Sep 07

Fietsen maar!

Partner

Tags; Bikester, Shimano, Wielernet

Fietsen maar!

Wie graag een beetje in beweging blijft, doet er goed aan om de fiets te pakken. Fietsen heeft vele voordelen: je verbrandt behoorlijk wat calorieën, je bent in relatief weinig tijd zomaar een eindje weg, je hebt nooit een parkeerprobleem, je bent dichtbij de natuur en je kunt je hoofd even lekker leeg maken. De fiets is één van de meest gebruikte vervoermiddelen. Sommige mensen fietsen voor de sport, anderen als vervoermiddel naar het werk en weer anderen gewoon zomaar, omdat ze het leuk vinden. Uiteraard zijn er voor deze verschillende doeleinden ook verschillende fietsen verkrijgbaar. Maar welke fiets is nu geschikt voor welk doel?

Gesponsorde linksBos of straat
Ben je sportief ingesteld? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een mountainbike. Dat is een sportieve fiets met vaak vele versnellingen en brede banden. Die banden maken dat je met de deze fiets zowel op de weg als 'off the road' kunt fietsen. Wist je dat er in verschillende bossen ook speciale mountainbikeroutes uitgezet zijn? Zodat je lekker kunt afzien op hobbelig en zanderig terrein? Als dat net wat teveel van het goede is, kun je met een mountainbike even goed op de gewone weg rijden.
Mountainbikes zijn er in verschillende soorten en maten.

Wielrennen
Voor de echte wielrenners is er ook nog de racefiets. Omdat de banden van zo'n fiets vaak smaller (en groter) zijn, kun je met een racefiets over het algemeen nog meer snelheid maken. Deze fiets is vooral geschikt voor op de weg, maar ook voor op een wielerbaan. Ook racefietsen zijn er in allerhande modellen en prijsklassen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal versnellingen, het model stuur, de kleur, enzovoort. Enthousiast geworden? Kijk dan maar eens op de website van Bikester, dan kun je zien of wielrennen misschien iets voor jou is!

BikesterGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links