Oct 13

Tacx Trainer Software 4

Nieuws

Tags; Tacx, Vortex, Stardealers

Tacx Trainer Software 4

De winter staat voor de deur en de rollen worden weer van onder het stof gehaald. Binnen fietsen stond vroeger garant voor een saaie training. Reeds enkele jaren zijn er interactieve systemen verkrijgbaar die de rollentraining een stuk aangenamer moeten maken.

Zo is het Nederlandse bedrijf Tacx pionier in de virtuele trainers. Bij Tacx zijn er voor deze winter enkele nieuwigheden. Zo kregen al de Virtual Reality trainers een "i" voor hun naam en verdween de Fortius uit het gamma. Nu blijven de i-Genius Multiplayer, i-Genius, i-Vortex en i-Flow nog over, standaard uitgerust om virtueel te rijden. Waarbij de Vortex nu een combinatie is tussen een Virtual Reality trainer en een ergotrainer. Deze kan dus niet meer aangekocht worden als zijnde enkel ergotrainer.

Gesponsorde linksDaarnaast zijn de Bushido en Flow uit te breiden met een upgrade kit waardoor deze rollen een Virtual Reality trainer worden. Voor de Bushido bevat de upgrade kit een USB stick waarmee draadloos connectie kan gemaakt worden met een computer samen met de Tacx Trainer Software 4 Advanced. Bij de Flow krijg je een nieuwe stuurunit, die middels een USB kabel connectie maakt met een computer en de Tacx Trainer Software 4 Basic. De TTS 4 Basic zit ook standaard bij de i-Flow in tegenstelling tot bij al de andere "i" trainers die standaard met de Advanced versie geleverd worden.

Er wordt vanaf nu dus een onderscheid gemaakt in de software. Bij de TTS4 Basic zijn enkele functies niet beschikbaar. Zo kan je in Catalyst geen trainingsprogramma's in hartslag rijden, bevat deze versie maar 2 Virtual Reality werelden en zijn er enkele bijkomende functies weglaten (bv. het aanpassen van de VR renner, kleding, scores importeren en exporteren,…). Er bestaat wel altijd de mogelijkheid om de Tacx Trainer Software 4 Basic te upgraden naar de Advanced versie.

Naast het steeds opnemen van nieuwe Real Life Video's (echte videobeelden) zet Tacx ook hoog in op het Virtual Reality (computerbeelden) gedeelte. Zo bevat de TTS4 maar liefst 5 nieuwe werelden die zeer uitgebreid zijn en grafisch veel beter ogen dan de vorige versies. Er zijn ook nieuwe spelvormen toegevoegd, zoals het rijden van een zesdaagse op de wielerpiste. Tacx belooft ook dat er steeds nieuwe features zullen verschijnen die gratis gedownload kunnen ter uitbreiding.

De Real Life Training, het rijden van GPS bestanden in Google Earth, kreeg ook een update. Zo kan je met de nieuwe software rijden in Google Street View. Je krijgt hiermee hetzelfde effect als het rijden van een RLV. Jammer genoeg is deze functie niet meer gratis. Er zal vanaf heden jaarlijks een licentie moeten aangekocht worden om de Real Life Training functies te kunnen gebruiken.

Leuk gegeven voor de Apple gebruikers is dat er zeer binnenkort een ANT+ dongle voor de iPad verkrijgbaar zal zijn. Hiermee zal je samen met een speciaal ontwikkelde applicatie, die ook binnenkort te downloaden is in de AppStore, je Genius, Bushido en Vortex kunnen gebruiken in combinatie met je iPad.

Wanneer je omschakelt van de Tacx Trainer Software 3 naar 4 bekijk dan ook dat je computer nog steeds voldoet aan de minimale systeemeisen. Door de vernieuwing van het Virtual Reality gedeelte zijn de systeemeisen ook zwaarder (zie hier).

Meer informatie vindt u ook nog terug op de vernieuwde website van Tacx.

Tacx Trainer Software 4Tacx Trainer Software 4Tacx Trainer Software 4Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links