Jul 19

Cannondale Flash

Nieuws

Tags; Cannondale, Flash, Roel Paulissen

Cannondale Flash

Vandaag kroonde Roel Paulissen zich tot Belgisch Kampioen in Malmedy. Dit deed hij op zijn nieuwe Cannondale Flash mountainbike, waarover Roel zeer tevreden is. Het nieuwe hardtail frame van Cannondale weegt slecht 950 gram en het totale gewicht van de fiets van Paulissen komt uit op 7,6 kilogram uit. Roel Paulissen zei het volgend over zijn nieuwe fiets na het BK; "Het was een fijne ervaring en ik denk dat dit een toekomst fiets is. Hij is gewoon lichter als mijn wegfiets".

De Cannodale Flash is de opvolger van de Taurine welke de eerste carbon hardtail van Cannondale was. Het frame is vervaardig uit high modulus unidirectioneel carbon. Er word in de achtervork en zadelpen gebruikt gemaakt van de SAVE (Synapse Active Vibration Elimination) techniek die Cannondale ontwikkelde. Dit zou de trillingen van de ondergrond moeten neutraliseren zonder in te boeten in stijfheid. De platte achtervork is hierdoor bijzonder stijf maar bied toch het nodige comfort.

Gesponsorde linksHet frame is voorzien van aluminium dropouts waarin de schijfrem bevestiging (postmount) is voorzien. Er werd bewust voor aluminium dropouts gekozen omdat deze beter bestand zouden zijn tegen de warmte en kracht die ontstaat tijdens het remmen.

Indien u interesse heeft in de nieuwe superlichte Cannodale Flash zal u toch een stevig prijskaartje moeten betalen. De fiets afgemonteerd met de Lefty Speed Carbon SL 110 voorvork, Sram XX groep, DT Swiss Carbon Wielen en (Cannodale) SL trapastel (BB30) zul je ongeveer 8000 euro moeten neertellen.

De Flash verschijnt wel in verschillende versies; Flash Carbon Ultimate, Flash Carbon 1 en Flash Carbon 2. Daarnaast heb je nog de Flash 3 en 4 die in een ander carbon zijn uitgevoerd waardoor het gewicht op 1100 gram komt, wat nog steeds licht is. Ook is er een aluminium variant, de "Flash Alloy", die vervaardigd is uit 6061-T6 aluminium. De Flash verschijnt in november dit jaar en een maand later zal er ook een 29" versie worden uitgebracht.

Cannondale FlashCannondale Flash van Roel PaulissenCannondale FlashaCannondale FlashCannondale FlashCannondale FlashCannondale FlashCannondale FlashCannondale FlashGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links