Lightness heeft ondertussen al een eerste wielset opgebouwd met de Sapim Superspoke. De wielset bestaat uit AX-Lightness GP24 velgen, Tune MIG45 en MAG90 naven en natuurlijk Sapim Superspoke spaken. Het gewicht van de wielset bedraagt slechts 745 gram en kan toch een rijder van maximum 85 kilogram aan. De wielen zullen te bezichtigen zijn op Eurobike (stand 208, hal A2).

AX-Lightness Sapim SuperspokeAX-Lightness Sapim SuperspokeAX-Lightness Sapim SuperspokeGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links