Aug 05

CEP compressiekousen

Wielernet

Tags; CEP, Roozze, Wielernet

CEP compressiekousen

Compressiekleding is geen onbekende meer voor de wielerwereld. Van prof tot recreant zie je renners rondlopen met broeken, been- en armstukken en kousen. Wielernet kreeg de kans van Roozze om een paar CEP compressiekousen te testen. Eén van de weinige merken waarvan de werking van de kousen wetenschappelijk onderbouwd is.

Het grootste voordeel dat behaald dient te worden met compressiekleding is het sneller herstellen van de spieren. Door de compressie is er een verbetering van de bloedcirculatie en dit zorgt voor een beter herstel. De studie die CEP liet uitvoeren door TU Dresden bewees dat de prestatie met 5% kan verbeterd worden door het dragen van CEP kousen. Na de inspanning werd ook de hersteltijd aanzienlijk verkort, dit door een tot 30% verbeterde bloedcirculatie.

Gesponsorde linksTot zo ver de testresultaten, hieronder de eigen ondervindingen van Wielernet. Bij aanschaf van een paar CEP kousen valt meteen op dat je niet de schoenmaat, zoals bij vele merken, maar de kuitomtrek dient op te geven. Hierdoor ben je bijna zeker van een correcte compressie op je kuiten. Het aantrekken van de kousen na een intensieve training is niet altijd even makkelijk, al bestaat hier een techniek voor (zie video beneden).

De ervaring met de CEP kousen is zeer positief. Eens je de kousen aan hebt geven ze een ondersteunend gevoel. Ze zitten ook zeer goed aan de voeten en geven een koel gevoel door het Coolmax materiaal. Het herstel lijkt sneller te gaan, al kan het gebruik van CEP compressie sokken ook een mentaal effect hebben. Na verschillende malen geslapen te hebben met de CEP sokken, werd het toch duidelijk dat de benen 's ochtends frisser aanvoelde tijdens het fietsen. Twijfel je nog? Dan kan je uitgaan van het principe; "baat het niet, dan schaad het niet".

De CEP Compressie kousen zijn te verkrijgen in 6 kleuren, waaronder wit, zwart, roze en groen. De maten zijn opgedeeld in 3 kuitomtrekken en dit verschillend voor heren en dames. Meer informatie vindt u terug op de website van Roozze

CEP compressiekousenCEP compressiekousenCEP compressiekousen


Hoe CEP compressiekousen aantrekken?Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links