Apr 20

Lazer Tardiz

Tijdrit

Tags; Lazer, Tardiz, Luked

Lazer Tardiz

Lazer heeft een nieuwe aerodynamische helm ontwikkeld de Tardiz, wat zoveel betekend als "Time And Relative Dimension In Zpace". De helm is ontworpen voor tijdrit en triatlon gebruik. De vorm van deze helm is het resultaat van intensief onderzoek in de aerodynamica. Zo is de voorzijde voorzien van een hoogglans afwerking voor een minimale luchtweerstand. Waar de lucht weer van de helm moet loskomen, zorgt een golfbal patroon voor een 'sticky' effect. De lucht blijft hierdoor laminair langsheen de Tardiz stromen.

Vanuit het bovenaanzicht heeft de Lazer Tardiz geen volmaakte druppelvorm, maar de afgeknotte achterkant levert aerodynamisch voordeel op. De helm is ook uitvoerig getest in de windtunnel en hieruit blijkt dat de Tardiz 220 gram minder 'drag' oplevert. In totaal is dit een reductie van 7,9% op de luchtweerstand die de atleet ondervind tijdens een tijdrit met een gemiddelde snelheid van 45km/u.

Gesponsorde linksOok werd er een speciaal systeem ontworpen om het hoofd koel te houden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat temperatuur verhoging van het hoofd kan leiden tot minder presteren. Daarom kreeg de Lazer Tardiz het Aqua Vent systeem mee. Via een opening bovenaan de helm kan er water worden toegediend, van bv. een drinkbus, dat verspreid word door interne kanalen en kussentjes die het water evenredig verdelen. In combinatie met de optimale luchtstroom zorgt de voor de juiste afkoeling.

Uiteraard werd er ook gewerkt met het gepatenteerde Rolsys systeem van Lazer. Dit zorgt voor een goede pasvorm van de helm en is eenvoudig bij te stellen.

Lazer ontwikkelde deze helm samen met het ontwerpbureau Achilles.

In het onderstaande filmpje verteld Mike Herring (QBP) je uitgebreid over de nieuwe Lazer Tardiz helm en enkele nieuwe modellen van Lazer.Lazer TardizLazer TardizLazer TardizLazer TardizLazer TardizLazer TardizGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links