Mar 10

Handboek voor de bergfietser

Wielerboeken

Tags; Fiets, Richard van Ameijden, Wielernet

Handboek voor de bergfietser

Fietsen in de bergen wordt steeds populairder. De gemiddelde wielertoerist bedwingt een col alsof het een zondagsrit is en ook de vakantie wordt vaker in of rond een bergketen gepland. Veel mooie plekken worden al te vaak over het gezien en men kiest voor de toeristische trekpleister.

Het handboek voor de bergfietser van auteur Richard van Ameijden in samen werking met het Nederlandse magazine Fiets! brengt hierin verandering. Met zijn ruime ervaring als klimmer toont hij de gekende en minder gekende klimmen. Met dit prachtige boek kan je eindeloos inspiratie opdoen.

Gesponsorde linksHet voorwoord wordt verzorgt door een "klimmer pur sang" Bauke Mollema. Daarna volgen heel wat tips om de minder ervaren klimmer op weg te helpen. Dit zijn handige tips over training, voeding, kleding en materiaal. Met het Handboek voor de bergfietser kan je dan ook direct praktisch aan de slag.

Het leuke aan het boek is dat er geen opsomming wordt gemaakt van de verschillende klimmen. Je krijgt telkens een rit met verslag voorgeschoteld, vergezeld van prachtige bijhorende foto's. Hierbij ontbreken de grafieken van de klimmen met de stijging percentages en een heleboel reisinformatie niet. Alle ritten beschreven in het boek zijn ook werkelijk gefietst door Richard en opgeslagen als GPS track. Als extra kan je dan ook al deze ritten downloaden van Richard zijn website.

Plan je dus een vakantie in de bergen of wil je inspiratie op doen? Met het Handboek voor de bergfietser haal je de ideale hulp in huis. Je kan de trip perfect voorbereiden en de routes zeer makkelijk narijden door de beschikbare GPS tracks.

Het handboek is te koop bij de betere boekhandel of rechtstreeks te bestellen via de website van Fiets!.

Handboek voor de bergfietserHandboek voor de bergfietserGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links