Jul 13

De Lange weg naar Parijs

Wielerboeken

Tags; Cadel Evans, BMC, Graham Watson

De Lange weg naar Parijs

De Ronde van Frankrijk heeft nog een week voor de boeg, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat Cadel Evans dit jaar opnieuw zal pronken op de hoogste trede in Parijs. Na zijn tourzege van vorig jaar werd de, vaak wereldvreemd genoemde, renner een stuk hoger ingeschat en als sympathieker onthaald bij het brede publiek.

De vreemde Australlieer profileert zich naast de fiets dan ook door zijn sterke persoonlijkheid en eigen mening. Zo nam hij het op voor de Tibetaanse bevolking door aan de Olympische spelen in Peking deel te nemen aan de wegwedstrijd, voorzien van een ondershirt met de slogan "Free Tibet".

Gesponsorde linksEvans verloor echter nooit zijn doel uit het oog, hij werd meermaals tweede in de Ronde van Frankrijk en zelfs Wereld Kampioen. Maar hij zou en moest zijn grote droom werkelijkheid zien worden, namelijk de Ronde van Frankrijk winnen. In het boek "De lange weg naar Parijs" wordt deze lange en harde weg mooi vertaald door prachtige foto's van Graham Watson en stukjes tekst van de hand van Cadel.

Dit boek geeft een unieke kijk op het sportieve leven van Cadel Evans vanaf het prille begin als mountainbiker tot de overwinning in Parijs. De prachtige foto's spreken voor zich en worden aangevuld met leuke anekdotes van Cadel Evans. Je dient dus geen boekenworm te zijn om te kunnen genieten van dit naslagwerk.

De lange weg naar Parijs telt 192 pagina's en is reeds verkrijgbaar (uitgever Tirion Sport).

Cadel Evans - De Lange weg naar ParijsCadel Evans - De Lange weg naar ParijsGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links