Sep 13

Shimano Yumeya

Nieuws

Tags; Shimano, Yumeya, Eurobike

Shimano Yumeya

Vorig jaar kwam Shimano al op de proppen met een speciale upgrade kit voor de XTR groep. De Yumeya kit bevat exclusieve upgrade onderdelen waarmee je de huidige kunt vervangen om het gewicht te reduceren en het geheel een exclusievere look mee te geven.

Op de afgelopen Eurobike werd er ook een Yumeya kit geïntroduceerd voor de nieuwe 7900 Dura Ace groep. De nieuwe onderdelen zijn los verkrijgbaar en zullen normaal vanaf het najaar beschikbaar zijn, we geven een kort overzicht.

Gesponsorde linksDe "Titanum Bracket Axle" is de bout waar mee de achterderailleur bevestigd is aan het frame. Met deze goudkleurige titanium bout bespaar je een gewicht van 3 gram, zowel geschikt voor de RD-7900 als voor de 7970 en 7800.

Shimano Yumeya Titanum Bracket Axle

Een speciale ketting, die we al kende van de XTR Yumeya kit, word ook beschikbaar gesteld voor de weg groepen. Deze 10 speed "Titanium Nitride Chain" bevat TiN binnen plaatjes en zou 18% langer meegaan. De ketting is geschikt voor de nieuwe Dura Ace 7900 groep en kan ook worden gebruikt met de nieuwe Ultegra 6700 groep. Daarnaast is de ketting ook geschikt voor de 7800 Dura Ace en de 6600 Ultegra groep. Met deze ketting heb je 10 gram gewicht winst.

Shimano Yumeya chain

Shimano voorziet ook een "Titanium bolt set" deze set bevat zowat elke vervangbare schroef (bouten derailleurwieltjes, derailleur kabel bevestiging, remschoenen,...). De bouten zijn ook goudkleurig en leveren een winst op van 9 gram gewicht verlies. Deze set is geschikt voor de 7900 groep.

Shimano Yumeya Titanium bolt set Shimano Yumeya Titanium bolt set

In de Shimano Yumeya kit vind je ook opgewerkte remschoenen (brake shoe holders). Deze leveren een gewicht winst op van 8 gram en kunnen in principe op elke Shimano (weg) rem gemonteerd worden.

Shimano Yumeya Brake Shoe Shimano Yumeya Brake Shoe

Als laatste verziet de kit nog speciale rem en versnelling gaine. Bij de XTR Yumeya kit waren deze wit, voor de wegfietsen is gekozen voor zwart met goud kleurige opdruk. De kabels zouden 10% minder wrijving hebben tegenover de huidige en 10 gram gewicht winst per meter opleveren.

Shimano Yumeya Cabel

Specifiek voor de Shimano Dura Ace 7800 groep is er nog een limited edition tandblad. Het tandblad is meer opengewerkt als het standaard 7800 voorblad en heeft in plaats van zilver een zwarte afwerking. Het tandblad is 10 gram lichter als zijn voorganger.

Shimano Yumeya Chainring Shimano Yumeya Chainring

In totaal zou je de 7900 Dura Ace groep dus 40 gram lichter kunnen maken met de Yumeya upgrade kit. Hieraan zou echter wel een stevige prijskaartje hangen, hoeveel exact is nog niet geweten maar geruchten beweren rond de 900 euro.Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links