Aug 30

Bovelo

Werkplaats

Tags; Bovelo, Telenet Fidea Team, Versluys mtb team

Bovelo

De meeste onderhoudsproducten voor je fiets zijn niet vriendelijk voor het milieu. Bij Bovelo gooien ze het over een andere boeg en bieden een "Eco Friendly" gamma aan. Zo worden er geen CFC's gebruikt, is de ontvetter biologisch afbreekbaar en zijn de verpakkingen recycleerbaar.

Misschien doet het merk Bovelo niet meteen een belletje rinkelen, maar met referenties als het Telenet Fidea cycling team en Versluys pro mountainbike team worden de producten al reeds gesmaakt door de professionals.

Gesponsorde linksBovelo was zo vriendelijk om Wielernet enkele producten te bezorgen zodat we kennis konden maken met het gamma.

Na een stevige mountainbike rit was het zaak om de fiets weer helemaal proper te krijgen. Eerst was het onderhoud van de ketting en tandwielen aan de beurt. Hiervoor werd de Clean Green ontvetter van Bovelo gebruikt. Met de handige spuitkop is het makkelijk om de bio ontvetter aan te brengen op je ketting en tandwielen.

Bovelo Clean GreenBovelo Clean GreenBovelo Clean Green

Een bio ontvetter wordt al rap verweten minder krachtig te zijn dan een chemische ontvetter. Van de Bovelo Clean Green moet je ook geen wonderen verwachten, maar deze ontvet toch opvallend krachtiger dan de meeste bio ontvetters op de markt.
Na het brengen werd er dan ook gebruik gemaakt van een verfborstel om in combinatie met de Clean Green de tandwielen proper te krijgen. Daarna laat je best de Clean Green nog 5 minuten intrekken, om vervolgens na te spoelen met water. Het resultaat was prima.

Overigens wanneer je het een Bio ontvetter gebruikt moet je absoluut geen zorgen maken voor je frame, banden, remmen,… De ontvetter is volledig veilig en ook te gebruiken bij het poetsen van je frame. Hier kan je de ontvetter verdunt gebruiken (bv. een scheutje in een emmer met warm water).

Om je frame extra op te blinken heeft Bovelo de Silicon Shine in het gamma. Hiermee blinkt je frame niet enkel, maar de Silicon Shine legt ook een beschermende en waterafstotende laag. Aanbrengen doe je door rechtstreeks op je frame te spuiten of door eerst op een doek te spuiten en hiermee over je frame te wrijven. Zo voorkom je dat de Silicon spray op ongewenste plaatsen (bv. je remmen) terecht komt.

Bovelo Silicon ShineBovelo Silicon Shine

Als laatst komt het smeren terug aan bod. Om alle draaiende scharnierpunten van je derailleurs, remmen en kabels te smeren kan je beroep doen op de Bovelo Multi Lube. Met deze dunne olie, die waterafstotend werkt en roestvorming tegen gaat kan je al deze punten af en toe inspuiten. Dit is zeker een must in de winterperiode om je fiets tip-top te houden.

Bovelo Multi LubeBovelo Multi Lube

De ketting werd op zijn beurt voorzien van een laag olie met de Chain Lube van Bovelo. De kettingolie trok snel in de ketting. Zoals bij bijna elke olie was de ketting wel zwart na de rit, wat we eigenlijk niet meer gewoon zijn sinds de kettingwax op de markt is.
Dat de Chain Lube zijn werk goed doet staat buiten kijf. Zelf na een tweede mountainbike rit, zonder de ketting te poetsen of bij te smeren, was er geen gekraak te horen en liep de ketting niet droog.

Bovelo Chain LubeBovelo Chain Lube

In het gamma van Bovelo wordt er ook een complete "Stop & Go" kit aangeboden. Deze bevat een hele reeks Bovelo producten geleverd in een emmer samen met handige borstels en een spons. Met deze kit haal je meteen alles in huis voor het complete onderhoud van je fiets.

Meer informatie en verkooppunten vindt u terug op de website van Bovelo.Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links