May 08

Mavic R-sys Ultimate

Nieuws

Tags; Mavic R-sys Ultimate, Silence-Lotto, Ivan Basso

Mavic R-sys Ultimate

Morgen start de 92ste Giro d'Italia en Mavic heeft enkele teams voorzien van een splinternieuw paar wielen. De Mavic R-sys Ultimate is de opvolger van de Mavic R-sys versie en maakt eveneens gebruik van het TraComp concept. De wielen, die bijna volledig uit carbon bestaan, wegen slecht 950 gram. Het voorwiel bevat 16 spaken en weegt 410 gram, achter bevinden zich er 20 spaken en weegt het wiel 540 gram. De velg is 22 mm diep en enkel geschikt voor tubes.

Zowel de voor als achternaaf bestaan voor bijna 100% uit carbon, ook de spaken zijn volledig uit carbon vervaardigd. De enige metalen onderdelen zijn de assen, de titanium body en de flens achter de body.

Gesponsorde linksOndanks het lage gewicht beweert Mavic toch een zeer stijve wielen te hebben ontwikkeld. Dit ligt aan het verlijmen van de carbon onderdelen, de carbon spaken, hoge naaf flensen en de oversized assen. Uit testen, die Mavic zelf uitvoerde, blijkt dat de wielen even sterk en stijf zijn als de Cosmic Carbon Ultimate. De wielen zijn ook (op veiligheid) getest door de UCI en goedgekeurd.

Momenteel zijn er 10 paar Mavic R-sys Ultimate wielen geproduceerd. Deze zijn verdeeld over team Liquigas, Ag2r en de Belgische ploeg Silence-Lotto.

Mavic R-sys Ultimate

Meer foto's...Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links