Jul 25

Het geheime wapen van het Britse team?

Team fietsen

Tags; Britisch Cycling, UK Sport, Shimano DI2

Het geheime wapen van het Britse team?

Vrijdag is het zover, dan gaan de Olympische spelen van start. Het grootste sport evenement ter wereld. Dat er niets aan het toeval word over gelaten is zeker. Niet helemaal zeker, maar hoogst waarschijnlijk, is dat de Britste wielerploeg zal uitpakken met speciale aërodynamische frames en bijhorende stuur en stuurpen combinatie. Zowel Cavendish als Wiggens werden tijdens training gespot op deze speciale fietsen.

De fietsen werden ontwikkeld door een heus team aan ingenieurs en wetenschappers met expertise in aërodynamica. Waaronder ene Dimitris Katsanis, ooit zelf renner op de piste, die na zijn carrière sportwetenschappen en composiet engineering studeerde. Daarna richte hij zelf een klein bedrijfje op, Metron genaamd, waarmee hij frames maakte voor o.a. het Britse en Griekse nationale team.

Gesponsorde linksDe ontwikkeling van deze speciale frames gaat dan ook al veel verder terug in de tijd dan de huidige Olympische spelen. Er zijn al verschillende medailles mee veroverd met gelijkaardige frames op de piste. Of Cavendish als snelste man op aarde een speciaal frame nodig heeft om te winnen in Londen? Dat zullen we zaterdag weten…

Echt geheim is het project niet, want de frames zijn gewoon te koop op de website van UK Sport.

Britisch cycling team metronBritisch cycling team metronBritisch cycling team metronafbeeldingGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links