Jan 17

De fiets van Lance Armstrong

Team fietsen

Tags; Trek, Sram, Lance Armstrong

De fiets van Lance Armstrong

Morgen start de Tour Down Under in Australiƫ, dit gaat gepaard met het wederoptreden van 7-voudig Ronde van Frankrijk winnaar Lance Armstrong. Na 3 jaar afwezig te zijn geweest in het peloton is de comeback een feit. Armstrong rijd voor de Astana ploeg onder de vleugels van Johan Bruyneel.

Dat Lance Armstong ook in 2009 wilt schitteren in de Ronde van Frankrijk is geen geheim. Maar de comeback staat voornamelijk in het teken van het promoten van zijn kanker fonds "Live Strong".

Gesponsorde links



Daarom rijd Armstrong ook niet met de gewone team fiets maar met een aangepast exemplaar. Dat zoals de andere team fietsen van Astana door Trek word geleverd, met Bontrager onderdelen. Hij is verplicht, door sponsor overeenkomsten, te rijden met Sram Red in plaats van zijn geliefkoosde Shimano Dura Ace. Enkel de pedalen worden nog door Shimano aangeleverd.

Let ook op de cijfers vermeld op het frame. Op de zadelpenbuis vind je het getal 1274 terug. Dit getal staat voor het aantal dagen tussen Armstrong zijn laatste Ronde van Frankrijk winst in 2005 en zijn comeback. De achtertrein vermeld het getal 27,5, welke staat voor 27,5 miljoen sterfgevallen aan kanker in deze periode (1274 dagen).

Hieronder vind je enkel foto's terug van Lance Armstrong zijn nieuwe werktuig. De foto's worden genomen met een Blackberry vandaar de lage kwaliteit.

De fiets van Lance ArmstrongDe fiets van Lance ArmstrongDe fiets van Lance Armstrong



Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links