Nov 07

Campagnolo EPS

Nieuws

Tags; Campagnolo, 11 speed, EPS

Campagnolo EPS

Campagnolo liefhebbers hebben lang uitgekeken naar dit moment. Eindelijk is het zo ver, de elektronische schakelgroep van Campagnolo is officieel voorgesteld. Onder de naam EPS, wat staat voor "Electronic Power Shift", lanceert Campagnolo 2 elektronische groepen in Record en Super Record kwaliteit.

Nieuw voor de Record EPS en Super Record EPS groepen zijn de shifters, voor- en achterderialleur, het batterijpakket en het zogenoemde 'brain'. Het trapstel, remmen, ketting en cassette worden overgenomen van de mechanische groep. Met een gewicht van 2,100 gram zou de Campa Super Record EPS het 200 gram beter doen dan de Dura Ace DI2 groep van concurrent Shimano.

Gesponsorde linksWat dan weer niet gezegd kan worden van de prijs, die voor de Super Record EPS groep nog niet bekend werd gemaakt. Maar als indicatie werd gemeld dat de prijs van de Record EPS groep vergelijkbaar zal zijn met die van Dura Ace DI2. Voor grote broer Super Record EPS zal deze nog een stuk hoger liggen.

Er werden ook nog wat cijfers bekend gemaakt. Zo is de levensduur van de batterij 1,552km of 3,1 maanden als je 500km per maand rijd, 1841km of 1,8 maanden als je 1000km per maand rijd of een volledige maand; gelijk aan 2000km. De batterij kan 500 keer een volledige laad cyclus ondergaan.

Ook opmerkelijk is dat wanneer je de schakelknoppen vasthoud er meerdere versnelling kunnen geschakeld worden. De 11 kroontjes overlopen neemt slecht 1,5 seconde in beslag.

Zoals met alle producten uit Italiƫ moet je morgen nog niet de sprint inzetten naar de winkel. Na een ontwikkelingsproces van een kleine 20 jaar zullen nu eerst alle prof ploegen voorzien worden van de elektronische Campagnolo EPS groepen. Verwachten word dat eind 2012 de groepen beschikbaar zullen zijn voor de consument.

Campagnolo EPS shifterCampagnolo EPS achterderailleurCampagnolo EPS voorderialleurCampagnolo EPS brainCampagnolo EPS batterijGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links