Feb 26

Eerste foto's nieuwe Sram XX groep

Nieuws

Tags; Sram XX, Agu, Avid

Eerste foto's nieuwe Sram XX groep

Eerder kon u hier op Wielernet al lezen over de nieuwe mountainbike groep die Sram aan het ontwikkelen is. Ondertussen zijn de eerste foto's van de Sram XX groep opgedoken op het internet. Hierop is de vormgeving van de groep te zien en is het mogelijk om een idee te vormen over hoe de groep er ongeveer zal uitzien.

De groep word geraamd op een gewicht van 2300 gram inclusief de schijven van de schrijfremmen. De cassette is gebaseerd op de Sram Red PowerDome cassette van de weggroep, uit één stuk vervaardigd enkel aangepast voor betere afvoer van modder. De combinaties zijn de gebruikelijke 11-32 en 11-34 maar in 10 speed uitvoering.

Gesponsorde linksHet trapstel is vervaardig uit carbon en bezit maar twee tandbladen, waarin de combinaties 39/26, 42/28 en 44/30 beschikbaar zullen zijn. Het crankstel zal compatibel zijn met BB30, zo niet uitsluitend voor BB30 beschikbaar zijn. De term BB30 staat voor het vernieuwde trapas systeem waarbij de trapas lagers rechtstreeks in het frame worden geperst en niet meer in externe BB cups.

De schijfremmen zijn gebaseerd op de Avid Elixir remset. Op de foto is er bovenaan de rem nog een extra hendel te zien. Deze is waarschijnlijk bedoeld als lockout hendel voor de voorvork of achterdemper.

Volgens geruchten zou er in de Sram XX groep gebruik worden gemaakt van DoubleTab shifters. Op de foto is dit echter moeilijk te zien, maar het zou wel een extra troef voor de nieuwe XX groep zijn. DoubleTab shifters voor flatbar (recht stuur) montage zijn trouwens al enige tijd beschikbaar voor de weggroepen van Sram.

Over de voor- en achterderailleur valt voorlopig niet zoveel te zeggen. De achterderailleur heeft wat weg van de Sram Red achterderailleur. Ook de voorderailleur kan je qua uiterlijk vergelijken met een voorgaande derailleur, die van de X-9 mountainbike groep.

Sram heeft ondertussen ook al gereageerd op de foto's; "Op de foto's is een groep in ontwikkeling fase te zien en nog niets definitief. Deze zomer zullen wij accurate informatie over de nieuwe XX groep vrijgeven."

Foto Sram XX mountainbike groepFoto Sram XX mountainbike groepGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links