Nov 29

Shimano Dura Ace 7900 montage

Werkplaats

Tags; Shimano, Dura Ace 7900, Yumeya

Shimano Dura Ace 7900 montage

De Shimano Dura Ace 7900 groep werd al enige tijd geleden geïntroduceerd bij de professionele wielrenners en is sinds begin dit jaar ook te verkrijgen voor consumenten. De Dura Ace 7900 groep is de nieuwe top groep van Shimano en werd helemaal opnieuw ontwikkeld. Hierdoor werden er technische maar ook optische verbeteringen aangebracht.

Bij de montage van de Dura Ace 7900 groep zijn toch een aantal zaken verschillend tegenover de oudere Shimano groepen. De grootste vernieuwing is dat de versnelling kabels werden weg gewerkt onder het stuurlint. Hiervoor ontwikkelde Shimano nieuwe kabels zodat het schakelen nog steeds even soepel verloopt als voordien. Ook de ketting werd grondig vernieuwd, de schakels werden opengewerkt voor het besparen van gewicht en de ketting kreeg een draairichting. Ook werden de shifters en remmen vernieuwt voor een betere remkracht en dosering van het remmen. Hierdoor zijn de meeste onderdelen ook niet uitwisselbaar met lagere of andere groepen.

Gesponsorde linksWe spreken hier over de top race groep van Shimano dus een goede montage is noodzakelijk. Onderstaande video toont een uitgebreide montage handleiding zodat je zelf kan beginnen sleutelen met de juiste "know-how".Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links