Apr 10

GripGrab

Wielernet

Tags; GribGrap, Racing, Windster, Roel Paulissen

GripGrab

Misschien doet het merk GripGrab niet meteen een belletje rinkelen. GripGrab richt zicht voornamelijk op handschoenen, maar heeft ook overschoenen, hoofddeksel en sokken in het gamma. Maar met een naam als "GripGrab" weet je meteen dat het Deense merk gespecialiseerd is in ontwikkelen en produceren van handschoenen.

Fietsers zijn dezer dagen als maar veeleisender. Een mooi kleurtje en ontwerp voldoet niet meer voor een fietshandschoen. Wielernet trok op onderzoek uit en ging ten rade bij GripGrab. Op de testbank kwamen er specifieke mountainbike wedstrijd handschoenen en een model om de koude winterdagen door te komen.


Gesponsorde linksDe GripGrab Racing handschoenen werden gedragen door twee Wereldkampioenen, zowel Jacob Fuglsang als Roel Paulissen kozen voor deze super lichte mountainbike handschoenen. Met een gewicht van slechts 48 gram in de grootste maat (XXL) zijn dit één van de lichtste mountainbike handschoenen verkrijgbaar. Toch bieden de GripGrab Racing handschoenen een goede grip door het synthetische leer aan de onderzijde. Op de duim, wijs- en middelvinger is er ook extra anti-slip materiaal voorzien waardoor de grip op de remhendels en shifters optimaal is. Aan de bovenzijde zijn de handvatten voorzien van een zeer lichte, luchtdoorlatende stof. Zo zijn de handschoenen perfect inzetbaar op warme zomerdagen. Onmisbaar en zeer handig is het stuk sponsstof ter hoogte van de duim. Overtollig snot en zweet kan hiermee worden opgevangen.

De Racing handschoenen van GripGrab laten alle poespas achterwegen en richten zich op de essentie. Overal waar nodig is de handschoen versterk en voorzien van extra grip gecombineerd met een super laag gewicht. Op de rijervaring is dan ook niets aan te merken.

GripGrab RacingGripGrab RacingGripGrab RacingGripGrab RacingGripGrab RacingGripGrab Racing

Als tegengewicht voor de Racing handschoenen testen Wielernet een dikker model voor koudere temperaturen. De GripGrab Windster is volgens de fabrikant geschikt van 5 tot 10 graden. De ondervindingen leren dat deze handschoen prima de handen warm houden tot net onder het vriespunt. Met de winddichte en waterafstotende bovenlaag heb je niet snel zorgen om koude handen. Een tegenvaller bij de meeste handschoenen met deze eigenschappen is de flexibiliteit door de gebruikte stoffen. De Windster handschoenen voelen bij het plooien van de vingers zeker niet te stram aan.

Een tweede storende punt dat vaak het voorkomt bij winterhandschoenen is het overvloedig gebruik van gel kussens en de vaak verkeerde plaatsing ervan. GripGrab ontwikkelde in samenwerking met atleten en dokters "Doctor Gel". Het gel kussen zit geplaatst aan de buitenkant van de handpalm en stoort hier niet. Een gevoel van verhoging heb je niet met Doctor Gel, het kussen is zeer dun. Het voorkomt afgeknelde zenuwen en tintelende vingers.

GripGrab WindsterGripGrab WindsterGripGrab WindsterGripGrab Windster

Ben je opzoek naar een paar betaalbare en goede handschoenen dan is GripGrab een excellente keuze. Deze twee modellen zijn slecht een greep uit het uitgebreide gamma van GripGrab. Alle modellen zijn terug te vinden op de GripGrab website. De verschillende modellen zijn verkrijgbaar van S to XXL.Gesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links