Mar 20

Specialized Venge

Team fietsen

Tags; Specialized, Venge, Mark Cavendish

Specialized Venge

Eergisteren introduceerde Specialized samen met McLaren het Venge frame. Direct werd het frame ingezet voor de eerste klassieker van het jaar. Sommige renners van de ploegen HTC-Highroad, Saxobank en Astana reden Milaan-San Remo met dit nieuwe frame. Het was Matthew Goss van HTC-Highroad die op een Specialized Venge met de eer ging lopen in La Primavera.

Het Specialized Venge frame weegt slechts 950 gram. Dit lage gewicht werd bekomen dankzij de FEA optimalisatie techniek en speciale software geleend uit de Formule 1. Door het trapashuis één geheel te laten vormen met de onderbuis, zadelpenbuis en achtertrein werd er een stijf geheel bekomen. Een kegelvormige balhoofdbuis met oversized lager onderaan zorgt voor extra stijfheid vooraan.

Gesponsorde linksAangezien het frame samen met McLaren en Formule 1 technologieën ontwikkeld werd, kan het niet verbazen dat er veel aandacht aan aërodynamica werd besteed. Zo werd de bovenplaat van het balhoofd in het frame verwerkt voor een naadloze overgang. De voorvork is zeer aërodynamisch ontworpen, dit samen met een optimale laterale stijfheid. Alle kabelgeleiding werd netjes weggewerkt en het frame is Shimano Dura Ace DI2 compatibel.

Specialized Venge van Mark CavendishSpecialized Venge van Mark CavendishSpecialized VengeSpecialized VengeSpecialized VengeSpecialized VengeGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links