May 31

Scott Scale 899

Nieuws

Tags; Scott, Scale 899, Nino Schurter

Scott Scale 899

Voor de collectie 2011 pakt Scott uit met een compleet nieuw Scale mountainbike frame. Het nummer 899 staat voor het gewicht van het frame, slechts 899 gram ontwikkeld met IMP3 carbon. Hiermee doet Scott nog beter als het Cannondale Flash frame dat 950 gram op de weegschaal neertelt. Ondanks dit lage gewicht werd er door de ingenieurs bij Scott toch aandacht besteed aan stijfheid en comfort.

Om het lage gewicht van 899 gram te bekomen werd de achtertrein opnieuw ontwikkeld. Zo word er gebruik gemaakt van carbon achterpatten en is er een carbon post mount bevestiging voorzien voor de schrijfrem. Bij de liggende buis van de achtertrein word er gezorgd voor extra stijfheid, in tegenstelling tot de schuine buis. Hier werd het SDS-Shock Damping System ingebouwd voor extra comfort. Zo word het comfort volgens Scott met 20% verhoogd.

Gesponsorde linksDaarnaast werd het trapas huis ook opnieuw ontwikkeld. Hierdoor is het nieuwe Scott Scale 899 frame maar liefst 20% stijver dan zijn voorganger en toch 35 gram lichter in de trapas zone. Dit mede door gebruik te maken van het BB30/92 concept waarmee extra gewicht word bespaard en tegelijk toch meer stijfheid word bekomen.

Aan het design werd ook gedacht, zo is er gezorgd voor interne kabel route zodat alles netjes is weggewerkt. Scott maakt ook voor het eerst gebruik van een geïntrigeerde zadelpenklem die ingewerkt zit het frame.

Hieronder kan u al een teaser video bekijken van de Scott Scale 899.Scott Scale 899Scott Scale 899Scott Scale 899Scott Scale 899Scott Scale 899Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links