Nov 09

Elektrische fiets

Nieuws

Tags; Elektrische fiets, Trek T500+, Koga Testla

Elektrische fiets

Voor vele mensen zijn elektrische fietsen het hulpmiddel om zelfstandig te kunnen blijven fietsen, zowel voor de nodige verplaatsingen als voor plezier ritten. In het begin stadium waren elektrische fietsen gemakkelijk te onderscheiden van fietsen zonder elektronische aandrijving. Maar bij de hedendaagse fietsen met een hulpmotor zit de batterij ingewerkt in het frame of weggewerkt onder de pakdrager en herken je de fiets enkel nog aan de motor in het wiel.

Voor het consumentenprogramma Volt, dat momenteel wekelijks te bekijken is op Eén/VRT, trok presentator Kobe Ilsen op onderzoek uit. Met een Trek T500+ elektrische fiets nam Kobe het op tegen een horde wielertoeristen met als uitdaging het snelst de Muur van Geraardsbergen op te fietsen.

Gesponsorde linksOok trok Kobe nog naar professor Peter Hespel, inspanningsfysioloog K.U.Leuven, om te testen hoeveel inspanning er werkelijk nog dient geleverd te worden op een fiets met hulpmotor.

Om te weten te komen wie er het snelst boven was op de Muur van Geraardsbergen en welke conclusie Kobe Ilsen en professor Hespel hebben over de elektrische fiets met hulpmotor, kunt u hieronder de reportage bekijken.Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links